این گزارش میافزاید: در هفته چهارم اردیبهشت ماه امسال، 8 شرکت « سیمان مازندران، عمران وتوسعه فارس، بین المللی محصولات پارس، تولید مواد اولیه الیاف مصنوعی، قند نقش جهان، سرمایه گذاری ملی ایران، توسعه سرمایه وصنعت غدیر، ایرانیت» سود جاری 138 هزار و 211 سهامدار که شامل 491 میلیارد و 909 میلیون تومان میشود به حساب آنها واریز شد.
در این بازه زمانی، 5 ناشر« بیمه زندگی خاورمیانه، تامین سرمایه امین، بانک کارآفرین، مخابرات ایران، کشت و دامداری فکا» سود سنواتی و حق تقدم یک میلیون و 568 هزار و 318 سهامدار که شامل 41 میلیارد و 56 میلیون تومان میشود را توسط سمات پرداخت کردند.
مشمولان سهام عدالت که تاکنون به دلایل مختلف سود سهام سال ۱۴۰۱ خود را دریافت نکردهاند، در خرداد ماه منتظر واریز این سود از سوی دولت باشند.
با مشخص شدن زمان واریز سود سهام عدالت جاماندگان، قطار سهام عدالت ۱۴۰۱ به ایستگاه پایانی نزدیک میشود. دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند. براین اساس، احتمالا سود مرحله سوم سهام عدالت طی خرداد ماه سال جاری به حساب مشمولان واریز خواهد شد.
وی از سهامداران عدالت خواست از فروش سهام خودداری کنند چرا که ضمن تعلق گرفتن سود سالانه، متناسب با تورم در جامعه دارایی افزایش مییابد.
بنا بر اعلام مسئولان سازمان بورس، سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ و سود سهام عدالت وراث که به دلایل مختلفی در اسفندماه موفق به دریافت سود سهام عدالت مربوط به فرد متوفی خانواده خود نشدند، خرداد ماه سال جاری به حساب جاماندگان واریز خواهد شد اما هنوز روز مشخص و دقیق آن اعلام نشده است.
ولیاله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار کشور در گفتوگویی عنوان کرد: مجامع شرکتها همواره تاکید بر پرداخت سود در زمان و موعد مقرر دارند؛ ولی برخی از شرکتها از کارفرماهای خود طلبکارند و نتوانستند مطالبات خود را دریافت کنند؛ لذا روزانه و مستمر با کارفرماها ارتباط داریم تا بدهی وصول و سود سهام پرداخت شود.
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس نیز درباره واریز سود سهام عدالت گفت: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودهارا جمع آوری کنیم و باقی مانده سود سهام عدالت را پرداخت کنیم.
حال باید منتظر ماند تا بنا به گفته عشقی، زمان دقیق این واریزی توسط شورای عالی بورس مشخص شود. لازم به ذکر است برای دریافت این واریزی که ناشی از قصور هشت شرکت در واریز سود مرحله دوم سال گذشته است، نیاز به مراجعه به هیچ سایتی نیست.
طبق گفته سرپرست سازمان خصوصی سازی نیز چنانچه فردی مشمول سهام عدالت جاماندگان نشود، میتواند اعتراض خود را به وزارت رفاه منتقل کند. اما وزارت رفاه بلافاصله در بیانیهای اعلام کرد: از مردم و متقاضیان دریافت سهام عدالت تقاضا میکنیم از مراجعه حضوری و تماس با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص سهام عدالت خودداری کنند.
اگر چه تاکنون درباره میزان سودی که سهامداران در این مرحله دریافت میکنند هنوز خبری منتشر نشده اما به نظر میرسد طبق روال واریزیها در مرحله دوم که اسفندماه ۱۴۰۲ صورت گرفت، دارندگان سبد سهام عدالت ۴۵۲ هزار تومانی میبایست ۴۰۹ هزار تومان دریافت کنند. افرادی که سبد ۴۹۲ هزار تومانی دارند مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، کسانی که ۵۳۲ هزار تومان سبد دارند مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سهامدارانی که از سبد سهام یک میلیون تومانی برخوردارند ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت خواهند کرد.
سود سهام عدالتی که بنا بود در دو مرحله پرداخت شود، اما بدعهدی برخی از شرکتها سبب شد تا سود سال مالی ۱۴۰۱ سه مرحلهای شود. در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس گفته بود: متاسفانه با وجود پیگیریهای سازمان بورس، ۸ شرکت سود سهام عدالت خود را به حسابهای شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکردند که این سازمان اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تامین وجه از سوی شرکتهای سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.
شهروندخبرنگار باشگاه خبرنگاران با ارسال پیام از تاخیر در فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان بعد از سال ۱۳۹۹ به وراث گلایه کرد.
فرآیند انتقال سهام برای تمامی متوفیان از سال ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیر ماه سال ۱۳۹۹ در حال انجام است، اما برای مرداد ۹۹ تاکنون اقدامی صورت نگرفته است و وراث در انتظار تعیین تکلیف هستند تا فرآیند آنقدر برای آنها نیز انجام شود.
شهروندخبرنگار ما با ارسال پیامی خواستار رسیدگی به این مشکل شد.
متن پیام شهروندخبرنگار
سلام خواهشمندم در مورد انتقال سهام عدالت متوفیان بعد از تیر ماه سال ۱۳۹۹ پیگیری کنید. تا زودتر تعیین تکلیف شود چرا که در سامانه سجام در مورد اینگونه افراد مینویسد که امکان تشکیل پرونده فعلا وجود ندارد.
اندیشه معاصر