🔥41

این صیفی آچار فرانسه بدن است | قلب و کبد و معده و گوارش و چشم شما را شفا می دهد

هویج به عنوان شیرین ترین نوع سبزیجات فایده بسیاری برای سلامت پوست و بدن دارد که شاید تنها چند مورد از آنها را بدانید. هویج با داشتن مواد مقوی و ویتامین ها منبع مهمی برای درمان بسیاری از بیماری ها می باشد.


هویج، یک ریشه گیاهی دارد که اغلب ادعا می شود برای سلامتی، یک غذای کامل است. هویج،ترد، خوشمزه و سرشار از مواد مغذی میباشد و منبع خوبی از بتاکاروتن، فیبر، ویتامین K، پتاسیم و آنتی اکسیدان است.

این نارنجی رنگ ترد دارای مزایای فراوانی برای سلامتی است و غذای عالی برای کاهش وزن نیز محسوب می شود و با سطوح پایین کلسترول و بهبود سلامت چشم ارتباط دارند.

ارزش های غذایی هویج:

محتوای آب موجود در هویج ، ممکن است که از حدود 86 تا 95 درصد متغیر باشد و در حدود 10 درصد کربوهیدرات دارد و هویج دارای چربی و پروتئین بسیار کمی است.یک عدد هویج متوسط خام( 61 گرمی) حاوی 25 کالری و فقط 4 گرم کربوهیدرات قابل هضم است.

ارزش غذایی هویج

ویتامین ها و مواد معدنی هویج:

هویج ها منبع خوب و مناسبی از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف هستند. به خصوص،

_ ویتامین A( از بتاکاروتن)

_بیوتین

_ویتامین K (فیلوونون )

_پتاسیم و ویتامین B6

-ویتامین A هویج :

هویج غنی از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.ویتامین A باعث بهبود بینایی می شود و برای رشد و عملکرد ایمنی بدن بسیار مناسب است.

– بیوتین هویج :

یکی از ویتامین B، که قبلا ویتامین H شناخته می شده است، نقش مهمی در متابولیسم چربی ها و پروتئین دارد.

– ویتامین K هویج:

که به عنوان فیلوونون نیز شناخته شده است، برای انعقاد خون مهم است و سلامت استخوان ها را بهبود می بخشد.

– پتاسیم هویج :

یک ماده معدنی ضروری، برای کنترل فشارخون است.

– ویتامین B6 هویج:

بک گروه از ویتامین های مرتبط با تبدیل مواد غذایی به انرژی است.

کربوهیدرات ها:

هویج عمدتا از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است.کربوهیدرات ها حاوی نشاسته و قند ها هستند مانند ساکاروز و گلوکز.هویج ها همچنین منبع خوبی از فیبر ها هستند که برای یک عدد هویج متوسط (61 گرمی ) حدود 2 گرم میباشد.هویج معمولاً در شاخص پایین گلسیمی رتبه بندی می شود، شاخص آن از 16 تا 60 متغیر است که برای هویج خام کمی بالاتر از هویج پخته است. خوردن غذاهایی که گلسیمی کمی دارند، با مزایای سلامتی فراوانی همراه است و برای افراد دیابتی بسیار مفید میباشد.

فیبر هویج:

پکتین، شکل اصلی فیبر محلول در هویج است و فیبر های محلول می توانند سطح قندخون را با هضم قند و نشاسته کاهش دهند.

همچنین می توانند باکتری های مفید در روده را تغذیه کنند، که منجر به بهبود سلامتی و کاهش خطر ابتلا به بیماری می شود.

برخی از فیبرهای محلول می توانند باعث جذب کلسترول از دستگاه گوارش و کاهش کلسترول خون شوند.

فیبرهای نامحلول در هویج نیز در فرم سلولز، همی سلولز و گیلنین هستند.

فیبر های نامحلول خطر ابتلا به یبوست را کاهش میدهد و حرکات روده را منظم و سالم می کند.

مواد معدنی و ویتامین های هویج

سایر ترکیبات گیاهی هویج:

ترکیبات گیاهی و اصلی موجود در هویج، عبارتند از:

– بتاکاروتن هویج:

هویج نارنجی، سرشار از بتاکاروتن است.

– آلفا کاروتن:

یک آنتی اکسیدان است که تا حدی به ویتامین A تبدیل شده است.

-لوتئین:

یکی از معمول ترین آنتی اکسیدان ها است که در هویج زرد و نارنجی یافت می شود و برای سلامت چشم مفید است.

