فرقی ندارد خانم هستید یا آقا، ناخنهایتان را بلند میکنید یا همیشه کوتاه نگه میدارید، ناخنها را میجوید یا همیشه در سالنهای زیبایی در حال رسیدگی به آنها هستید؛ همهی ما دوست داریم ناخن محکم و سالمی داشته باشیم. ناخنهای سالم، مرتب شده و زیبا میتواند دستها را هم جوانتر نشان دهد. اما در طول روز ناخنها در معرض مواد مختلفی قرار میگیرند که میتواند آنها را شکننده کرده و حتی ظاهرشان را هم تغییر دهد.
نمک دریا
از نمک دریا برای تقویت و براق کردن ناخنها استفاده میکنند. برای گرفتن نتیجهی بهتر، در یک کاسهی کوچک، آب گرم بریزید و ۲ قاشق غذاخوری نمک دریا به آن اضافه کنید، ۲ قطره روغن کندر، ۲ قطره روغن جوانهی گندم، ۲ قطره آبلیمو و ۲ قطره روغن مر حجازی هم به آن بیفزایید. ناخنهایتان را بهمدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در این ترکیب قرار بدهید و سپس با آب گرم آبکشی کنید. بعد از خشک کردن، از مرطوبکننده استفاده کنید. این شیوه را دو تا سهبار در هفته بهکار ببرید تا به نتیجه دلخواهتان برسید.
روغن کرچک
روغن کرچک نه تنها برای محکم کردن ناخن مفید است، بلکه با عفونتهای قارچی نیز مبارزه میکند. روغن کرچک را با روغن نعناع و نمک اپسوم ترکیب کنید و انگشتهایتان را به مدت ۱۰ دقیقه در این ترکیب قرار دهید و سپس با آب بشویید.
زرده تخممرغ
اگر ناخنهایتان به دلیل خشکی، شکننده شدهاند، زردهی تخممرغ میتواند بهترین درمان باشد. زردهی تخممرغ را با شیر ترکیب کنید و چند دقیقه ناخنهای خود را با آن ماساژ بدهید و سپس با آب بشویید. زردهی تخممرغ، رطوبت موردنیاز ناخن را تأمین میکند.
آب پرتقال
اسیدفولیک موجود در آب پرتقال برای رشد ناخن ضروری است. ناخنهایتان را به مدت ۱۰ دققه در آب پرتقال تازه قرار دهید و سپس با آب شستشو دهید. بعد از خشک کردن، مرطوبکننده بزنید. این راهکار را هر روز انجام بدهید تا ناخنهایتان تقویت شوند.
روغن کتان
روغن کتان حاوی ریزمغذیهایی همچون ویتامین B، پتاسیم و اسیدهای چرب امگا۳ است که برای سلامت ناخن ضروری است. میتوانید روغن کتان را مستقیما روی ناخن بمالید و چند دقیقه ماساژ بدهید. قبل از خواب این کار را انجام بدهید و دستکش بپوشید تا به نتیجهی بهتری برسید.
میتوانید روغن کتان را در رژیم غذاییتان هم مصرف کنید. مثلا به اسموتی یا غلات صبحانهتان ۲ قاشق غذاخوری روغن کتان اضافه کنید.
نعناع و بابونه
ترکیب نعناع و بابونه میتواند ناخنهایتان را تغذیه و آنها را معطر و خوشبو کند. طریقه استفاده از این ترکیب عالی به این صورت است که یک قاشق چایخوری چای بابونه و یک قاشق چایخوری چای نعناع را به یک فنجان آب جوش اضافه و ۲ساعت صبر کنید تا خیس بخورد و سپس از صافی رد کنید. برای بهتر شدن این ترکیب میتوانید یک قاشق چایخوری روغن زیتون و ۲ قاشق غذاخوری آرد گندم به این ترکیب اضافه کنید. تمام مواد را به خوبی مخلوط کنید و خمیر حاصل را روی ناخنها بمالید. پس از یک ساعت آبکشی کنید. تکرار این روش دوبار در هفته تاثیر بسزایی در تقویت ناخنهایتان دارد.
روغن هسته انگور
روغن هستهی انگور میتواند ناخنهای ضعیفتان را مرطوب نگهدارد و ترکخوردگیهای آن را درمان کند. روغن هستهی انگور را به ناخن و کوتیکول بمالید. بهتر است روزی دوبار و به مدت چند هفته این کار را تکرار کنید.
