با لوبیا چیتی در عرض یک هفته شکمتو صاف کن | لاغری بدون هزینه با لوبیا چیتی

لوبیا چیتی، از لوبیاهای محبوب و معروف ایرانی با ارزش غذایی بالایی می باشد که مصرف آن می تواند فواید متعددی برای سلامتی هر یک از ما داشته باشد.


لوبیا چیتی

خواص لوبیا چیتی برای سلامت بدن و درمان بیماری‌ها

درمان یبوست:

لوبیا چیتی به دلیل داشتن فیبرهای نامحلول در درمان یبوست بسیار مؤثر است.

کاهش کلسترول:

لوبیا چیتی منبع غنی فیبر می‌باشد که به شما در کاهش و تنظیم سطح کلسترول خون کمک و از خطر پیشرفت مشکلات قلبی جلوگیری می‌کند.

تنظیم قند خون:

لوبیا چیتی به دلیل فیبر فراوان به شما کمک می‌کند تا بعد از خوردن غذا، میزان قند خون را حفظ کنید. نه تنها میزان گلوکز خون شما را تثبیت می‌کند بلکه انرژی پیوسته را برای هدایت یک روز فعال در اختیار شما را قرار می‌دهد.

جلوگیری از ریزش مو:

کمبود پتاسیم یکی از علل اصلی ریزش مو است. لوبیا چیتی به دلیل داشتن پتاسیم به تقویت موها کمک می‌کند و مصرف منظم آن باعث می‌شود ریزش مو تا حد زیادی کاهش پیدا کند، بنابراین لوبیا چیتی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

جلوگیری از خشکی پوست:

کمبود ویتامین ب در بدن می‌تواند منجر به مشکلات خشکی پوست مانند درماتیت، قرمزی، رنگ‌دانه و سوزش شود. با این حال، مصرف لوبیا چیتی به دلیل داشتن ویتامین ب، ماده مغذی حیاتی بدن را تامین می‌کند. بنابراین، این لوبیا غنی از مواد غذایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا پوست سالمی داشته باشید.

پاکسازی بدن:

غذاهای مختلف مانند میوه‌های خشک و برخی سبزیجات حاوی سولفیت هستند که بر سلامت شما تاثیر می‌گذارند و منجر به حواس پرتی و سردرد می‌شوند. لوبیا چیتی به دلیل غنی بودن در ماده معدنی منحصر به فرد موجود در تعداد کمی از غذاها، اثر زیان آور مولیبدن روی بدن را خنثی می‌کند.

درمان مشکلات هضم:

مصرف منظم لوبیا چیتی به شما در درمان سندرم روده و دیورتیکولوز کمک می‌کند. بنابراین اضافه کردن آن به رژیم غذایی به بهبود هضم کمک می‌کند.

مفید برای زنان باردار و جنین:

لوبیا چیتی حاوی مقادیر بالایی از ویتامین ب کمپلکس، از جمله اسید فولیک است که برای زنان باردار سودمند است. اسید فولیک شکل گیری لوله عصبی و گلبول‌های قرمز خون را در کودکان متولد نشده بهبود می‌بخشد و مانع از کمبود وزن کودک می‌شود و همچنین نوزاد را از نقص‌های لوله عصبی محافظت می‌کند.

تنظیم فشار خون:

غلظت‌های بالای پتاسیم و مقدار کم سدیم در لوبیا چیتی به شما در تنظیم سطح فشار خون سالم کمک می‌کند. اسید فولیک نقش حیاتی در تنظیم سطح فشار خون دارد و به آرام کردن رگ‌های خونی برای اطمینان از گردش خون صاف کمک می‌کند.

بهبود سیستم ایمنی:

مولیبدن موجود در لوبیا چیتی، تولید انرژی را در سلول‌های بدن بهبود می‌دهد و به توسعه سیستم عصبی کمک می‌کند. همچنین ویتامین‌های حیاتی مغز، مواد معدنی، اسید فولیک و آمینو اسیدها را تامین و در نتیجه، با مصرف از خطر توسعه بیماری آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می‌کند.

تامین کولین:

کولین به عنوان ماده مغذی محلول در آب شناخته می‌شود که در غشا سلولی سلول‌های عصبی، اسفنگومیلین و فسفاتیدیل کولین وجود دارد. این کار به بهبود کنترل ماهیچه کمک می‌کند و به طور قابل توجهی حافظه را بالا می‌برد. تنها یک فنجان لوبیا چیتی حدود 60.4 میلی گرم کولین به شما می‌دهد. بنابراین این لوبیا را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا عملکرد مغز و کنترل ماهیچه را ارتقا دهید.

جلوگیری از کم خونی:

آهن و مس، مواد معدنی حیاتی بدن برای تشکیل سلول‌های خونی جدید ضروری هستند. تنها یک فنجان لوبیا چیتی به ترتیب 19 درصد و 20 درصد از مصرف توصیه شده از مس و آهن را تامین می‌کند. بنابراین، این لوبیا مانع از کم خونی می‌شود.

جلوگیری از ابتلا به سرطان:

لوبیا چیتی به دلیل داشتن مواد معدنی مانند:آهن، پتاسیم، مولیبدن، فسفر، مس و منیزیم و آنتی اکسیدان‌ها فعالیت رادیکال‌های آزاد را خنثی و از آسیب سلولی و رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کنند. در نتیجه، خوردن لوبیا چیتی شما را از ابتلا به سرطان محافظت می‌کند.

مدیریت وزن:

لوبیا چیتی چربی ندارد اما غنی از فیبر و مواد معدنی است. بنابراین مصرف منظم این لوبیا از افزایش وزن جلوگیری و به شما در تعادل رژیم غذایی و مواد مغذی کمک می‌کند.

بهبود سلامت قلب:

لوبیا چیتی منبع عالی اسید فولیک، فیبر، پتاسیم و منیزیم است. این مواد مغذی حیاتی، گردش خون روان را بهبود می‌بخشد و از خطر توسعه بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. بنابراین، مصرف این لوبیا قلب را تقویت می‌کند.

کاهش تشکیل هوموسیستئین:

لوبیا چیتی غنی از آنتی اکسیدان ها، اسید فولیک، ویتامین ب6 و منیزیم است. اسید فولیک به کاهش تشکیل هوموسیستئین، یک آمینو اسید حیاتی در زمانی که سطح آن بالا می‌رود می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را افزایش دهد، کمک می‌کند. بنابراین، این لوبیا مغذی سطح هوموسیستئین را در بدن تنظیم می‌کند.

بهبود شریان‌ها و رگ‌ها:

رگ‌ها و شریان‌های سالم، تاثیر قابل توجهی بر وضعیت قلبی عروقی دارند؛ مقدار منیزیم یافت شده در لوبیا چیتی برای آرام کردن شریان‌ها و رگ‌ها مفید است، زیرا مسدود کننده یک کانال کلسیم طبیعی است که به بهبود جریان خون کمک می‌کند و فشار کمتری را به شریان‌ها و رگ‌های قلب وارد خواهد کرد.

اکسیژن رسانی بهینه:

اکسیژن رسانی بهینه سلول‌ها باعث می‌شود که احساس انرژی بیشتری کنید زیرا سلول‌ها نمی توانند بدون اکسیژن بهینه عمل کنند. اکسیژن با هموگلوبین به سلول‌های قرمز خون آورده خواهد شد و بدن به اندازه کافی هموگلوبین برای توزیع اکسیژن را دریافت می‌کند.

کاهش حمله قلبی:

یکی از دلایل اصلی سکته تجمع لخته‌های خونی در رگ‌ها و یا شریان‌ها است زیرا اکسیژن کافی برای عملکرد به مغز نمی رسد و سکته رخ می‌دهد. این وضعیت می‌تواند مهلک باشد و حتی بازماندگان سکته گاهی اوقات آسیب جدی یا جزئی را در سیستم عصبی خود را تجربه می‌کنند.

مضرات احتمالی مصرف لوبیا چیتی

علیرغم فوایدی که برای لوبیا چیتی گفته شد، گاهی اوقات در شرایط مختلف می تواند عوارض و مضراتی را به همراه داشته باشد که در ادامه به این عوارض پرداخته ایم؛

سنگ کلیه:

لوبیا چیتی به دلیل غنی بودن در کلسیم و پتاسیم در افراد مبتلا به سنگ کلیه می‌تواند بیماری را بدتر کند.

سدیم:

لوبیا چیتی حاوی مقداری سدیم است. برخی افراد ترجیح می‌دهند از نوع کنسروی آن استفاده کنند اما سدیم آن بیشتر است و باید در استفاده از آن مراقب باشید. سعی کنید لوبیا را قبل از پخت چندین ساعت خیس کرده و در منزل طبخ کنید.

حساسیت به پورین:

لوبیا چیتی مقدار نسبتا زیادی پورین دارد، بنابراین اگر نسبت به این ترکیب حساسیت دارید، بهتر است از خوردن لوبیا چیتی اجتناب کنید.

برچسب‌ها:

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید