واریز یارانه معیشتی تیرماه برای این خانوارها | این دهک‌ها حساب یارانه شان پرپول شد

بنا به روال ماه‌های قبل، یارانه معیشتی باید روز دوشنبه هفته آینده (بیست‌وپنجم تیرماه) به حساب سرپرستان خانوار واریز شود.


یارانه جدید

بنا به روال ماه‌های قبل، یارانه معیشتی باید روز دوشنبه هفته آینده (بیست‌وپنجم تیرماه) به حساب سرپرستان خانوار واریز شود.

یارانه نقدی خانواری که جزو دهک‌های اول تا سوم درآمدی هستند، بیست و پنجم هر ماه به حساب‌شان پرداخت می‌شود. مبلغ یارانه این گروه 400 هزار تومان است. سایر خانوارها که دهک‌های چهارم تا نهم را شامل می‌شوند، یارانه 300 هزار تومانی خود را در سی‌ام هر ماه دریافت می‌کنند. بر اساس جدول سازمان هدفمندی یارانه‌ها، مستمری کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کشور، بیستم هر ماه و یارانه دارو و هزینه حمل‌ونقل ذخیره‌سازی سوخت از ابتدای ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

اعتبار 120 هزار تومانی در قالب کالابرگ به طور معمول هجدهم هر ماه شارژ می‌شود اما سه روز از موعد همیشگی گذشته و فعلا خبری در این باره منتشر نشده است. معاون وزیر رفاه هم که اخیرا اظهاراتی را در این باره مطرح کرده، سخنانش را به کالابرگ فجرانه خلاصه کرده است.

براساس اعلام علیرضا عسگریان، در طرح فجرانه که از بهمن ۱۴۰۲ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ اجرا شد یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا برای هفت دهک توزیع شد. در ضمن، این طرح که اعتبار آن 200 هزار تومان منظور شده بود، 11 قلم کالای اساسی را دربرمی‌گرفت. البته سرنوشت این طرح نامعلوم است و باید منتظر ماند و دید وزارت کار دولت چهاردهم چه تصمیمی درباره آن اتخاذ می‌کند.

سال گذشته طبق روال هر سال بررسی لایحه بودجه سنواتی در دستورکار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار داشت که وکلای ملت در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه سال 1403 یک کمک‌هزینه معیشتی را برای معلولان، ایثارگران و جانبازان فاقد شغل و فاقد درآمد مصوب کردند.

نمایندگان در بخش هزینه‌ای بودجه (کمک‌معیشت جانبازان، ایثارگران و معلولان) با اکثریت آرا با بند (ب) تبصره (15) ماده واحده این لایحه موافقت کردند که جزئیات بند (ب) تبصره 15 ماده واحده این لایحه آمده است که بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان بهزیستی کشور و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مکلفند در سقف اعتبارات مصوب مربوط به جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمی‌باشند، افراد تحت‌تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد و معلولان شدید و خیلی شدید و فاقد شغل و درآمد، کمک‌معیشت ماهانه که میزان آن در چهارچوب آیین‌نامه اجرائی مصوب هیئت وزیران تعیین می‌شود، پرداخت نمایند.

واریز یارانه معیشتی ماهانه برای این افراد

بر اساس این گزارش، اخیراً بهادری‌جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هفته گذشته هیئت دولت، گفت: هیئت وزیران آیین‌نامه‌ای در راستای اجرای تبصره 15 ماده قانون واحده بودجه 1403 به تصوی برساند و کمک‌هزینه معیشتی برای معلولان و ایثارگران فاقد شغل و درآمد را تصویب کرد که کمکی برای این عزیزان باشد.​

در ادامه متن آیین‌نامه اجرایی این ماده واحده را می‌خوانیم:

آیین‌نامه اجرایی بند (ب) تبصره (15) ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور (کمک‌معیشت جانبازان، ایثارگران و معلولان) به‌شرح ذیل است:

تصویب‌نامه شماره ٦� ١٤٣/ت62635هـ مورخ 1403/04/13 هیئت وزیران

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ـ بنیاد شهید و امور ایثارگران ـ سازمان بهزیستی کشور

هیئت وزیران در جلسه 1403/4/10 به‌پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان بهزیستی کشور و به‌استناد بند (ب) تبصره (15) ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند مذکور را به‌شرح زیر تصویب کرد:

آیین‌نامه اجرایی بند (ب) تبصره (15) ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور

ماده 1 ـ در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به‌کار می‌روند:

1 ـ بنیاد: بنیاد شهید و امور ایثارگران

2 ـ سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور

3 ـ ستادکل: ستادکل نیروهای مسلح

4 ـ بهزیستی: سازمان بهزیستی کشور

5 ـ پایگاه: پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

6 ـ کمک‌معیشت: مبلغی نقدی که از محل اعتبارات مصوب مربوط به‌صورت ماهانه به مشمولان پرداخت می‌گردد

7 ـ مشمولان جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درآمد که براساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمی‌باشند افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد و افراد موضوع بند (الف) ماده (1) قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب 1396 که توسط کمیسیون پزشکی توانبخشی تعیین نوع و تعیین شدت معلولیت بهزیستی دارای معلولیت شدید یا خیلی شدید شناخته می‌شوند و فاقد شغل و درآمد هستند که بر اساس آزمون وسع و سایر احکام این آیین‌نامه شناسایی می‌شوند.

8 ـ دستگاه‌های متولی بنیاد ستادکل یا بهزیستی (حسب مورد) که بر اساس احکام این آیین‌نامه متولی پرداخت کمک‌معیشت به مشمولان می‌باشند

ماده 2 ـ متقاضیان برای بهره‌مندی از کمک‌معیشت موضوع این آیین‌نامه باید درخواست خود را در سامانه اعلامی از سوی دستگاههای متولی ثبت و سپس اقرارنامه رسمی مبنی بر نداشتن شغل و درآمد (حسب مورد متقاضی و یا ولی یا سرپرست قانونی وی) را در سامانه یادشده سرپر بارگذاری نمایند.

ماده 3 ـ دستگاههای متولی مکلفند ظرف یک ماه پس از ثبت‌نام متقاضی جدید به‌منظور احراز شرایط وی جهت برخورداری از کمک‌معیشت و عدم اشتغال وی نسبت به استعلام از مراجع ذی‌صلاح نظیر صندوق بیمه و بازنشستگی تأمین اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح سازمان امور مالیاتی کشور سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، پایگاه اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اصناف ایران و تعاون ایران و سازمان اداری و استخدامی کشور (حسب مورد) اقدام کنند و دستگاههای یادشده مکلفند مراتب پاسخ به استعلام و مراتب اشتغال و میزان درآمد ماهیانه متقاضی را ظرف یک ماه از تاریخ استعلام به مرجع استعلام اعلام نمایند. مسئولیت عدم پاسخگویی و تبعات آن متوجه دستگاههای مذکور می‌باشد.

ماده 4 ـ دستگاه‌های متولی مکلفند در سقف اعتبارات مصوب مربوط نسبت به برقراری کمک‌معیشت برای مشمولان با اولویت دهکهای درآمدی پایین‌تر اقدام نمایند.

ماده 5 ـ دستگاه‌های متولی مکلفند برای کلیه مشمولان حداقل یک بار نسبت به استعلام مجدد وضعیت آنان از حیث اشتغال و درآمد و تغییرات ایجادشده در وضعیت آنان از دستگاههای موضوع ماده (3) این آیین‌نامه اقدام نمایند و دستگاههای مذکور نیز مکلفند نسبت به پاسخ استعلام در چهارچوب مواعد مقرر در ماده (3) این آیین‌نامه اقدام نمایند.

تبصره 1 ـ دستگاههای متولی مکلفند بلافاصله پس از ابلاغ این آیین‌نامه دهک‌بندی کلیه مشمولان را از پایگاه استعلام کنند و پایگاه مکلف است حداکثر ظرف یک هفته پس از تاریخ استعلام این اطلاعات را از طریق خدمات برخط (وب‌سرویس) ارائه دهد.

تبصره 2 ـ ایجاد و تحمیل هرگونه تعهد و بار مالی ناشی از عدم ارائه اطلاعات در موعد مقرر و یا ارائه اطلاعات نادرست توسط مراجع طرف استعلام بر اساس بندهای (هـ) و (ح) ماده (28) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) مصوب 1393 و سایر مقررات مشمول مجازات قانونی مربوط خواهد بود.

ماده 6 ـ کمک‌معیشت پرداختی به مشمولان بر اساس جدول زیر تعیین خواهد شد:

ماده 7 ـ دستگاههای متولی مکلفند ظرف یک ماه پس از دریافت پاسخ استعلام از دستگاههای موضوع ماده (3) این آیین‌نامه بر اساس اطلاعات دریافتی و احراز شرایط، حسب مورد نسبت به برقراری، قطع، اصلاح یا استمرار کمک‌معیشت در سقف اعتبارات مصوب مربوط اقدام نمایند.

جدیدترین خبر درباره واریز یارانه معیشتی ماهانه

تبصره 1 ـ پایگاه مکلف است در صورت اعتراض فرد نسبت به دهک تعیین‌شده، نسبت به بررسی مجدد آن اقدام و نتیجه را اعلام نماید.

تبصره 2 ـ دستگاههای متولی مکلفند در صورت اعتراض فرد نسبت به استحقاق‌سنجی به‌عمل‌آمده نسبت به بررسی مجدد آن اقدام و نتیجه را به وی اعلام نمایند.

ماده 8 ـ کلیه پرداختها به جامعه هدف توسط دستگاههای متولی در سقف تعداد مشمولان اسفندماه سال 1402 مجاز بوده و هرگونه افزایش جامعه هدف منوط به درخواست کتبی دستگاه و صدور مجوز مکتوب توسط سازمان می‌باشد.

ماده 9 ـ چنانچه مشمولان هرگونه درآمدی از قبیل حقوق یا مستمری کمتر از مبلغ کمک‌معیشت مقرر در این آیین‌نامه دریافت نمایند، صرفاً مابه‌التفاوت آن تا سقف مبلغ مندرج در ماده (6) این آیین‌نامه حسب مورد توسط دستگاههای متولی پرداخت می‌شود.

ماده 10 ت مشمولانی که توانایی انجام کار داشته و علی‌رغم فراهم شدن شرایط اشتغال به‌تشخیص دستگاههای متولی مشغول به کار نشده باشند مشمول دریافت کمک‌معیشت نمی‌باشند.

ماده 11 ـ در صورت زوال شرایط بهره‌برداری از مزایای این آیین‌نامه، فرد مشمول یا وراث قانونی وی مکلفند مراتب را جهت قطع کمک‌معیشت به دستگاه‌های متولی اعلام کنند.

ماده 12 ـ دستگاههای متولی مکلفند در بازه‌های زمانی سه‌ماهه گزارشی از اجرای این آیین‌نامه را به کمیسیون برنامه و بودجه هیئت دولت ارائه دهند.

ماده 13 ـ نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه بر عهده دستگاه‌های متولی است.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید