درمان خانگی به مجموعهای از روشها و تکنیکها اشاره دارد که در خانه و با استفاده از مواد طبیعی یا آشنا، برای بهبود و درمان بیماریها و مشکلات سلامت استفاده میشوند. درمان خانگی عمدتاً بر پایه تجربههای طب سنتی و مردمی بر اساس سالها یا حتی قرون از مشاهده و آزمایشهای شخصی تکنیکها و روشهایی را پیروی میکنند که در بهبود سلامتی نقش مهمی ایفا میکنند.درمان خانگی مناسب ترین گزینه برای درمان بیماریهایمان نیستند، اما میتوانند به عنوان کمککننده مفید و مؤثری به شمار روند درمانی دکتر معالج مورد استفاده قرار گیرند.یکی از مزایای درمان خانگی این است که مواد مورد استفاده آنها از طبیعت گرفته میشوند و بیشتر آنها قابل دسترسی و همچنین اقتصادی هستند. همچنین این روشها بدون تجویز نسخه پزشک قابل انجام هستند و شما میتوانید آنها را در خانه خود انجام دهید. با این حال، قبل از استفادهی هر گونه درمان خانگی باید مطمئن شوید که هیچ عوارض جانبی برای شما یا خانوادهتان ندارد و با حذف نکردن فرصت های استفاده از درمان های دیگر تجویز شده توسط دکترها نیست.انبه، میوه خوشطعم استوایی است که خواص عالی برای سلامت بدن دارد. این میوه سرشار از آنتیاکسیدانها، فیبرها و ویتامین C است و میتوان علاوه بر مصرف معمولی در این روزهای گرم، در ترکیب انواع سالاد و دسر نیز از آن استفاده کرد.
در ادامه به فواید عادت به خوردن این میوه خوشبو خواهیم پرداخت که به ترتیب عبارتند از:
منبع غنی از ریزمغذیها
انبه سرشار از ویتامینها و موادمعدنی بهخصوص ویتامین C است بهطوریکه ۱۰۰ گرم آن میتواند ۴۶ درصد از نیاز روزانه به این ویتامین را تامین کند. همچنین، انبه منبع غنی از ویتامینهای A و E، اسیدهای آمینه، فلاونوئیدها، بتاکاروتن و نیاسین است. این ترکیبات به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و تاثیر ضدخستگی نیز دارد.
پیشگیری از سرطان
انبه حاوی مقدار فراوان پلیفنولهاست که ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی محسوب میشوند و از بدن در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. البته وجود ویتامین C نیز چنین تاثیری دارد و رشد سلولهای سرطانی بهخصوص سرطان پروستات را کاهش میدهد. البته این میوه در جلوگیری از پیشرفت سرطان کولون و کبد هم موثر است.
محافظت از قلب
انبه حاوی فیبرهای گوارشی از جمله پکتین است. این فیبرها کلسترول بد خون را کاهش میدهند و در کنار پتاسیم بالا به تنظیم ریتم قلب و حفظ فشار خون طبیعی کمک میکنند.
بهبود روند هضم
انبه حاوی آنزیمهای گوارشی است که به تجزیه پروتئینها کمک میکند و روند هضم را بهبود میدهد. همچنین، مصرف انبه برای بهبود سوزش معده موثر است. مقدار فیبر فراوان آن نیز در پیشگیری از یبوست موثر است و به عملکرد بهتر کولون کمک میکند.
تقویت حافظه
انبه برای کودکانی که تمرکز کافی برای درسخواندن ندارند، بسیار مفید است، زیرا اسید گلوتامین دارد که به تحریک حافظه و عملکرد مطلوب سلولها کمک میکند. اسید گلوتامین در دفع مواد سمی از مغز نیز نقش دارد و عامل پیشگیری از تحلیل عملکرد شناختی است. البته مقدار فراوان ویتامین B۶ و آهن نیز به تحریک عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک میکند.
مفید برای افراد لاغر
خوردن انبه به افرادی که تمایل به افزایش وزن دارند، توصیه میشود، زیرا ۱۰۰ گرم آن حدود ۷۵ کیلوکالری دارد. خوردن انبه رسیده همراه شیر بهدلیل پروتئین بالا میتواند به افزایش وزن کمک کند. البته در این صورت نهتنها وزن افزایش مییابد بلکه رشد توده عضلانی نیز تقویت میشود.