🔥70

این گیاه تصفیه کننده خون و رفع کننده تشنگی و سرفه است

تخم خرفه تصفیه کننده خون و رفع کننده تشنگی است و برای سرفه می تواند مفید باشد. در طب سنتی به عنوان تب بر، ضد عفونی کننده، ضد بیماری های ناشی از کمبود ویتامین C، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می شود.


گیاه تصفیه کننده خون

خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی سرد، تر و دارای نیروی قابضه است. در درمان اختلالات و التهاب مجاری ادرار موثر است.

این گیاه در مصرف داخلی قطع کننده و بند آورنده خون ریزی است و همچنین عصاره ساقه و برگ آن در درمان بیماری های کبدی مفید است. از جوشانده خرفه که آب آن گرفته شده است در معالجه اسهال و برای رفع سرفه، تسکین درد های سینه، سوزش مجاری ادرار و مثانه و رفع حرارت رحم و سوزش آن استفاده می شود.

مصرف خوراکی خرفه به صورت سبزی خام و پخته همراه با پیاز و روغن جهت تقویت روده ها، قطع اسهال و تب کاربرد دارد و مصرف خام برگ و ساقه آن به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درمان درد کلیه مفید است.

جویدن برگ خرفه به مقدار کم، کندی دندان را که بر اثر خوردن میوه های ترش و یا علت دیگری ایجاد شده است را رفع می کند. البته زیاد جویدن آن نیز کندی دندان ایجاد می کند. ضماد ریشه خرفه برای رفع زگیل پوستی استفاده می شود. ضماد خرفه بر روی پیشانی سبب از بین رفتن سر درد و دردهای میگرنی می شود.

گفتنی است که گیاه خرفه در دامپزشکی برای درمان بیماری های تب دار و برای خنک کردن بدن، دفع سموم و تصفیه خون به صوردت پودر و جوشانده استفاده می شود. خرفه در بیماران آسمی اثر گشاد کننده مجاری تنفسی را دارد. خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری نیز در آن دیدیه شده است.

از عصاره خرفه برای رفع التهابات گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده می شود. افراد سرد مزاج باید خرفه را با نعناع و کرفس بخورند.

خواص خرفه در طب اسلامی

طبع خرفه در طب سنتی و طب اسلامی سرد و خشک در نظر گرفته می‌شود. خرفه دارای امگا۳ است و از همین رو موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و تصلب شرائین می‌شود. خرفه با داشتن مس و آهن با کم خونی مبارزه کرده و موجب تحریک تولید گلبول‌های قرمز می‌شود. از دیگر خواص خرفه در طب اسلامی می‌توان به تاثیر خرفه در کاهش وزن و دستیابی به تناسب اندام اشاره کرد. قرار دادن خرفه در رژیم غذایی کودکان به دلیل وجود امگا۳ می‌تواند علائم اختلال رشد مثل اوتیسم و بیش فعالی را کاهش دهد.

از سبزی خرفه برای گیاه خرفه برای درمان اسهال خونی، خونریزی دستگاه گوارش و حتی بواسیر د طب سنتی چینی استفاده می‌شود. همچنین خرفه موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شود. تقویت بینایی و جلوگیری از بروز آب مروارید از دیگر خواص خرفه است. خرفه حاوی کلسیم، منیزیم، آهن و منگنز است که با داشتن این مواد معدنی موجب التیام استخوان‌ها شده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

خواص خرفه برای رحم

یکی از خواص خرفه کم کردن مدت زمان و مقدار خون‌ریزی رحم است. خرفه به دلیل اینکه می‌تواند از خون‌ریزی رحم جلوگیری کند از دانه‌های آن می‌توان در بانوان در مدت قاعدگی برای جلوگیری از خون‌ریزی شدید استفاده کرد.

خواص خرفه برای کبد

یکی از خواص خرفه این است که تخم خرفه خاصیت ضد کرم دارد و می‌تواند بیماری‌های کبد را درمان کند. متخصصان طب سنتی بر این باورند که برای تسکین مشکلات کبد می‌توان از برگ و ساقه سبزی خرفه استفاده کرد‌. برگ‌های خرفه برای افزایش و بهبود عملکرد کبد بسیار مفید و موثر هستند.

خواص خرفه برای دیابت

خرفه یکی از بهترین گیاهان دارویی برای دیابت است. از خواص خرفه می‌توان به تنظیم قند خون افراد دیابتی و کاهش تشنگی در آن‌ها اشاره کرد. طبق تحقیقات و مطالعات اثر هیپوگلایسمیک پلی ساکاریدهای موجود در خرفه ثابت شده است. دانه‌های خرفه برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دو تاثیر قوی‌‌تری در کاهش گلوکز ناشتا پلاسما و سطح سرمی انسولین نسبت به متفورمین دارند. دانه‌های خرفه با تاثیر بر ترشح انسولین به واسطه بستن کانال‌های K+/ATP و تأثیر بر دپولاریزاسیون غشا و ورود کلسیم موجب کاهش سطح قند خون می‌شوند. همچنین خرفه می‌تواند موجب افزایش سطح GLP-1 (پپتید شبیه گلوبین-یک) شود که این GLP-1 از سلول‌های L روده‌است، ترشح می‌شود و از عملکرد‌های آن می‌توان به تقویت عملکرد سلول‌های بتا پانکراس، تنظیم ترشح انسولین و ممانعت از رهایی گلوکاگون اشاره کرد. بنابراین یکی دیگر از روش‌هایی که سبزی خرفه می‌تواند بر تنظیم سطح قند خون موثر باشد افزایش سطح GLP-1 است. از سبزی خرفه می‌توانید در تهیه انواع سوپ و سالاد استفاده کنید. همچنین دانه و تخم خرفه برای پخت شیرینی‌های رژیمی نیز کاربرد دارد.

خواص خرفه در بارداری

خرفه یک گیاه قاعده آور است و موجب تشدید تداخلات رحمی می‌شود از همین رو به خانم‌های باردار توصیه می‌شود تا از مصرف گیاه خرفه پرهیز کنند، زیرا ممکن است موجب سقط جنین شود.

خواص خرفه برای مو

یکی دیگر از خواص خرفه کمک به جلوگیری از ریزش مو است. خرفه منبعی غنی از آهن است و با داشتن آهن می‌تواند سرعت ریزش مو‌ها را کاهش داده و از بروز طاسی مردانه و یا زناناگه ممانعت کند. خرفه حاوی آنتی اکسیدان‌های پرنفوذی است که از رسیدن آسیب به موهای حساس و شکننده جلوگیری می‌کنند و تاثیرات منفی و مضر رنگ مو و رنگساژ مو را کاهش می‌دهد و از موها محافظت می‌کند.

خواص خرفه برای پوست

یکی دیگر از خواص خرفه درمان و رفع مشکلات پوستی است. برگ‌های گیاه خرفه حاوی ویتامین A هستند و به همین علت می‌توان از خرفه به عنوان یک گیاه دارویی با خاصیت طبیعی ضد التهاب یاد کرد که می‌تواند موجب رفع و درمان لک، جوش و آکنه پوست شود. گیاه خرفه همچنین می‌‌تواند موجب درمان چین و چروک پوست شده و به پوست طراوت وشادابی ببخشد. همچنین برای درمان التهاب ناشی از نیش زنبور عسل و گزش مار از خرفه به صورت موضعی استفاده کرد.

خواص خرفه برای معده

از دیگر خواص خرفه می‌توان به این مورد اشاره کرد که مصرف گیاه خرفه به صورت خام و یا پخته می‌تواند برای درمان و رفع رفلاکس معده ( ترش کردن معده)، درمان سوزش گلو و همچنین درمان زخم معده موثر و مفید خواهد بود.

خواص خرفه برای کم خونی

برگ‌های خرفه می‌تواند موجب کاهش فشار خون بالا شوند. خرفه حاوی اسیدچرب امگا۳ است، امگا۳ چربی است که در ماهی یافت می‌شود و موجب کاهش کلسترول و فشار خون می‌شود. گیاه خرفه جزء گیاهان ضد سرطان و ضد فشار خون است. خرفه حاوی مقادیر بالای ویتامین C است که این ویتامین نیز از عوامل ضد اکسید کننده‌ها و ضد عوامل سرطان زا است.

خواص عسل خرفه

از عسل در درمان فشار خون، کم‌خونی، سرفه، ناراحتی‌های گلو و سینه استفاده می‌شود. از دیگر فواید این عسل کمک به جذب بهتر مواد غذایی، تقویت دستگاه گوارش و درمان مشکلات جهاز هاضمه است. عسل خرفه تاثیر مهمی در تقویت معده و حافظه دارد. از دیگر خواص عسل خرفه می‌توان به جلوگیری از عفونت در سراسر بدن و تسکین سیستم ایمنی بدن و داشتن خاصیت ضد میکروبی آن اشاره کرد. عسل خرفه انرژی‌زا است و موجب تقویت بدن شده و خون را نیز تصفیه می‌کند. مصرف دو قاشق غذاخوری به صورت روزانه از عسل خرفه می‌تواند به روند بهبود و تصفیه خون کمک کند.

اسیدهای چرب امگا 3
اگرچه خرفه به طور کلی چربی کمی دارد، بیشتر آن چربی از اسیدهای چرب تشکیل شده است. اسیدهای چرب برای انسان ضروری هستند، اما ما خودمان نمی توانیم آنها را تولید کنیم. بنابراین، ما باید آنها را از غذای رژیمی خود دریافت کنیم. خرفه سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که می تواند به پیشگیری از بیماری های قلبی و سکته کمک کند. خرفه اسیدهای چرب بیشتری نسبت به هر سبزی برگ سبز دیگری دارد، که آن را به انتخابی عالی برای دریافت امگا 3 ضروری تبدیل می کند.

خرفه ممکن است به آسم کمک کند
یک مطالعه نشان داد که خرفه به درمان آسم کمک می کند. در مقایسه با درمان های معمولی، خرفه منجر به بهبود عملکرد ریوی در بیماران مبتلا به آسم شد. اگرچه این فقط یک مطالعه است، اما نتایج امیدوارکننده است!

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید