۵ ترفند پختن سریع باقالی خشک در خانه
برای نرم شدن باقالی چه کنیم؟ بهترین ترفند پختن سریع باقالی خشک چیست؟ اگر امتحان کرده باشید، حتما میدانید که پختن باقالی خشک کمی بیشتر از باقالی تازه طول میکشد، اما به کار بردن ترفندهای ساده به شما کمک میکند تا باقالی خشک را در کوتاهترین زمان ممکن بپزید و آماده کنید. در ادامه میتوانید با ۵ ترفند پختن سریع باقالی خشک آشنا شوید.
۱- باقالی خشک را در آب بخیسانید
اولین و مهمترین ترفند پختن سریع باقالی خشک خیساندن آن در آب است. این کار موجب نرم شدن و باقالی میشود و پخت آن را سریعتر میکند. برای این کار باید باقالیها را در یک ظرف بریزید و ظرف را با آب پر کنید. سپس اجازه دهید باقلا خشک برای حدود ۲۴ ساعت یا یک شب در آب بماند و نرم شود. بهتر است در این مدت چند بار آب باقالی را عوض کنید.
به طور کلی قبل از پخت باقالا خشک باید حداقل آن را برای ۶ تا ۸ ساعت بخیسانید، در غیر این صورت پخت باقالیها زمان بیشتری طول میکشد و از طرفی ممکن است بعد از پخت مزه خوبی پیدا نکنند. به خاطر داشته باشید که هر چقدر باقالی را برای مدت زمان بیشتری بخیسانید، سریعتر آماده میشود.
۲- باقالی را در زودپز بپزید
یکی دیگر از روشهایی که به شما کمک میکند باقالی خشک را در کمترین زمان ممکن بپزید، استفاده از زودپز است. در این روش باید باقالی خشک را برای چند ساعت در آب بخیسانید و سپس حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه در زودپز قرار دهید تا بپزد. بعد از آماده شدن باقالی میتوانید آن را با سرکه، نمک، فلفل و آویشن مزه دار کنید.
۳- نمک و سرکه را بعد از پخت به باقالی اضافه کنید
بهتر است بدانید که اضافه کردن نمک و سرکه در ابتدای پخت باقالی خشک، موجب سفت شدن و دیرپز شدن آن میشود. برای این که باقالی شما سریعتر بپزد، باید چاشنیها را بعد از پخت باقالی به آن اضافه کنید. برای این کار بتدا باید باقالیها را با آب بپزید و بعد از این که باقالیها پختند و نرم شدند، سرکه، نمک و سایر چاشنیها را اضافه کنید.
۴- از جوش شیرین استفاده کنید
اگر در مورد استفاده از جوش شیرین برای پخت باقالی چیزی شنیدهاید، باید بدانید که استفاده از جوش شیرین موجب میشود تا باقالی خشک سریعتر بپزد و آماده شود. برای زود پختن باقالی خشک میتوانید به اندازه ۱/۲ قاشق چایخوری جوش شیرین به باقالی در حال پخت اضافه کنید تا سریعتر آماده شود.
۵- درب قابلمه را روی آن قرار دهید
برای این که باقلا خشک سریعتر بپزد، باید در حین پخت درب قابلمه را روی آن قرار دهید. این کار موجب جمع شدن بخار و پخت سریعتر باقالی خشک میشود. بهتر است تا ۲ ساعت به هیچ عنوان درب قابلمه را برندارید تا باقالی در بخار داخل قابلمه بپزد و کاملا نرم شود.
مراحل تهیه باقالی خشک
باقالی پخته یکی از خوشمزهترین میان وعدههای ایرانی است که معمولا همراه با سماق و سرکه مزه فوقالعادهای دارد. برخی نیز باقالا پخته را با گلپر و رب گوجه مزه دار میکنند. در ادامه این بخش میتوانید با مراحل طرز تهیه باقالی خشک آشنا شوید.
مرحله اول؛ باقالیها را در آب بخیسانید
در اولین مرحله از پخت سریع باقالی خشک باید باقالیها را بشویید و در یک ظرف آب بریزید. سپس اجازه دهید باقالیها برای یک شب تا صبح در آب بمانند. این کار موجب میشود باقالی از حالت خشکی خارج و حجیمتر شود.
مرحله دوم؛ باقالی را بپزید
بعد از این که باقالیها را خیساندید، باید آنها را آبکش کنید و در قابلمه بریزید. سپس مقداری آب در قابلمه بریزید و فلفلهای تند را خرد کرده و به باقالیها اضافه کنید. ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کنید. بعد از این که آب جوشید، حرارت را روی درجه متوسط تنظیم کنید و اجازه دهید باقالیها به آرامی بپزند.
معمولا پخت باقالی در قابلمه حدود ۲ تا ۴ ساعت طول میکشد. به خاطر داشته باشید که زیاد کردن حرارت موجب پخت سریعتر باقالی میشود، اما روی مزه آن تاثیر میگذارد. برای خوشمزه شدن باقالی خشک پخته باید شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید باقالیها به آرامی بپزند.
مرحله سوم؛ باقالاهای پخته شده را مزه دار کنید
در این مرحله از طرز پخت باقالی خشک مثل بیرون باید بعد از این که باقالیها پختند و نرم شدند، آنها را در ظرف مورد نظر بریزید. اگر دوست دارید باقلای شما مزه باقالی پخته بازاری داشته باشد، حتما مقداری نمک، فلفل، گلپر و سماق به آن بزنید. میتوانید کمی سرکه هم روی باقالیها بریزید تا خوشمزهتر شوند.
نکات و ترفندهای پخت سریع باقالی خشک
در این مطلب به چند نکته طلایی برای پخت سریع باقالی خشک نیز اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای تهیه باقالا خشک حتما خرید خود را از فروشگاههای معتبر انجام دهید برخی از باقالی خشکها که به صورت فلهای به فروش میرسند، بسیار بیکیفیت هستند و بیش از حد خشک میشوند. معمولا این باقالیها بعد از پخت مزه خوبی ندارند و بسیار دیر میپزند.
بهترین روش پخت باقالی دیرپز استفاده از زودپز است، پس بهتر است در همان ابتدا باقالی را در زودپز بپزید تا سریعتر آماده شود.
در صورتی که آب باقالی در زمان پخت تمام شد، به هیچ عنوان به آن آب سرد اضافه کنید. اگر آب باقالی تمام شد، حتما از آب جوش استفاده کنید.
اضافه کردن آب سرد به باقالی در حال پخت، موجب دیرپز شدن آن میشود.
اگر باقالی شما دیرپز است، میتوانید به جای یک روز باقالیها را برای ۲ تا ۳ روز در آب قرار دهید و بعد در زودپز بپزید.
طرز پخت باقالی خشک برای باقالی پلو نیز مثل باقالی پخته است. ابتدا باید باقالی را برای چند ساعت بخیسانید و بعد بپزید.
منبع:اکالا