پژوهش این تیم نشان داد که برخی از محصولاتی که به عنوان جایگزینهای گوشت واقعی در بازار عرضه میشوند، پروتئینها و مواد غذایی دارند که بدن انسان نمیتواند آنها را جذب کند و در نتیجه پس از مدتی، بدن مصرفکنندگان این محصولات دچار کمبود آهن میشود. با این وجود همچنان این پرسش مطرح است که آیا مصرف گوشت قرمز برای انسان ضرر دارد یا خیر؟
تحقیقات نشان داده که گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده مانند بیکن و سوسیس، میتوانند خطر ابتلا به سکته مغزی را در افراد افزایش دهند و دوستداران گوشت قرمز و فرآوری شده، تا ۱۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض سکته قرار دارند.
به این ترتیب هم باید در مصرف گوشت قرمز جانب احتیاط و تعادل را حفظ کرد و هم گوشتی با کیفیت مناسب را مصرف کرد.
اما روش انتخاب یک گوشت با کیفیت در فروشگاهها چیست؟
در ادامه چند پیشنهاد برای کمک به تصمیمگیری بهتر شما ارائه میشود:
۱- به دنبال برشهایی از گوشت باشید که حاوی چربی کمتری هستند. مانند استیک راسته، فیلهها و سینه مرغ بدون پوست.
۲- تا جای امکان چربیهای گوشت را جدا کنید. جدا کردن چربیهایی که قابل مشاهده هستند، میتواند به میزان قابل توجهی محتوای چربی اشباع شده در برش گوشت انتخابی شما را کاهش دهد.
۳- ازظماهی استفاده کنید. ماهیهای چرب مانند سالمون و تن سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که برای سلامت قلب و مغز ضروری است. پیشنهاد میشود مصرف دو وعده ماهی در هفته را در برنامه خود قرار دهید.
۴- مصرف پروتئینهای گیاهی مانند عدس، لوبیا و توفو را دست کم نگیرید. این محصولات گیاهی و وگان، اغلب چربی و کلسترول کمتری نسبت به انواع گوشت دارند.
۵- گوشت حیواناتی را انتخاب کنید که از علف تغذیه کردهاند. این گوشتها به طور معمول حاوی سطوح بالاتری از امگا ۳ و اسید لینولئیک مزدوج هستند که یک اسید چرب مفید است.
۶- مصرف گوشتهای ارگانیک را در اولویت قرار دهید. انتخاب گوشت ارگانیک، احتمال مصرف انواع آنتی بیوتیکها و هورمونهای مورد استفاده در کشاورزیهای صنعتی را به حداقل میرساند.
اما سالمترین گوشتها از نظر کارشناسان تغذیه، گوشت چه حیواناتی هستند؟
۱. سینه مرغ
مرغ سرشار از پروتئین و محصولی کمچرب است و سینه مرغ نیز سالمترین گوشت برای خوردن محسوب میشود.
سینه مرغ «بدون پوست و بدون استخوان» به عنوان یک منبع پروتئینی «بسیار کم چربی» شناخته میشود. گوشت مرغ همچنین یک منبع عالی آهن، روی، سلنیوم و ویتامینهای «ب» است.
دیگر اینکه اگرچه برخی افراد میگویند که گوشت مرغ تیرهرنگ طعم بهتری دارد، اما متخصصان تغذیه میگویند که این گوشت چربی بیشتری دارد و بنابراین باید در حد اعتدال مصرف شود.
۲. سینه بوقلمون
سینه بوقلمون نیز یک گوشت بدون چربی و سرشار از پروتئین برای هر زمان از سال است و درست مانند سینه مرغ، یکی از سالمترین گوشتها محسوب میشود؛ بنابراین وقتی صحبت از سالمترین گوشتها میشود که بیشترین مواد مغذی را دارند، بوقلمون و مرغ در صدر فهرست مواد غذایی قرار میگیرند. با این وجود کارشناسان توصیه میکنند که «پوست» آنها که چربترین قسمت بدنشان است را جدا کنید تا گوشت سالمتری داشته باشید.
این موضوع یک نکته کلیدی محسوب میشود؛ زیرا اگر این گوشتها را با پوست مصرف کنید آنگاه این گوشتها نیز از یک گزینه غذایی سالم به یک غذای ناسالم تبدیل میشوند.
۳. گوشت گاو
اگرچه اکثر پزشکان و متخصصان تغذیه محدود کردن مصرف گوشت قرمز را توصیه میکنند، اما گوشت گاو نیز همچنان سرشار از پروتئین و مواد مغذی مفید است. اگر شما این گوشت قرمز را انتخاب میکنید، بهتر است سراغ گوشتهای بدون چربی بروید.
با این وجود توجه داشته باشید که پرورش گاوها برای تولید گوشت از آنها، روش آسان و کم ضرری نیست و به زمین و منابع زیست محیطی زیادی نیاز دارد.
۴. ماهی
ماهی یک منبع تایید شده برای دریافت «چربیهای سالم» است و دوزهای مفیدی از امگا ۳ دارد.
با این وجود کارشناسان تاکید دارند که به جای استفاده از کنسرو ماهی تن یا ماهی قزل آلا، به سراغ مصرف ماهی آزاد و تازه بروید. زیرا ماهیها کنسرو شده همیشه سالم نیستند.
علاوه بر سالم بودن، مصرف ماهی باعث صرفهجویی در زمان پخت و پز شما میشود، زیرا سریع و آسان آماده میشود.
کارشناسان همچنین پیشنهاد میکنند که تا جای امکان «کباب کردن» گوشتها را جایگزین سرخ کردن آنها کنید. زیرا با کباب کردن گوشتها، چربی آنها به حداقل میرسد و مواد مغذی حفظ میشود.
سرخ کردن گوشت در ماهیتابه ممکن است باعث افزایش محتوای چربی آن شود.
دیگر اینکه برای طعمدار کردن غذا، بهتر است به جای افزودن بر چربی و روغن آن، بر ادویههای آن بیفزایید و با این شیوه آنها را خوشمزهتر کنید؛ و آخرین نکته اینکه، به یاد داشته باشید که حفظ «اعتدلال» در مصرف انواع گوشتها یک نکته مهم و کلیدی است. زیرا حتی سالمترین گوشتها نیز باید «در حد اعتدال» مصرف شوند و حدود ۳-۴ اونس (حدود ۱۰۰ گرم) پروتئین در هر وعده غذایی کافی است.
سرگرمی روز
Hooman
گوشت شکار بهترین و سالمترین گوشته
حبیب
یادش بخیر زمانی گوشت بره مخوردیم از سال ۱۴۰۱ رنگ گوشت ندیدیم
ناشناس
گوشت شتر از همه بهتره چرا ک به پرورش انبوه و جایگاهی مث دامداریها و گاوداریها نرسیده و دربیابان و بصورت ارگانیک تغزیه میکنه البته ک گوشت بره نرینه هم جای خودشو داره
ناشناس
تو رو خدا گوشت رو به حداقل برسونید😥😥😥 ما حامی حیوانات زجر میکشیم از ترسی که حیوان موقع کشتن داره😭😭😭
ناشناس
والله ما شش هفت ماهه گوشت به چشم ندیدیم
ناشناس
گوشت چرا اینقدر گرون شده
عسل
فقط گوشت شتر وبوقلمون وکبوتر ماهی وهفته یک با گوسفندی
علی
گوشت گوسفند و بره و شتر عالی هستند.
گاو و مرغ فقط ارزان تر هستند و طبع سرد دارند.
علی قربانی
سینه مرغ بهترین گوشت دنیا در صورتی که کباب بشه
İbo
گوشت گوسفند فقط از روستاهای آذربایجان شرقی شهرستان میانه
کوردستان
دلتون خوشه گوشت کجاست؟؟؟اگر دیدی سلام منو بهش برسون
فرهاد
گوشت چی هست مگه !!!!!!؟؟؟؟
محمد آسبان
گوشت بره اون هم از نوع نر عالی هست البته کباب با پیازه بخور نترس با من
ناشناس
نه ک گوشت گوسفند خیلی گرونه و مخصوص از ما بهترون شده اینجا اسمی ازش نیومده 😁
وحید
گوشت شتر مرغ سالم ترین گوشت
بهرام
گوشت گوسفند نر بهترین است شک نکنید
ناشناس
گوشت گاو؟!
سینه مرغ؟!
از این دوتا بدتر مگه هست؟!
فقط گوشت گوسفند و شتر♥️🌹
احمدمبارکی
موضوع خوبی بود ممنون ازراهنمایی شما دوست عزیز
محمود
گوشت قرمز کلا سرطان است خوردن گوشت یعنی خوردن سرطان تمام مریضهای قلبی و سرطان ۹۰درصد از خوردن گوشت انسان مبتلا می شود.این یک حقیقت تلخ است.که ما نمیخواهیم بپزیریم
محمدرضا
سلام، شما گوشت گاو را بعنوان بهترین گوشت معرفی کردید، در صورتیکه طبع سرد و نامناسبی دارد، عموما” موجب نفخ شکم و دلدرد میشود، طبق روایات اهل بیت صلوات الله علیهم، گوشت گاو مرض است و کره، روغو شیر گاو سفارش به استفاده شده است! 🤔
مسعود
گوشت قرمز، مخصوصاً گوشت گوسفند ازهمه گوشتها سالم تره…البته دامداری سنّتی باشه،نه سنعتی…
قدیما مردم همه از گوشت قرمز استفاده میکردن..از مرغ ماشینی خبری نبود،ولی همه سالم بودن…
الان گرون شده، اکثر ملت قشر پایین، نمیتونن استفاده بکنن…
محمد
در میان گوشتها گوشت گوسفند بهتر است ولی به آن اشاره نشده
علی
چرا از گوشت گوسفند. اسمی نبرده . لابد قرارداد با گاو دار ها . مرغ فروشی ها دارند .
قاف
اینجا ایران است گوشت از سفره ها حذف شد
سیدموسی موسوی
متاسفانه بدلیل گرانی سهم سفره مردم ازپروتئین ها ناچیز شده ومخصوصا کودکان وسالمندان و خانمهای باردارمتضررمیشوند
ممد
درود بیکران از اطلاعاتی که در رابطه با انواع گوشت دادید.
اسی
عالی بود . اما گوشت کباب بدون دنیه و چربی که طعم نداره
مممممم
یک کلام .
پول نیست
ناشناس
بابادقیق نه ماهه رنگ گوشت یادمون رفته چه برسه به سالم بودنش کجای کاریدعمو
حسین ریگی
باسلام
بنظر من بهترین و سالم ترین گوشت ، گوشت شتر هست که حالت درمانی هم دارد
حیدری
واقعا همینطوره چون مردم توان خریدن گوشت قرمز را ندارند باید گیاه خوار شون
مائده
سالم ترین گوشت گوشت گوسفندی که متاسفانه با این قیمتهای سرسام آور کی میتونه بخره
بازنشسته
با سلام تشکر از اطلاعات مفید در نهایت برای هر نفر 100گرم در هر وعده غذایی با این گرانی مقدور نیست
محمدایزدی
گوشت درچه جایگاهی قراردارد
میر
سلام ما سیستان و بلوچستان هستم ما اصلاً نمی دانیم که گوشت با کدام گ نوشته میشود از بس که گران است ماهنوز گوشت قرمز در خواب ندیدم
ناشناس
گوشت گاو سرد هست .
و گوشت گوسفند گرم.
مصرف گوسفندی بهتره