خبر مهم شبانه برای یارنه‌بگیران / یارانه معیشتی ۷ میلیونی | کجا ثبت نام کنیم؟

«سلام حمایت خانوار نگرفتی بگیر! من خودم گرفتم.» احتمالا طی روزهای گذشته برای خیلی‌ها پیامکی با همین مضمون از طرف دوستان و آشنایان ارسال شده است. برخی هوشیارانه از آن گذشته‌اند اما برخی دیگر با کلیک روی لینک ارسال شده و در پیِ دریافتِ بسته معیشتی، بخشی از داراییِ حساب خود را از دست داده‌اند. 


یارانه

ارسال این دست پیامک‌ها البته تازگی ندارد و پلیس فتا بارها هشدار داده که شهروندان در صورت مشاهده‌ی چنین پیامکی، از قیدِ باز کردنِ آن بگذرند. هشداری که هنوز هم بسیاری آن را جدی نمی‌گیرند؛ به خصوص اگر مشکلاتِ معیشتی به قدری جدی باشد که حتی اندک مبلغی که تحت عنوان یارانه یا سبد معیشت و غیره پرداخت می‌شود بتواند دردی از مشکلاتِ شدید معیشتی دوا کند!

«علی» یکی از همین افرادی است که به امیدِ دریافتِ «حمایتِ» وعده داده شده، بر روی لینک کلیک کرده و تمام مراحل را تا انتها، یعنی تا وارد کردنِ مشخصات و در نهایت شماره کارت، رفته است. اما نه تنها مبلغی دریافت نکرده که در دو نوبت از حسابِ او مبلغ ۱۰ و ۷ میلیون تومان برداشته شده است.

او در تماس با «ایلنا» از تجربه‌ی خود و از دست دادنِ پولی می‌گوید که به سختی و بعد از مدت‌ها کار با ماشین به دست آورده است: «پیامک از سمتِ یکی از معتمد‎ترین آشنایانم ارسال شد، به همین دلیل اعتماد کردم و وارد لینک شدم. اطاعاتی که خواستند را وارد کردم و گفتند شما مشمول دریافت حدود ۷ میلیون تومان کمک هزینه‌ی معیشتی می‌شوید. شماره کارتم را وارد کردم و بعد بلافاصله از سایت بیرون افتادم.»

«علی» که یک جوانِ حدودا ۳۰ساله است می‌گوید: «از صبح تا شب مسافرکشی می‌کنم و مبلغِ ناچیزی به عنوان پس‌انداز کنار می‌گذارم تا در مواقع ضروری برداشت کنم. روزی که از طرف یکی از آشنایانم پیامک آمد، فکر کردم این پیامک هم ادامه‌ی همان سیاست‌های پرداخت یارانه و سبد کالاست. فکر نمی‌کردم به همین راحتیِ پس‌اندازِ ماه‌ها کارم را لحظه‌ای از دست بدهم. فردای آن روز وقتی برای خریدی کارت کشیدم و شماره کارت دادم، کمی بعد ۱۰ میلیون تومان و بعد هم ۷ میلیون تومان از حسابم کم شد.»

او حالا به پلیس فتا برای ثبت شکایت مراجعه کرده و به او گفته شده که به شکایت شما رسیدگی می‌شود. خودش می‌گوید هیچ امیدی برای پیگیریِ شکایت و بازگشتنِ مبلغِ از دست رفته به حسابش ندارد. می‌گوید احتمالا مانند من بسیارند و همه هم به امیدِ اینکه کمک خرجی هر چند ناچیز برای گذرانِ هزینه‌های رومزه زندگی نصیبشان شود، روی آن «لینکِ لعنتی» کلیک کرده‌‍اند. علی می‌گوید: «ما بدبختیم و عده‌ای از این بدبختی سوءاستفاده می‌کنند.»

هشدار پلیس فتا در خصوص پیامک های جعلی کمک معیشتی

پلیس فتا استان گلستان در خصوص ارسال پیامک های جعلی به شهروندان با عنوان کمک معیشتی هشدار داد.
به گزازش خبرگزاری برنا از گرگان ، سرهنگ تجری رئیس پلیس فتا استان گفت: طی روزهای اخیر پیامکی حاوی لینک جعلی با موضوع طرح کمک معیشتی از طرف سودجویان سایبری برای شهروندان زیادی ارسال شده است.

تجری افزود: این موضوع منجر به نصب بدافزار و آلوده شده گوشی کاربران شده است.

وی هشدار داد: پیامک با عنوان “ثبت نام طرح کمک معیشتی” که از شماره های شخصی ناشناس و یا حتی بستگان خود دریافت می کنید کلاهبرداری و لینک https://biuty.ir/c جعلی می باشد.

به گفته وی ؛ در صورت نصب بدافزار بر روی گوشی، ضمن حذف برنامه، جهت دریافت مشاوره با شماره ۰۹۶۳۸۰ پلیس فتا، تماس بگیرید.

وی افزود: مجرمان فضای مجازی پیامک‌های آلوده به لینک‌های جعلی همچون «اطلاع از میزان اعتبار یارانه فجرانه، متقاضی محترم یارانه معیشتی شما واریز شد و ثبت نام جاماندگان یارانه» به شهروندان ارسال می‌کنند.

لینک‌های جعلی یارانه

وی افزود: مجرمان فضای مجازی پیامک‌های آلوده به لینک‌های جعلی همچون «اطلاع از میزان اعتبار یارانه فجرانه، متقاضی محترم یارانه معیشتی شما واریز شد و ثبت نام جاماندگان یارانه» به شهروندان ارسال می‌کنند.

سردار مجید بیان کرد: مالباختگان پس از کلیک بر روی لینک آلوده به درگاه بانکی جعلی هدایت شده و از حساب بانکی آنها برداشت غیرمجاز صورت می‌گیرد.

وی گفت: کلاهبرداران در برخی مواقع با معرفی نرم افزارهای مختلف اقدام به آلوده کردن تلفن همراه مالباخته کرده و به مخاطبان وی پیامک آلوده ارسال می‌کنند.

رئیس پلیس فتا با بیان اینکه پیامک‌های سازمانی و رسمی از سرشماره‌های معتبر ارسال می‌شوند، افزود: کاربران به هیچ عنوان بر روی لینک‌هایی که از طریق سرشماره‌های ناشناس و شخصی ارسال می‌شود کلیک نکنند.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان همدان گفت: یک نوجوان با ارسال پیامک جعلی دریافت یارانه معیشتی چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از حساب شهروندان برداشت کرده بود که شناسایی و دستگیر شد.

سرهنگ محمدباقر زارعی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: این نوجوان با بهره گیری از شیوه فیشینگ، لینک آلوده را به صورت گسترده از طریق پیامک برای افراد ارسال کرده بود که برخی افراد با این باور که این لینک برای دریافت یارانه معیشتی است با کلیک کردن این لینک، در دام متهم افتادند.

وی اضافه کرد: پس از کلیک بر روی لینک آلوده، فرد کلاهبردار به اطلاعات گوشی شاکی دسترسی پیدا کرده همچنین در ادامه از او مبلغ اندکی برای نمونه ۲۰ هزار ریال برای ورود به سایت و دریافت یارانه تقاضا کرده که با این کار اطلاعات حساب بانکی را نیز به سرقت برده و حساب فرد را تخلیه می کند.

رییس پلیس فتا همدان بیان کرد: شمار شاکیان این پرونده تاکنون به ۱۵ نفر رسیده است هر چند احتمال می رود با گذشت زمان به شمار شاکیان که از این طریق حساب آنها خالی شده افزایش یابد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید