چیز کیک نارنگی از جمله انواع چیز کیک یا کیک پنیر میوهای در قنادیهای معروف است. در این مقاله از سرویس آشپزی قصد داریم طرز تهیه چیزکیک نارنگی یخچالی و چیزکیک نارنگی در فر با پایه بیسکویت یا کیک را به همراه فوت و فنهای این کیک پنیر میوهای به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای لایه زیرین (کراست) چیز کیک نارنگی
بیسکویت (پتی بور، شورت برد یا شکلاتی بدون کرم): ۲۰۰ گرم
کره: ۳ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای لایه میانی یا فیلینگ چیز کیک نارنگی
پنیر خامهای یا ماسکارپونه: ۱ بسته ۴۰۰ گرمی
خامه (فرم گرفته): ۲۰۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
نشاسته ذرت: ۲ قاشق سوپخوری
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای لایه رویی چیز کیک نارنگی
آب نارنگی: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
نشاسته ذرت یا پودر ژلاتین: ۱ و نیم قاشق سوپخوری
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۲۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت چیزکیک نارنگی در فر: ۳۰ تا ۳۵ دقیقه
مراحل طرز تهیه چیزکیک نارنگی با پایه بیسکویت در فر (روش اول)
نارنگی با عطر و بوی بینظیر و طعم هیجانانگیزش، یکی از بهترین گزینههای درست کردن چیزکیک میوه ای است. چیزکیک نارنگی انواع مختلفی دارد و میتوان آنها را با پایه کیک اسفنجی یا کراست بیسکوییت درست کرد. در ادامه مراحل طرز تهیه چیزکیک نارنگی با پایه بیسکویت در فر را دنبال کنید.
مرحله اول: لایه زیرین یا کراست چیز کیک نارنگی را آماده کنید
در مرحله اول از طرز تهیه چیز کیک نارنگی با پایه بیسکوییت، بیسکویتها را در غذاساز بریزید و پودر کنید. میتوانید از پاکت زیپدار هم استفاده کنید و با ته لیوان یا گوشتکوب دستی، روی آنها بکوبید تا کاملا نرم شوند.
کره را به روش بن ماری در یک ظرف پیرکس روی بخاری آب کتری یا سماور ذوب کنید و اجازه دهید کمی از دما بیفتد. همچنین میتوانید از قبل کره را به مدت ۳۰ دقیقه خارج یخچال بگذارید تا نرم شود بعد آن را بن ماری کنید.
مرحله دوم: لایه زیرین را در قالب بریزید
در یک کاسه، پودر بیسکویت را با کره بریزید و به خوبی مخلوط کنید تا کاملا کره به خورد بیسکویت برود. کف یک قالب کمربندی (قالب با قطر ۲۰ سانتیمتر) یا کاپهای مافین را کمی چرب کنید و از مخلوط کراست بیسکویت و کره بریزید و با پشت قاشق محکم فشار دهید تا کاملا لایه زیرین سفت و روی آن صاف شود.
این پودر باید منسجم باشد تا بعد از تمام شدن مراحل طرز تهیه چیز کیک یخچالی از هم نپاشد. سپس قالب را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
مرحله سوم: لایه میانی یا فیلینگ کیک پنیر را درست کنید
در یک ظرف مناسب، شکر را بریزید و تخم مرغها را اضافه کنید. مواد را با همزن به مدت ۵ دقیقه بزنید تا وقتی همه مواد یکدست شوند. هر چه تخم مرغ را بیشتر با همزن بزنید، بوی زهم تخم مرغ بیشتر گرفته میشود. سپس پنیر، خامه فرم گرفته (طرز تهیه خامه فرم گرفته قنادی) و وانیل را اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا یک مایه روان داشته باشید.
مرحله چهارم: مواد چیز کیک نارنگی را در قالب بریزید
در این مرحله، آرد و نشاسته را ۲ تا ۳ بار الک کنید تا ناخالصی نداشته باشند. این کار به لطیف شدن بافت چیز کیک کمک میکند. آرد و نشاسته را به مواد بالا اضافه کنید و با همزن بزنید تا کاملا یکدست شوند.
سپس قالب را از فر خارج کنید و مواد به دست آمده را روی لایه بیسکوییت بریزید. فر را از ۱۵ دقیقه قبل، روشن و روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. قالب را به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا چیز کیک نارنگی بپزد.
مرحله پنجم: لایه رویی چیز کیک را درست کنید
در فاصله پخت چیز کیک نارنگی در فر، یک ظرف مناسب را روی حرارت قرار دهید و آب نارنگی، شکر و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کنید. اگر از ژلاتین استفاده میکنید، ژلاتین را به مدت ۱۰ دقیقه با آب ولرم بخیسانید و بعد در ظرف بریزید. مواد را هم بزنید تا دانههای شکر حل شوند. اجازه دهید مواد غلیظ شوند و به صورت یک سس دربیایند. شعله را خاموش کنید و صبر کنید تا مواد سس از دما بیفتند.
مرحله آخر: چیز کیک نارنگی را تزیین و سرو کنید
بعد از اینکه چیزکیک نارنگی آماده شد، آن را از فر بیرون بیاورید. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا چیز کیک از داغی بیفتد. سسی را که درست کرده بودید وقتی کمی از دما افتاد، روی آن بریزید.
دوباره چیز کیک نارنگی را در یخچال بگذارید تا سس هم خودش را بگیرد. حداقل ۴ تا ۵ ساعت قالب را در یخچال بگذارید. بعد از اینکه همه مواد خودشان را گرفتند، قالب را باز و چیز کیک نارنگی را در ظرف مناسب سرو کنید.