🔥32

چند ترفندی که برای تقویت حافظه معجزه میکنه | برای تقویت حافظه چه بخوریم؟

در حالی که فراموش کردن برخی موارد یک امر طبیعی در زندگی روزمره است، با کمی تلاش می‌توانید از این اتفاق پیشگیری و حافظه خود را مدیریت کنید.


شخصیت

مهارت‌ها و عاداتی وجود دارد که می‌توانید برای تقویت توانایی خود در به خاطر سپردن اطلاعات آنها را اتخاذ کنید:

۱. هر روز ورزش کنید

فعالیت بدنی باعث افزایش جریان خون در کل بدن از جمله مغز می‌شود و به تقویت حافظه کمک کند. بدین منظور حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت هوازی متوسط، مانند پیاده روی سریع، یا ۷۵ دقیقه در هفته فعالیت هوازی شدید، مانند دویدن، توصیه می‌شود.

۲. ذهنتان را پویا نگه دارید

فعالیت‌های ذهنی و فکری سبب جلوگیری از کاهش حافظه می‌شوند. می‌توانید جدول کلمات حل کنید، بازی‌های فکری انجام دهید، نواختن ساز را یاد بگیرید یا در فعالیت‌های اجتماعی و گروه‌های جمعی مشارکت کنید.

۳. با دیگران وقت بگذرانید

تعامل اجتماعی به دفع افسردگی و استرس کمک می‌کند. افسردگی و استرس نیز دو مورد از عوامل تحلیل و زوال حافظه به شمار می‌آیند. به دنبال فرصت‌هایی برای دور هم جمع شدن با عزیزان و دوستان خود باشید، به خصوص اگر تنها زندگی می‌کنید.

۴. خوب بخوابید

نداشتن خواب کافی و باکیفیت، با زوال حافظه مرتبط است. سعی کنید خواب کافی و سالم (۷ تا ۹ ساعت) را در اولویت قرار دهید تا از آسیب‌های احتمالی به حافظه خود پیشگیری کنید.

۵. رژیم غذایی سالم داشته باشید

یک رژیم غذایی سالم مهم‌ترین نکته برای داشتن حافظه قوی است. میوه، سبزیجات، غلات کامل، ماهی، لوبیا و مرغ بیشتر مصرف کنید. هم‌چنین از مصرف نوشیدنی‌های الکلی بپرهیزید؛ چرا که الکل منجر به سردرگمی و از دست دادن حافظه می‌شود.

تقویت حافظه بزرگسالان

متخصصان تغذیه تاکید دارند که مهم‌ترین استراتژی برای سالم نگه داشتن مغز و حافظه، پیروی از یک الگوی غذایی سالم است که شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل باشد. سعی کنید پروتئین را از منابع گیاهی و ماهی دریافت کنید و چربی‌های سالم مانند روغن زیتون یا کانولا را به جای چربی‌های اشباع انتخاب کنید.

تحقیقات نشان می‌دهد که بهترین خوراکی برای تقویت حافظه و مغز، غذاهایی هستند که از قلب و رگ‌های خونی شما محافظت می‌کنند. شما برای این‌که بدن و ذهن سالمی داشته باشید، باید سراغ خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مغذی و مفید بروید و در صورت لزوم از مولتی ویتامین استفاده کنید.

گردو و آجیل: آجیل‌ها منابع عالی پروتئین و چربی‌های سالم هستند و به طور خاص گردو می‌تواند حافظه را بهبود بخشد. گردو سرشار از نوعی اسید چرب امگا ۳ به نام اسید آلفا لینولنیک (ALA) است. رژیم‌های غذایی غنی از ALA و سایر اسیدهای چرب امگا ۳ با کاهش فشار خون مرتبط هستند. این اتفاق هم برای قلب و هم برای مغز خوب و مفید است.

تخم مرغ: تخم مرغ کامل (یعنی هم سفیده و هم زرده باهم) از نظر تغذیه‌ای یک غذای غنی است و تقریباً تمام مواد مغذی مورد نیاز شما را تامین می‌کند. تخم مرغ یکی از بهترین منابع غذایی کولین است؛ این ماده مغذی برای تشکیل غشای سلولی و بهبود حافظه مورد نیاز است. از این خوراکی برای تقویت حافظه و هوش غافل نشوید.

سویا: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف این خوراکی برای تقویت حافظه می‌تواند تاثیر زیادی داشته باشد و حافظه بلند مدت و کوتاه مدت را بهبود بخشد. این مطالعه به خوبی تاثیر سویا در بهبود انعطاف پذیری ذهنی زنان و مردان را نشان داد.

غلات کامل: یکی از بهترین گزینه‌ها به عنوان تغذیه برای تقویت حافظه، غلات است. خوردن غلات کامل و سبوس‌دار راه دیگری برای بهره مندی از اثرات ویتامین E است، زیرا این غلات منبع خوبی از ویتامین هستند. غذاهای سبوس دار عبارتند از: برنج قهوه‌ای، جو، بلغور گندم.

سبزیجات برگ سبز: سبزیجات برگ‌دار مانند کلم پیچ، اسفناج و کلم بروکلی سرشار از مواد مغذی مفید برای مغز مانند ویتامین K، لوتئین، فولات و بتا کاروتن هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که این غذاهای گیاهی می‌توانند به کاهش زوال شناختی کمک کنند.

توت‌ها: تحقیقات نشان می‌دهد که فلاونوئیدها، یعنی رنگدانه‌های گیاهی طبیعی که به توت‌ها رنگ‌های درخشان می‌دهند، به بهبود حافظه نیز کمک می‌کنند. مطالعه‌ای نشان داد زنانی که هر هفته دو وعده یا بیشتر توت‌فرنگی و زغال اخته مصرف می‌کنند، کاهش حافظه را تا دو سال و نیم به تاخیر می‌اندازند.

آووکادو: آووکادو که منبعی از چربی های غیراشباع سالم است، از عملکرد مغز حمایت می‌کند. آووکادو با کاهش فشار خون بالا، خطر زوال شناختی را کاهش می‌دهد. بنابراین سعی کنید این خوراکی برای تقویت حافظه را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید