ابراهیم بازیان درباره آخرین وضعیت و تصمیمات اختصاص سهام عالت به جاماندگان و همچنین پرتفوی در نظر گرفته شده سهام عدالت جاماندگان اظهار داشت: طبق قوانین بودجه سالهای ١۴٠١ و ١۴٠٢ قرار بود بخشی واگذاری سهام عدالت در قالب یک بسته پرتفویی انجام شود که شرط آن مصوبه هیات دولت برای واگذاری شرکتهای بورسی بود که در لیست واگذاری قرار دارند.
وی ادامه داد: سال گذشته به دلیل برخی موانع قانونی تصویب بسته پیشنهادی سازمان خصوصی به هیات دوات درباره واگذاری سهام پرتفویی برای سهام عدالت جاماندگان به انجام نرسید.
سرپرست سازمان خصوصی سازی افزود: ضوابط واگذاری در آخرین جلسه شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی با حضور رییس جمهور تصویب شد و به دنبال این هستیم که به زودی بستهای ناظر به پرتفوی شرکتهای بورسی ارایه و تصویب کنیم که این بسته پرتفویی میتواند نزدیک به ۵ میلیون نفر از جاماندگان سهام عدالت را پوشش دهد.
بازیان درباره افراد واجد شرایط دریافت سهام عدالت گفت: این جمعیت ۵ میلیون نفری افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند و البته بخشی از ایثارگران هم مشمول دریافت سهام عدالت میشوند.
وی با بیان اینکه بسته پرتفوی سهام عدالت جاماندگان را در اولین فرصت تقدیم هیات واگذاری و بلافاصله به هیات وزیران ارائه میکنیم، اظهار داشت: ضمن تکمیل پروژه ناتمام سهام عدالت جاماندگان، همزمان موضوع مدیریت سهام عدالت را هم دنبال میکنیم، باید توجه داشت که امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است و سیاست وزارت اقتصاد و سازمان خصوصیسازی مردمی سازی اقتصاد است. معتقدیم که مردمی سازی مقدم بر خصوصی سازی بوده و سهام عدالت در خط مقدم واگذاریها قرار دارد، از این رو نه تنها بر واگذاری مالکیت سهام عدالت تاکید داریم بلکه مدیریت این سهام را در قالب شرکت تعاونی استانی دنبال میکنیم.
سرپرست سازمان خصوصیسازی تاکید کرد: امسال ارائه سهام عدالت به جاماندگان به نتیجه میرسد و این پروژه هم تکمیل خواهد شد.
بر اساس گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار، به این شرکت ها اعلام شده است تا خردادماه سود سهام عدالت را واریز کنند تا شرکت های سپرده گذاری بتوانند سود سهام عدالت را در خردادماه به متقاضیان بپردازند.
اسامی 8 شرکت متخلف
بر اساس پرسوجوی «اقتصادنیوز» از سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکتهای «صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس» هیچ اقدامی برای واریز سود سهام عدالت خود در مرحله اول و دوم انجام ندادند و شرکتهای «پارس سوئیچ، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس» نیز وجوه مرحله دوم خود را به حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز نکردند.
بدهکاران سود سهام عدالت به دنبال واماند
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار 28 فروردین ماه در برنامه تلویزیونی صف اول با اشاره به پرداخت سود سهام عدالت اعلام کرده بود: «برخی شرکتها در پایان سال(1402) نتوانستند سود سهام عدالت را پرداخت کنند. اکنون اقدامات مربوط به پرونده تخلفاتی آنها در حال پیگیری است و حتی برای پرداخت سود به دنبال دریافت وام هستند. مشکلات مالی در برخی شرکتها وجود دارد اما این شرکتها باید سود سهام عدالت را پرداخت کنند که امیدواریم تا خردادماه سودها را جمعآوری و باقی مانده آن را پرداخت کنیم.»
اقتصادنیوز: رئیس سازمان بورس درباره واریز سود سهام عدالت گفت: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودهارا جمع آوری کنیم و باقی مانده سود سهام عدالت را پرداخت کنیم. زمان دقیق این پرداخت توسط شورای عالی بورس مشخص خواهد شد.
چه مبالغی تاکنون به حساب سهامداران واریز شده؟
طبق گزارشی که باشگاه خبرنگاران منتشر کرده بود، انتهای آذر ماه سال گذشته مرحله اول سود عملکرد مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ شرکتهای سهام عدالت به حساب سهامداران و مرحله دوم واریز سود سهام عدالت هم ۲۴ اسفندماه انجام شد.
سود سهام عدالت در مرحله دوم نیز به این شرح واریز شد: دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی، مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، دارندگان سبد سهام ۵۳۲ هزار تومانی، مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و دارندگان سبد سهام یک میلیون تومانی، ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند؛ البته میزان دریافتی سود بستگی به سبد سهام افراد داشت.
ساماندهی شرکت های سرمایه گذاری در راه است
در این زمینه، بهمن عبداللهی، عضو شورای عالی بورس به پایگاه خبری بازار سرمایه ایران اعلام گفته بود: «به نظر میرسد تا پایان تیرماه یا حداکثر اواخر شهریورماه امسال، انتخابات شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت در همه استانهای کشور برگزار و با تشکیل هیات مدیره شرکتهای سرمایهگذاری استانی، سهم هر استان از پرتفوی شرکتهای بورسی سهام عدالت در اختیار خودشان قرار گیرد تا هیات مدیرهها بتوانند سهام خود را مدیریت کنند.»
اقتصاد نیوز