– لیکوپن:

آنتی اکسیدان قرمز روشنی است که در هویج و سایر سبزیجات قرمز یافت می شود و ممکن است خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی_ عروقی را کاهش دهد.

– آنتوسیانین ها:

آنتی اکسیدان های قوی موجود در هویج های تیره رنگ هستند.

خواص و مزایای سلامتی هویج ها:

1. بهبود بینایی:

هویج ها منبع خوبی از کاروتونوئیدها (پیش سازه های ویتامین A) هستند که در بهبود بینایی مفید میباشند.مصرف منظم هویج، باعث افزایش بینایی رنگی و دید در نور کم( دید اسکوتوپی ) می شود.

2. هویج برای جلوگیری از سرطان:

طی تحقیقات متوجه شدیم که آسیب رادیکال های آزاد موجب سرطان میشود و توسط آنتی اکسیدان ها از آن جلوگیری می شود.

هویج نیز حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است و خطر ابتلا به سرطان معده و ریه را کاهش میدهد.

ویتامین A موجود در هویج، مانع از سرطان پستان می شود و مصرف روزانه آن احتمال سرطان پروستات ولوسمی را نیز کاهش میدهد.

جلوگیری از سرطان با هویج

3. هویج برای کاهش بیماری های قلبی_ عروقی:

مطالعات نشان می دهد که هویج ها حاوی پلی استیلین های فعال زیستی مانند پارک فالکاریندیول و فالکاریو یونال است.

هر دو این ترکیبات در طبیعت خاصیت ضد التهابی دارند و باعث کاهش بیماری های قلبی _عروقی می شوند.

فراوانی کاروتنوئید موجود در هویج، خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.

آب هویج، سطح آنتی اکسیدان را در بدن افزایش و پر اکسیداسیون لیپید را کاهش می دهد در نتیجه احتمال بروز بیماری های قلبی_ عروقی نیز کاهش می یابند.

مطالعات نشان می دهند که با مصرف دو عدد هویج در روز، میزان کلسترول را می توان بین 10 تا 20 درصد کاهش داد.

4. هویج برای بهبود سلامت دهان و دندان:

بتاکاروتن موجود در هویج، باعث می شود که مینای دندان سالم بماند.

این گیاه ترد کمک می کند تا دندان هایتان تمیز بمانند و پاک شوند و باعث کاهش ترشح بزاق شود و به سلامت کلی دندان ها کمک خواهد کرد.

5. هویج برای حفظ فشار خون:

مقدار بالای سدیم در غذا، فشار خون را افزایش می دهد که میتوانید با اضافه کردن غذاهای غنی از پتاسیم در رژیم غذایی خود با آن مقابله کنید.

سه چهارم فنجان آب هویج حاوی 517 میلی گرم پتاسیم و 14 درصد از نیاز روزانه شما به پتاسیم را تامین می کند و هنگامی که خام خورده شود، موجب کاهش فشار خون میشود.

حفظ فشار خون با هویج

6. هویج برای تقویت سیستم ایمنی بدن:

ویتامین A و آنتی اکسیدان ها برای افزایش ایمنی بدن حیاتی هستند.

از آنجایی که هویج هر دو این ترکیبات را دارد، در تقویت سیستم ایمنی بدن فوق العاده است.

ویتامین A دارای خواص ضد ویروسی است و باعث افزایش کارکرد سلول های سفید می شود و به عملکرد دستگاه گوارش و ریه ها کمک می کند.

آنتی اکسیدان ها اثرات تخریبی اکسیداسیون در بافت ها را از بین می برد و بنابراین ایمنی بدن را تقویت می کنند.

7. هویج برای کاهش خطر ابتلا به آب مروارید و ماکولار:

کمبود لوتئین دلیل اصلی ماکولار در سالمندان است.

هویج زرد غنی از لوتئین است، بنابراین مصرف منظم آن از بروز بیماری های چشمی جلوگیری می کند.

ویتامین های آنتی اکسیدانی در هویج چشم ها را از آب مروارید محافظت می کند.

8. هویج برای کنترل دیابت:

هویج ها بدون نشاسته هستند و کربوهیدرات های کمی دارند و به دلیل پایین بودن گلیسمی، روند هضم و جذب را افزایش می دهند و باعث کاهش ناگهانی قند خون می شود و مکانیسم بیشتر،به مبارزه با دیابت کمک خواهد کرد.

کنترل دیابت

هویج برای مبارزه با دیابت

9. هویج برای تقویت استخوان ها :

یک فنجان آب هویج بوده 25 میلی گرم کلسیم دارد.

مصرف کلسیم استخوانها را تقویت می کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد.

10. کمک هویج به کاهش وزن:

ممکن است که هویج بهترین گزینه برای میان وعده باشد تا کمک کند وزن خود را کاهش دهید، زیرا کالری کمی دارند

( یک فنجان آب هویج فقط 25 کالری دارد) علاوه بر این ،هویج حاوی چربی نمی باشد.

. هویج برای کاهش بیماری معده:

این غذا تند و خوشمزه ،سیستم گوارش را بهبود می بخشد و برای سلامتی بدن خوب و مفید است.

هویج پخته شده در درمان اسهال، ناراحتی های معده، تهوع و استفراغ مفید است.

از آنجایی که هویج مقدار زیادی فیبر نامحلول دارد، یبوست ، گاز و نفخ معده را درمان میکند.

هویج خام در کودکان زیر 4 سال، به یبوست منجر میشود.

13. سم زدایی بدن با هویج :

هویج روده را تمیز و خون را پاک میکند.

همچنین تعادل اسید قلیایی را در بدن حفظ میکند.

14. هویج مناسب برای سلامت کبد:

آب هویج برای کبد عالی و مفید است. هویج به دلیل وجود کاروتنوئیدها، خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند و به جلوگیری از بیماری های کبدی کمک می کنند.

همچنین باعث کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب در کبد و سایر قسمتهای بدن می شوند.

فواید آب هویج برای کبد

15. هویج برای درمان اختلالات پوستی:

همانطور که گفته شد، هویج منبع خوبی از بتاکاروتن است و در برابر چندین بیماری پوستی، از جمله پسوریازیس بسیار موثر است.

وجود ویتامین A در هویج نیز برای کاهش و درمان زگیل و آکنه مفید است.

16. کمک به بهبود و درمان زخم با هویج:

ویتامین A موجود در هویج بافت سوختگی و زخم های پوست را بهبود می بخشد.

17. هویج مفید در دوران بارداری:

اگر پزشکتان پیشنهاد کرده است که تعادل وزن خود را حفظ کنید، می توانید آب هویج بخورید. زیرا غنی از بتاکاروتن و ویتامین C است. همچنین مادران شیرده باید از هویج استفاده کنند، زیرا به دلیل ویتامین A که دارد، برای بهبود سریع زایمان، شیر بیشتر و کسب انرژی مفید باشد.

خوردن هویج در بارداری

فواید مصرف هویج در بارداری

18. هویج برای کاهش و تسکین درد قاعدگی:

مصرف منظم هویج، حداقل یک هفته قبل از دوران قاعدگی، برای کاهش درد موثر است. نوشیدن آب هویج یا خوردن هویج خام نیز موجب کاهش احساس خستگی شما در دوران خواهد شد.

مزایای هویج برای زیبایی:

19. هویج برای کاهش پیری پوست:

کاروتنوئید موجود در هویج، روند پیری را کاهش میدهد. بتاکاروتن و رتینوئید در کاهش زودرس پیری سلول ها نیز به همان اندازه مفید هستند. بنابراین برای جلوگیری از چین و چروک و خطوط، هر روز هویج بخورید.

20. محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی با هویج :

مصرف هویج، پوست را از بثورات و در معرض اشعه UV قرار گرفتن محافظت می کند.

کاروتنوئیدها موجود در هویج از پوست در برابر آفتاب سوختگی محافظت می کند و موجب کاهش زبری و پوسته پوسته شدن پوست می شود.

هویج برای آفتاب سوختگی

هویج برای محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی

21. هویج برای جلوگیری از ریزش مو:

نیاکاروتن در هویج باعث رشد مو میشود.

ویتامین A موجود در آن، باعث تحریک تولید سبوم می شود و پوست را از خشکی محافظت می کند.

می توانید سوپ هویج، آب هویج، هویج بخارپز یا تازه را به عنوان یک میان وعده برای موهایی بلند و محکم داشته باشید.

22. هویج برای حفاظت از آسیب ناخن ها:

کمبود ویتامین A موجب آسیب پذیری و شکنندگی ناخن ها میشود از آنجایی که هویج سرشار از ویتامینA است، برای سلامت ناخن ها بسیار موثر می باشد.

یکی دیگر از اجزای مهم و مفید هویج که برای ناخن ها مناسب است و باعث تقویت می شود،بیوتن است.

23. هویج برای کمک به درخشان شدن پوست:

علاوه بر مصرف دارویی، می توانید هویج را به صورت موضعی به عنوان ماسک صورت استفاده کنید. بتاکاروتن موجود در هویج، این وظیفه را برعهده دارد.

برچسب‌ها:

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید