پیاز خوراکی بینظیر با خواص خارقالعاده است. این ماده غذایی در گذشته بیشتر مورد استفاده قرار میگرفت و همیشه پیاز در سفره پدربزرگها و مادربزرگها دیده میشد که در کنار غذا سرو میکردند. اما امروزه بسیاری از افراد به دلیل بوی نامطبوع این خوراکی پرخاصیت چندان میلی به مصرف آن ندارند.
پیاز جزء مواد خوراکی بسیار مفیدی است که در درمان اکثر بیماریها دستی برآتش دارد! این ماده خوراکی سرشار از فواید طبی است و میتواند به عنوان عاملی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریها استفاده شود.
با خواص بینظیر پیاز آشنا شوید
کلاژنساز قوی
پیاز علاوه بر دارا بودن ویتامین C و آنتی اکسیدان، حاوی ترکیباتی است که خاصیت ضدالتهابی دارد و موجب تقویت کلاژنسازی در پوست میشود؛ در نتیجه از شل شدن و افتادگی پوست جلوگیری و آن را سفت میکند.
پیاز هم مانند سیر بر فعالیت ۲ نوع آنزیم که وظیفه ایجاد التهاب و تحریکپذیری پوست را دارند تأثیر گذاشته و با کاهش یا متوقف کردن فعالیت این دو آنزیم، پوستی زیبا و بدون چین و چروک به ما هدیه میدهد
یکی از خواص پیاز، خاصیت آنتی اکسیدانی آن است. همانطور که میدانید، آنتی اکسیدانها تأثیر بسزایی در مراقبت از پوست دارند. آنتی اکسیدانهای موجود در پیاز با رادیکالهای آزادی که باعث ایجاد چین و چروک میشوند مقابله کرده و پوست شما را از چین و چروک محافظت میکنند.
لایهبرداری پوست
عصاره پیاز به دلیل دارا بودن اسیدهای گیاهی میتواند روی پوست پیلینگ مناسب انجام دهد. یعنی باعث ریزش و رفع لایه سلولهای مرده و کراتینه پوست شود. این فعالیت موجب شادابی پوست میشود که ثمره این عملکرد داشتن پوستی بدون لک، بدون جوش، تمیز و با طراوت خواهد بود که این امر در بررسیها و تحقیقات به اثبات رسیده است.
لازم به ذکر است که بعد از انجام این عمل و شستن پوست بهتر است به مقدار لازم از کرم گیاهی روی پوست مالیده شود. البته پوستهای چرب معمولاً نیاز به کرم ندارند.
جنگ پیاز و آکنه
یکی دیگر از ترکیبات پیاز کرومیم(chromium)است. یکی از عوامل مهم در بروز آکنه وجود باکتری است که کرومیم میتواند میزان آلودگیهای باکتریایی را کم کرده و به کمتر شدن آکنه موجود در پوست کمک کند. بنابراین، با اضافه کردن این آنتی باکتریال به رژیم غذایی روزانه خود میتوانید پوستی شاداب و زیبا داشته باشید.
درمان کبد چرب
پیاز خام حاوی مقادیر مناسبی از اسید فولیک است که میتواند از ابتلا به بیماریهای کبدی مانند بیماری کبد چرب پیشگیری کند. زیرا فلاونوئید و کورستین موجود در پیاز از جمع شدن چربی در اطراف کبد جلوگیری میکند. پیاز علاوه بر اینکه باعث محافظت از کبد در مقابل چربیها میشود به پاکسازی و سم زدایی کبد نیز کمک شایانی میکند. پیاز حاوی مقادیر غنی از دی سولفید است که باعث پاکسازی کبد میشود و خطر ابتلا به بیماریها رایج کبدی را کاهش میدهد.
ضدعفونیکننده طبیعی برای از بین بردن جوش صورت
شاید بارها شنیده باشید پیاز ضد میکروب و باکتری است و به عنوان یک ضدعفونی کننده طبیعی شناخته میشود. به همین جهت میتوانید برای برطرف کردن جوشهای روی صورت و آکنه از ماسکهای تهیه شده با پیاز بهره گیرید.
برای تهیه یک ماسک مناسب جهت رفع جوشهای صورت ۱ قاشق غذاخوری آب پیاز را به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و به آرامی روی پوست صورت ماساژ دهید. اجازه دهید این ماسک به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست صورت بماند سپس آن را با آب ولرم بشویید.
تقویت مو با آب پیاز
موها برای رشد به ماده کلاژن نیاز دارند. پیاز حاوی ترکیبات گوگردی است که باعث افزایش تولید کلاژن میشود و به همین جهت برای رشد و تقویت موها بسیار مناسب است. برای تقویت رشد موها میتوانید از آب پیاز به صورت ماسک استفاده کنید.
برای تهیه ماسک فقط کافیست آب پیاز تازه را بگیرید و به آرامی روی موها و پوست سر ماساژ دهید. پس از اینکه آب پیاز را به خوبی روی موها ماساژ دادید اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه روی سر بماند سپس با آب ولرم و شامپو سر را با دقت بشویید.
جلوگیری از پیری پوست
پیاز حاوی ویتامینها و آنتی اکسیدانهایی است که برای پوست صورت بسیار مفید هستند. پیاز سرشار از ویتامین A ، ویتامین E ، ویتامین C و کورستین است که روند پیری پوست را به تعویق میاندازند و باعث سفت شدن و شادابتر شدن پوست صورت میشوند.
برای تأثیر بیشتر پیاز بر روی پوست صورت باید به صورت موضعی استفاده شود. برای این منظور میتوانید از ماسک پیاز و عسل که یک محافظ طبیعی برای پوست صورت است استفاده کنید.
به این منظور ۱ قاشق غذاخوری آب پیاز را بگیرید (اگر پیاز تازه باشد بهتر است) سپس ۱ قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. ماسک پیاز و عسل را به مدت ۳۰ دقیقه روی پوست صورت و گردن قرار دهید ، سپس با آب سرد بشویید.
از بین بردن سلولهای سرطانی با کمک پیاز
یکی از خواص پیاز برای بدن، پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی است. در سالهای اخیر این بیماری رشد بیسابقهای داشته است، مصرف پیاز میتواند تا حد زیادی از رشد آن در بدن جلوگیری کند. زیرا این مادهی غذایی حاوی مقادیر بالایی از کوارستین و آنتوسیانین است. این دو عنصر در متوقف کردن سلولهای سرطانی تأثیر زیادی دارند. براساس تحقیقات صورت گرفته، مشخص شده است افرادی که روزانه مقدار کمی از پیاز مصرف میکنند، کمتر در معرض بیماری سرطان قرار میگیرند. برای این منظور باید پیاز قرمز خام را در برنامهی غذایی خود بگنجانید. زیرا تأثیر آن از پیاز پخته و پیاز سفید بیشتر است