برای درست کردن دلمه برگ مو باید برگ های تازه و ترد را انتخاب کرد، زیرا هر چه از عمر برگ بگذرد، بافتی خشک و چوبی پیدا کرده و تردی خود را از دست می دهد.
برگ های رنگ روشن که شیارهای بین برگ عمیقی ندارند برای دلمه مناسب است. برگ موهای کنسرو شده بازاری کیفیت خوبی ندارند و چه بهتر که خودتان برگ موهای تازه را ذخیره و نگهداری کنید.
بلانچ کردن برگ مو
برگ ها را حدود ۱۰ دقیقه داخل آب بگذارید تا خیس بخورد.
دم برگ ها را بگیرید، اما از ته نگیرید، زیرا برگ هنگام پیچیدن پاره می شود.
برگ ها را آبکشی کرده و داخل سبد منظم روی هم بچینید.
وقتی آبش رفت به همان شکل منظم داخل قابلمه بگذارید.
روی برگ ها تا حدی آب جوش بریزید که روی آنها را بگیرد.
دو سه دقیقه صبر کنید، تا رنگ برگ ها تغییر کند.
سپس یا کفگیر برگ ها را به همان شکل منظم در سبد بگذارید.
رویش آب سرد بریزید تا سریع خنک شود.
بگذارید آب برگ ها کامل برود.
برگ ها را بسته بندی کرده و داخل زیپ لاک بگذارید تا هوای فریزر به داخلشان نفوذ نکند.
اگر برگ ها خوب بسته بندی نشوند، خشک شده و خرد می شوند.
قبل از استفاده، داخل یخچال بگذارید تا یخ آن باز شود.
مواد لازم
برگ مو خشک
نمک چهار لیوان ترجیحا نمک دریا
آب ولرم ۲ لیتر
نکته برای هر لیتر آب دو لیوان نمک لازم است.
مواد لازم برای روش نگهداری برگ مو داخل ظرف شیشه ای
برگ مو
آبجوش
۲ قاشق مربا خوری نمک دریا
۱ قاشق مربا خوری سرکه
ظرف شیشه ای
مواد لازم برای نگهداری برگ مو داخل بطری پلاستیکی
بطری پلاستیکی
۱ لیوان آب با دمای محیط
۱ قاشق مربا خوری نمک دریا
آب ولرم
مواد لازم برای نگهداری برگ مو داخل فریزر
۲ قاشق مربا خوری نمک دریا
آبجوش
نایلون
در این روش نیازی به شستن برگ ها نیست.
برگ های کاملا خشک را بدون هیچگونه افزودنی تا کرده و در ظرف شیشه ای در دار بگذارید.
برگ ها را روی هم فشار دهید تا هوا بینشان نباشد.
برای اینکار می توانید از یک گوشت کوب کمک بگیرید.
در ظرف را بسته و یک شب وارونه قرار دهید تا هوای آن خارج شده و در شیشه قفل شود.
با این روش ها برگ ها یکسال قابل نگهداری هستند.