🔥75

فوری | ساعت کاری ادارات تهران فردا ۹ مرداد تغییر کرد

ساعت کاری ادارات دولتی شهر تهران، فردا از ساعت ۶ تا ۱۰ صبح خواهند بود.


ادارات

استانداری تهران گفت: ساعت کاری ادارات دولتی شهر تهران، فردا از ساعت ۶ تا ۱۰ صبح خواهند بود.

تغییر ساعت کاری ادارات به ۶ صبح تا ۱ عصر در ماه‌های گرم سال اجرایی می‌شود

شناسنامه قانون- سخنگوی صنعت برق گفت: بر اساس مصوبه هیات وزیران و باهدف مدیریت مصرف برق، ساعت کار ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور تغییر می‌کند.

به گزارش شناسنامه قانون، رجبی افزود: برای تغییر ساعت کار ادارات، مصوبه هیات وزیران در سال گذشته را داریم که همچنان قابل اجراست و امسال نیز اجرایی می‌شود که بر اساس آن ساعت کار ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور تغییر می‌کند.

بر اساس مصوبه سال گذشته هیات وزیران و به‌منظور مدیریت مصرف برق در فصل گرم سال، ساعت کاری ادارات به ۶ صبح تا ۱ بعدازظهر تغییر یافت که این اقدام کاهش ۸۵۰ مگاواتی اوج بار شبکه برق در تابستان ۱۴۰۲ را به همراه داشت.

مطابق بند ۴ اصلاحی تصویب‌نامه تعیین ساعات آغاز به کار ادارات و مشاغل مختلف

«به منظور مدیریت بهینه مصرف انرژی، ساعات آغاز به کار تمامی دستگاه‌های اجرایی (موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری) و بانک‌ها، شهرداری‌ها و سایر نهادهای عمومی از پانزدهم خرداد ماه تا پانزدهم شهریور ماه هر سال، از ساعت ۶:۰۰ است. تمامی دستگاه‌های اجرایی مکلفند از یک ساعت قبل از خاتمه کار و در مناطق گرمسیری همزمان با خاتمه کار، دستگاه‌های سرمایشی را خاموش نمایند.»

چرا کارکنان بخش خصوصی در روزهای گرم تعطیل نمی‌شوند؟

اطلاعیه‌های تعطیلی ادارات دولتی در حالی اطلاع‌رسانی می‌شود که هیچ مقام مسئولی به تکلیف و وضعیت بخش خصوصی در این اطلاعیه‌ها اشاره‌ای نمی‌کند.

حدود دو ماه است که  گرمایی طاقت‌فرسا نه‌تنها استان خوزستان بلکه کل کشور و حتی دنیا را دربرگرفته است.

طبق اعلام سازمان هواشناسی کشور: طی پنج‌روز آینده در بیشتر مناطق روند تدریجی افزایش دما تا 50 درجه پیش‌بینی می‌شود.

قطعاً زمانی که سازمان هواشناسی برای افزایش دما هشدار صادر می‌کند با انجام برخی مداخلات می‌توان از بستری‌شدن شهروندان در بیمارستان به دلیل گرمازدگی جلوگیر و از حضور در فضای باز به‌ویژه در ساعات اوج گرما اجتناب کرد.

اگر چه خوزستانی‌ها سال‌هاست در این شرایط اقلیمی و به تعبیری خرما‌پزان زندگی کرده‌اند، بااین‌وجود امسال شدت افزایش دما و خشکی آب‌وهوا نه‌تنها در خوزستان بلکه در کل کشور قابل‌مقایسه با سال‌های گذشته نبود.

بر همین اساس، دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: در پی افزایش کم‌سابقه دمای هوا و تداوم گرمای شدید و به‌منظور حفظ سلامتی هم‌وطنان و مدیریت مصرف انرژی، فعالیت همه مراکز دولتی و بانک‌ها در سراسر کشور (به جز مراکز خدمات امدادی و اورژانسی) در تاریخ شنبه 6 مرداد از ساعت 6 تا 10  صبح خواهد بود.

اما این اطلاعیه‌ها در خوزستان و حتی در کشور در حالی اطلاع‌رسانی می‌شود که هیچ مقام مسئولی به تکلیف و وضعیت بخش خصوصی در اطلاعیه‌های اعلام تعطیلی از سوی دولت و یا مدیریت بحران استان‌ها و کشور اشاره‌ای نمی‌شود، درحالی‌که بخش بزرگی از جامعه در بخش خصوصی شاغل هستند.

البته این موضوع به‌کرات و در ادوار مختلف تکرار شده و مسئولان با این بهانه که آن‌ها بودجه و حقوق بخش خصوصی را تأمین نمی‌کنند، قادر به توقف فعالیت واحدهای بخش خصوصی در روزهای بحرانی نبوده و این مدیران بخش خصوصی هستند که در چنین روزهایی باید تصمیم به ادامه یا جلوگیری از ادامه فعالیت را اتخاذ کنند.

بر اساس این گزارش، قطعاً در زمان بروز پدیده‌های بحرانی مانند گرمای بسیار شدید کارگر بخش دولتی با کارگر بخش خصوصی در یک اقلیم زندگی و فعالیت می‌کننددرحالی‌که نیروی بخش دولتی در این شرایط تعطیل اما تبعات و خطرات این بحران‌ها متوجه کارگر بخش خصوصی می‌شود.

باتوجه‌به اهمیت مدیریت انرژی، در استانی مانند خوزستان که بالغ بر 70 درصدبرق‌آبی کشور راتأمین می‌کند انتظار می‌رود مدیریت بحران استان از اختیارات خود برای بخش خصوصی نیز استفاده کند و چنانچه بحث ضرر و زیان‌بخش خصوصی مطرح شود دولت می‌تواند برای جبران  ضرر و زیان ناشی از توقف فعالیت بخش خصوصی در شرایط بحرانی هزار و یک راه  وجود دارد که معافیت‌های مالیاتی  یکی از آنها است.

خستگی، غش، سردرد، رنگ‌پریدگی، تعریق زیاد، بالابودن درجه حرارت بدن و تند شدن ضربان قلب از جمله علائم گرمازدگی است.

به گفته: عباس شاهسونی رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت: استرس گرمایی می‌تواند سبب تشدید بیماری‌های زمینه‌ای، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، مشکلات سلامت روان، تشدید آسم و در برخی موارد نیز منجر به انتقال بیماری‌های عفونی شود و می‌تواند سبب افزایش مرگ شود.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید