آموزش روش های خشک کردن سیر تازه در منزل
سیر تازه یکی از مواد غذایی پر خاصیت است که در اوایل تابستان بیشتر یافت می شود. بسیاری از ما ایرانی ها از سیر در انواع غذاها به عنوان طعم دهنده استفاده می کنیم به همین خاطر سیر تازه را خشک می کنیم زیرا سیرهای خشک ماندگاری بیشتری نسبت به سیرهای تازه دارند.
روش های خشک کردن سیر با پوست و بدون پوست
اگر در این فصل که سیرتازه به وفور وجود دارد، سیر زیادی خریداری کرده اید ، سیرها را به روش های زیر خشک کنید تا به مدت طولانی سیرتازه در اختیار داشته باشید.
خشک کردن سیرتازه به صورت سنتی
برای خشک کردن سیرتازه می توانید سیرها را پوست گرفته و حلقه حلقه برش بزنید. سپس پارچه تمیزی روی زمین و در زیر آفتاب پهن کنید و این ورقه های سیر را روی آن پهن کرده و تا کاملا خشک شوند. برای خشک کردن سیر می توانید، سیرهایی که به تازگی چیده اید را بشویید و آنها را به مدت یک هفته در یک محل تاریک و بدون رطوبت خشک کنید.
خشک کردن سیرتازه با آویزان کردن
سیر تازه درست مثل پیازچه می باشد و ساقه هایی را دارد ، شما برای خشک کردن این نوع سیر می توانید ، سیر را از ساقه های آن آویزان کنید تا خشک شود.
خشک کردن سیرتازه با دستگاه خشک کن
شما می توانید سیر تازه را با استفاده از دستگاه میوه خشک کن ، خشک نمایید ، به این طریق که پوست سیر را جدا کنید. سپس سیرها را نازک برش بزنید و برش های سیر را داخل دستگاه میوه خشک کن قرار دهید و بگذارید تا خشک شود. برش های سیر خشک را در یک ظرف درب بسته نگهداری کنید.
خشک کردن سیر تازه با پوست توسط بخاری یا شوفاژ
برای خشک کردن سیرتازه می توانید سیرها را دانه دانه کنید و با پوست در سینی آلومینیومی یا روحی بچینید و سینی را روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید تا سیرها به تدریج در خانه و بدون آلودگی خشک شوند.
خشک کردن سیر تازه با استفاده از فر
برای خشک کردن سیر می توانید سیرها را پوست بگیرید و ورقه ورقه کنید و کف سینی فر و یا یک توری مناسب پهن کنید و بعد آن ها را به مدت 1.5 الی 2 ساعت با دمای 110 درجه سانتی گراد داخل فر قرار دهید. بهتر است در زمانی که سیرها در فر قرار دارند، هرازگاهی سیرها را چک کنید. زمان خشک شدن سیرها در فر به نوع فر و برش های سیر بستگی دارد اما شما برای اینکه دریابید سیرها خشک شده اند یا نه یک سیر را تکه کنید اگر کاملا خشک شده بود و مغز آن نیز خشک بود یعنی آماده است.
خشک کردن سیر تازه با نخ کشیدن سیر
شما برای خشک کردن سیر می توانید سیرها را از هم جدا کنید و ریشه سیرها را روی اجاق گاز بسوزانید. این کار باعث می شود سیرها رشد نکنند و پوک نشوند. سپس سیرها را با دستمال پاک کرده و باسوزن به نخ میندازیم و آویزان می کنیم تا سیرها خشک شوند.
روش های دیگر نگهداری سیرتازه به مدت طولانی
به جز خشک کردن با روش های زیر می توان سیرتازه را به مدت طولانی نگهداری کرد.
نگهداری سیر در دمای اتاق
اگر می خواهید سیرتازه را طولانی مدت تر نگهداری کنید ، آن را در یخچال قرار ندهید زیرا این کار باعث می شود رطوبت به سیر اضافه شود و می تواند باعث رشد کپک شود.سیر را در یک اتاق با دمای حدود 16 درجه سانتی گراد نگهداری نمایید.
نگهداری سیر با پوست درفریزر
گرچه فریز کردن سیر عطر و طعم آن را تغییر می دهد، اما می توانید سیر را در فریزر به مدت طولانی نگه دارید . برای فریز نمودن سیر آن را با پوست در یک پلاستیک یا فویل آلومینیومی یا پاکت فریزر قرار داده و آنها را در فریزر قرار دهید و زمان نیاز حبه های سیر را از فریزر خارج کنید.
نگهداری سیر تازه در روغن
برای نگهداری طولانی تر سیر تازه آن را در روغن قرار دهید. برای نگهداری سیر در روغن پوست سیرها را بکنید و سیرها را در یک بطری شیشه ای یا محفظه پلاستیکی روغن غوطه ور کنید و درب محفظه یا بطری را محکم ببندید و آن را مستقیماً در فریزر قرار دهید. هرگز شیشه سیر روغنی را در اتاق قرار ندهید و در فریزر بگذارید و زمانیکه به سیر نیاز داشتید با قاشق آن را خارج کنید.