کره شیا
از کرهی شیا برای مرطوب کردن و تقویت کردن ناخنها استفاده میکنند. کرهی طبیعی شیا را ۲۰ دقیقه به ناخن و کوتیکول بمالید تا تغذیه شوند. همچنین کرهی شیا میتواند کوتیکول و آسیبدیدگیهای ناخن را ترمیم کند.
توجه: کرهی شیا را بهتر است قبل از کارهایی مثل مانیکور، لاک زدن و … به ناخنهایتان بزنید.
گوجه فرنگی
گوجهفرنگی سرشار از بیوتین (ویتامین B۷) است که ناخنها را ضخیمتر و محکمتر میکند. در یک کاسه، دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را با نصف فنجان آب گوجهفرنگی مخلوط کنید و بهمدت ۱۰ دقیقه ناخنهایتان را در آن قرار بدهید. این کار را هر روز انجام بدهید.
روغن سبزیجات
روغن سبزیجات برای ناخنهایی که بیش از حد در معرض آب هستند بسیار مفید است. روغن را با تکهای پنبه به ناخنهایتان بزنید و ۵ دقیقه ماساژ بدهید. این کار را روزی ۳ تا ۴ بار انجام بدهید.
ناخنها را خشک و تمیز نگه دارید
معمولا مشکلات مرتبط با ناخن از باکتریها و میکروبها شروع میشوند. مکانهای خیس و دائماً مرطوب میتواند بستر خوبی برای رشد میکروبها و باکتریها باشد. پس از این رو بعد از هر بار شستن دستها، ناخنها را به خوبی خشک کنید.
بهداشت ناخنها را فراموش نکنید
ناخنهای خود را مرتبا تمیز کنید و به طور مرتب وسیله های مربوط به مراقبت از ناخن های خود را شستشو دهید و از بلند کردن بیش از حد ناخنهایتان اجتناب کنید زیرا در زیر ناخنهایتان آلودگی جمع خواهد شد. برای میکروب زدایی ناخن های خود به روش طبیعی می توانید از روغن درخت چای استفاده کنید و این روغن را بر روی ناخن های خود بمالید تا باکتری های موجود بر روی آن ها از بین بروند .
هرگز ناخن خود را نجویید
با جویدن ناخنها آسیب زیادی به کوتیکول ناخنها وارد میشود، همچنین اگر ناخنها مدت زیادی در تماس با بزاق دهان قرار گیرند ضعیف و شکننده میشوند. پس تا جایی که میتوانید از انجام این کار بپرهیزید.
از پوست اطراف ناخنها غافل نشوید
پوست اطراف ناخن به شدت ضعیف و آسیبپذیر است. برای جلوگیری از پوسته شدن پوست اطراف ناخن باید به طور منظم آن را مرطوب کنید ک برای این کار میتوانید از روغن بادام یا روغن نارگیل استفاده کنید.
اگر پوست اطراف ناخنهایتان بلند شده، لازم است از جویدن و یا کندن پوست اطراف ناخن های خود بپرهیزید با دقت از آن مراقبت کنید تا کشیده نشده و منجر به سوزش ناحیه مورد نظر نشود.
با استفاده از مرطوب کننده ناخنها را مرطوب نگهدارید
ناخنهای خشک ظاهری نامناسب و شکننده دارند، برای جلوگیری از شکننده بودن ناخنها باید آنها را با استفاده از مرطوب کننده، مرطوب نگهداریم. توجه کنید که ناخنها را با استفاده از آب یا بزاق دهانتان مرطوب نگه ندارید، چون همانطور که قبلا گفتیم این کار باعث رشد میکروبها و باکتریها روی ناخن میشود.
ناخنهایتان را ژلیش کنید
ژلیش یک لایه محافظ بر روی ناخنهای شماست که باعث مراقبت از آن شده و از آسیب رسیدن به ناخن هایتان جلوگیری می کند که این کار باعث ضخیمتر شدن و زیباتر شدن ظاهر ناخنهایتان میشود.
مانیکورهای مبتنی بر آب را فراموش کنید
مانیکورهای مبتنی بر آب باعث ضعیف و شکننده شدن ناخنها و در نهایت از بین رفتن آنها می شوند پس بهتر است که به دنبال انجام مانیکورهای مبتنی بر روغن باشید تا ناخنهای شما تغذیه شوند.