طرز تهیه کشک بادمجان به روش شمالی ها + آموزش گام به گام

“کشک بادمجان” از جمله غذایی های سنتی و خوشمزه می باشد که هم طرز تهیه راحت دارد و هم می توان آن را به زیباترین شکل ها تزئین نمود.


کشک بادمجان غذای خوشمزه ای که در منوی غذایی بسیاری از کدبانوهای ایرانی قرار دارد. این غذا اصیل و قدیمی ایرانی را می توان با مواد در دسترسی مانند بادمجان، کشک، سیر و پیاز و… به راحتی در خانه تهیه کرد و با نان و سبزی خوردن نوش جان نمود.

مواد مورد نیاز کشک بادمجون ساده

ابتدا مواد لازم بیان شده در زیر را آماده کنید تا به سراغ دستور تهیه اصلی کشک بادمجان برویم:

مواد لازم مقدار

بادمجان ۱ کیلو گرم

نمک به میزان لازم

زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری

فلفل سیاه نصف قاشق مرباخوری

نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری

پیاز ۱ عدد بزرگ

سیر ۶ حبه

گردوی آسیاب شده ۲ قاشق غذاخوری

کشک  نصف پیمانه

طرز تهیه کشک بادمجان

اگر می خواهید یک کشک بادمجان خوشمزه تهیه کنید، مراحل زیر کمکتان می کند.

مرحله اول:آماده کردن بادمجان ها

برای تهیه یک کشک بادمجان خوشمزه ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و از وسط به دو نیم تقسیم کنید و برای جلوگیری از تلخ شدن کشک بادمجانتان آنها را نیم تا یک ساعت درون آب نمک قرار دهید.

مرحله دوم:سرخ کردن بادمجان

بادمجان هایی را که درون آب نمک قرار داده اید را خارج کرده و آبکشی کنید و بگذارید آب آنها خارج شود، سپس درون تابه ای مقداری روغن بریزید و بادمجان ها را سرخ کنید اما توجه کنید که بادمجان های شما بیش از حد سرخ نشوند.

مرحله سوم:سرخ کردن پیازها

در این مرحله پیاز را پوست بگیرید و بعد از خرد کردن به صورت ریز و نگینی درون تابه ای با مقدار اندکی روغن سرخ شود، دقت کنید که پیاز شما نسوزد و پیازها با حرارت ملایم کاراملی رنگ شوند.

مرحله چهارم:افزودن ادویه ها

برای افزایش طعم و بوی ادویه ها بعد از سرخ شدن پیاز زرد چوبه و فلفل سیاه را به پیاز ها بیافزایید و کمی تفت دهید تا طعم ادویه ها به خورد پیاز ها برود و پیاز ها طعم بگیرند. می توانید سیر را نیز رنده و یا خرد کنید وهمراه پیاز سرخ نمایید و یا اینکه می توانید سیر را بدون سرخ کردن به کشک بادمجان بیافزایید، این کار کاملا سلیقه ای می باشد.

مرحله پنجم:تهیه نعناع داغ

در این مرحله سیر داغ و پیاز داغ را از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم و سپس نعناع را به همراه کمی روغن به تابه اضافه کرده و ۳۰ ثانیه تفت دهید تا رنگ نعناع کمی تیر شود. بیش از ۳۰ ثانیه تفت دادن نعناع سبب تلخ شدن آن می شود.

مرحله ششم:له کردن بادمجان ها

بادمجان های سرخ شده را درون تابه ای بریزید و با کمک چنگال یا گوشتکوب له کنید و پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ و گردو آسیاب شده را به آن بیافزایید و چندین بار هم بزنید تا تمامی مواد به صورت یکنواخت با یکدیگر ترکیب شوند.

مرحله هفتم:جا افتادن کشک بادمجان

تابه حاوی بادمجان را روی حرارت خیلی کم قرار داده و در تابه را بگذارید تا بادمجان به روغن بیفتد.

مرحله هشتم:اضافه کردن کشک

در این مرحله و پس از اینکه غذا به روغن افتاد، کشک را اضافه کرده و مخلوط کنید. بعد از افزودن کشک و هم زدن آن مزه کشک بادمجان ها را چک کنید تا نمک و ادویه آن به میزان لازم باشد. سپس درب تابه را قرار دهید تا کشک و بادمجان به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و جا بیفتد.

مرحله نهایی:سرو کشک بادمجان

بعد از گذشت این مدت کشک و بادمجان را در ظرف مورد نظرتان بریزید، سپس با نعناع داغ، پیاز داغ و کشک و گردو به سلیقه خود تزیین نمایید. برای تزئین کشک بادمجان حتی می توانید کمی گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز و رب تفت دهید و روی کشک بادمجان بریزید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید