🔥19

برق انداختن وسایل چوبی آشپزخانه | با این ترفند وسایل چوبی را مثل روز اول نو کنید!

امروزه ظروف چوبی آشپزخانه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد که البته تمیز کردن و براق کردن این ظروف هم دشوار است، برای ضدعفونی و براق کردن ظروف آشپزخانه باید از روش های مناسب استفاده کرد.


چوبی

ظروف چوبی اخیرا به محبوبیت زیادی رسیده اند و بسیار مورد استفاده قرار می ‎گیرند اما با این حال ، این نوع ظروف نیازمند مراقبت متفاوتی نسبت به سایر انواع ظروف هستند. در صورتی که مراقبت های لازم از این نوع ظروف را به عمل آورید ، می ‎توانید آن ها را برای مدتی طولانی تری مورد استفاده قرار دهید.

روش ۱:شستشو با آب و صابون

۱. با استفاده از یک اسفنج نرم و مرطوب و مقداری صابون ، ظروف چوبی خود را تمیز کنید و از استفاده از اسفنج های زبر و سخت خودداری کنید زیرا این گونه اسفنج ها به سطح ظروف چوبی آسیب وارد می ‎کنند.

از نگه داشتن ظروف چوبی زیر آب شیر و یا فرو کردن آن درون سینک پر از آب خودداری کنید زیرا این نوع ظروف به سرعت آب را به خود جذب کرده و آسیب خواهند دید. به همین دلیل توصیه می ‎شود از شستشوی ظروف چوبی در ماشین ظرفشویی نیز خودداری کنید.

روش ۲:از بین بردن لکه های موجود بر روی ظروف چوبی و ضدعفونی کردن آن

۱. هر از چند گاهی به منظور تمیز کردن عمقی ظروف چوبی خود مقداری نمک دانه درشت را با آب لیمو مخلوط کرده و بر روی آن بمالید. آب لیمو به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده شناخته شده و نمک باعث ایجاد سایش جزئی بر روی ظرف چوبی خواهد شد و همچنین می ‎توانید به جای نمک از آهک نیز استفاده کنید.

پس از ضدعفونی کردن ظروف چوبی خود با نمک و آب لیمو ، آن را با اسفنج خیس و صابون به همان طریقه ای که در روش ۱ به شما ارائه شد ، شستشو دهید.

۲. راهکار دیگر به منظور ضدعفونی کردن ظروف چوبی آشپزخانه ، مالش دادن آن با اسفنج و مخلوط سه قاشق غذاخوری سرکه سفید و یک فنجان آب گرم است. اجازه دهید سرکه به مدت ۵ دقیقه بر روی ظرف چوبی باقی بماند و سپس آن را با روش استاندارد شستشو داده و خشک کنید.

خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی سرکه سفید به از بین رفتن باکتری های موجود در آن کمک می‎ کند. ضدعفونی کردن ظروف چوبی معمولا بعد از هر پنج دفعه استفاده از آن ها توصیه می ‎شود.

۳. معمولا بعد از استفاده طولانی مدت از ظروف چوبی لایه ای پوسته پوسته بر روی آن ها ایجاد خواهد شد. به منظور از بین بردن این لایه، با استفاده از یک کاغذ سمباده ، سطح ظروف چوبی خود را مالش دهید و در صورتی که تنها بخشی از قسمت های ظرف چوبیتان پوسته پوسته شده است ، تنها همان قسمت را با سمباده مالش دهید و به یاد داشته باشید که شما تنها خاستار از بین رفتن لایه پوسته پوسته بر روی ظرف چوبیتان هستید ، بنابراین از اعمال فشار بیش از حد بر روی آن با سمباده خودداری کنید که در غیر اینصورت احتمال آسیب رسیدن به چوب وجود خواهد داشت.

روش ۳:نگهداری از ظروف چوبی

۱. ظروف چوبی معمولا بعد از مدتی استفاده ، خشک شده و ترک می‎ خورند. برای جلوگیری از این اتفاق ، روغن معدنی مخصوص ظروف آشپزخانه تهیه کنید و در هنگام خرید این نوع روغن معدنی دقت کنید که مخصوص ظروف آشپزخانه و تخته های چوبی باشد و در صورتی که این نوع روغن را پیدا نکردید ، از روغن های معدنی سفید استفاده کنید زیرا این مواد به اندازه ی کافی تصفیه شده اند.

۲. با استفاده از حوله های کاغذی ، ظروف چوبی خود را به روغن معدنی آغشته و همه ی قسمت های آن را پوشش دهید و از مالش ظروف خود با روغن زیاد خودداری کرده و در صورت لزوم از چندین حوله کاغذی برای انجام این کار استفاده کنید. بسته به میزان استفاده از ظروف چوبیتان هر دو ماه یک بار و یا حداقل دو بار در سال ، آن ها را با روغن معدنی مالش دهید.

۳. پس از اتمام این کار ظروف چوبی خود را بر روی پیشخوان و یا میز آشپزخانه قرار داده و اجازه دهید به مدت حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر یک روز، روغن معدنی بر روی ظروف چوبی باقی بماند زیرا این امر به ماندگاری بیشتر این نوع ظروف کمک می‎ کند اما با این حال اجازه ندهید که روغن به مدت طولانی تری بر روی این ظروف باقی بماند.

۴. پس از گذشت حداکثر یک روز با استفاده از حوله کاغذی دیگری باقی مانده روغن معدنی بر روی ظروف چوبی خود را از بین ببرید و آن ها را درون کابینت قرار دهید. از آن جایی که این نوع روغن مخصوص ظروف آشپزخانه است ، خطری برای سلامتی انسان نخواهد داشت.

نکته :برای ماندگاری بیشتر ظروف چوبی خود از قرار دادن آن ها درون فر و یا مایکروفر خودداری کنید زیرا گرمای زیاد باعث تخریب این نوع ظروف خواهد شد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید