برای هسته گیری آلبالو باید با کمک یک انبردست همه شاخههای چنگال را خم کنید و تنها از یک شاخه آن استفاده کنید. سپس نوک شاخه چنگال را با انبردست کمی خم کنید تا راحتتر هسته آلبالوها جدا شود. برای گیلاس نیز بهتر است تنها ۲ شاخه بیرونی چنگال را به سمت بالا خم کنید.
برای این کار باید میوه را بین دو انگشت خودتان بگیرید. سپس سیخ چوبی یا چاپستیک را در گودی میوه که محل اتصال آن به ساقه بوده، فشار دهید. این کار را به آرامی اما محکم انجام دهید تا هسته میوه از آن جدا شود.
برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس از چاقو کمک بگیرید
روش بعدی برای بیرون آوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده از یک چاقوی تیز است. در این روش باید ابتدا ساقه گیلاس یا آلبالو را جدا کنید. حال میوه را روی تخته قرار دهید و درست مثل عمل حراجی یک برش روی بالای میوه ایجاد کنید و به آرامی هسته گیلاس یا آلبالو را از میان آن بردارید.
حتما بخوانید طرز تهیه کمه جوش (ماست جوش) سبزواری در ۳۰ دقیقه
برای بیرون آوردن هسته آلبالو و گیلاس با چاقو میتوانید با استفاده از یک چاقوی تیز میوه را درست از وسط آن برش دهید و سپس هسته را به آرامی با دست جدا کنید. در این روش باید مراقب باشید تا در زمان جدا کردن هسته، میوه له نشود.
از یک گیره کاغذ برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده کنید
یکی از هوشمندانهترین روشهای هسته گیری آلبالو و گیلاس استفاده از «گیره کاغذ» است. برای این کار باید گیره را به شکل S باز کنید. سپس آن را از قسمت بالای میوه که محل اتصال آن به ساقه بوده، وارد کنید و بچرخانید. سپس هسته آلبالو و گیلاس را بیرون بکشید. مطمئن باشید بعد از چند بار درآوردن هسته گیلاس، این روش برایتان فوقالعاده راحت میشود.
از نی برای خارج کردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده کنید
یکی دیگر از روشهای کاربردی برای جدا کردن هسته آلبالو بدون له شدن و هستهگیری گیلاس استفاده از «نی» است. برای این کار باید یک نی با اندازه مناسب و استحکام کافی را از بخش فرو رفته میوه فشار دهید تا هسته آلبالو یا گیلاس از سمت دیگر آن خارج شود. برای این کار نباید از نیهای پلاستیکی نازک یا کاغذی استفاده کنید. نی شما باید مقاوم و سفت باشد تا با کمی فشار خراب نشود.
بهتر است برای جدا کردن هسته آلبالو بدون له شدن از نه فلزی یا نیهای شیشهای استفاده کنید که راحتی و بدون کوچکترین آسیبی میوه را جدا میکنند.
از دستگاه هسته گیر استفاده کنید
چگونه هسته گیلاس را جدا کنیم؟ به جرات میتوان گفت که سادهترین روش برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده از دستگاه هستهگیر است. برای این کار باید گیلاس را در بخش مورد نظر دستگاه قرار دهید و سپس دستگاه را ببندید و اندکی فشار دهید تا هسته آن خارج شود. برخی از هسته گیرها این قابلیت را دارند که هر بار چند عدد گیلاس یا آلبالو را در دستگاه میگذارید و با هر فشار هسته چند میوه جدا میشود.
اگر یک چنگال ارزان قیمت دارید که دیگر قابل استفاده نیست، میتوانید از آن برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس استفاده کنید. برای هسته گیری آلبالو باید با کمک یک انبردست همه شاخههای چنگال را خم کنید و تنها از یک شاخه آن استفاده کنید. سپس نوک شاخه چنگال را با انبردست کمی خم کنید تا راحتتر هسته آلبالوها جدا شود.
برای گیلاس نیز بهتر است تنها ۲ شاخه بیرونی چنگال را به سمت بالا خم کنید. سپس نوک چنگال را با استفاده از انبر کمی خم کنید تا شبیه به قلاب شود. حال از بخش فرو رفته میوه فشار دهید و هسته آلبالو و گیلاس را به سمت بیرون خارج کنید.
از یک ماسوره خامه ریزی استفاده کنید
از دیگر روشهای هسته گیری آلبالو و گیلاس میتوان به ماسوره یا «قیف فلزی خامهریزی» اشاره کرد. اگر اهل شیرینیپزی باشید، حتماً چند عدد ماسوره کوچک فلزی که برای ریختن خامه روی کیک استفاده میشود را در خانه دارید. برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس میتوانید یک ماسوره با اندازه مناسب انتخاب کنید. سپس نوک قیف را از بخش فرو رفته میوه فشار دهید تا هسته آلبالو و گیلاس جدا شود.
توجه داشته باشید که برای این کار باید از یک ماسوره با اندازه مناسب استفاده کنید تا هسته به راحتی از میوه جدا شود. برای آلبالو از ماسوره کوچکتر و برای گیلاس از قیفهایی با سوراخ بزرگتر استفاده کنید. نوک ماسوره بهتر است حالت گرد و صاف باشد، قیفهای ستارهای چندان برای درآوردن هسته آلبالو و گیلاس مناسب نیستند.
از سنجاق سر استفاده کنید
یک ترفند گرفتن هسته آلبالو و گیلاس استفاده از سنجاق سر یا همان گیره موهای مشکی و ساده است که در اکثر خانهها یافت میشود. برای این کار باید ابتدا سنجاق را به خوبی با آب و صابون بشویید و ضدعفونی کنید. سپس آن را از قسمت فرو رفته میوه و جایی که قبلا به ساقه متصل بوده، فشار دهید و بچرخانید تا هسته خارج شود. در این روش هم میتوانید هسته را به سمت بیرون بکشید و هم آن را فشار دهید تا از طرف دیگر میوه خارج شود.
از لوله خودکار بیک استفاده کنید
شاید برایتان جالب باشد اما خیلی از قدیمیها هنوز هم برای هسته گرفتن آلبالو و گیلاس از «لوله خودکار بیک» استفاده میکنند. برای این کار باید ابتدا لوله خودکار را جدا کنید و آن را به خوبی با آب و مایع ظرفشویی بشویید و ضدعفونی کنید. سپس لوله خودکار را از بخش فرو رفته آلبالو و گیلاس به داخل فشار دهید تا هسته آن جدا شود.