کره به علت داشتن حداکثر 16 درصد آب در مقابل فساد خیلی حساس است و به همین علت به جز این که لازم است از خرید کره نرم شده خودداری شود، حتما باید آن را در فریزر با دمای منفی 18 سانتی گراد نگهداری کرد، درون یخچال نباشد.
داخل فریزر در دمای منفی 18 سانتی گراد می توان تا یک سال از کره نگهداری کرد ولی دمای یخچال خانگی که حدود مثبت 4 سانتی گراد است برای نگهداری کره مناسب نیست و می تواند شرایط رشد کپک و فساد را در کره به وجود آورد.
تاریخ انقضایی روی هر ماده غذایی وجود دارد، به شرط رعایت ضوابط نگهداری آن است و چنانچه این شرایط رعایت نشود، حتما اعتبار تاریخ انقضای مصرف هم حذف خواهد شد و آن ماده غذایی تاریخش زودتر از تاریخ ذکر شده تمام خواهد شد و نمی توان آن را مصرف کرد.
برای اینکه در زمان مصرف، کره فریز شده قدری نرم شود می توان حداکثر تنها یک شب پیش از استفاده آن را از فریزر بیرون آورده و در دمای یخچال نگهداری کرد.
اصول نگهداری کره محلی در یخچال
نخست کره را در دمای محیط می گذاریم تا نرم شود. (به هیچ وجه ذوب نکنید) سپس قدری داخل کیسه فریزر میریزیم و با دست یا وردنه به ضخامت نیم سانت صافش می کنیم .
در پلاستیک را به طرف زیر تا میکنیم. سپس با چاقوی بزرگ یا خط کش روی آن فشار می دهیم تا به 9 یا 12 تا تیکه مساوی تقسیم شود و جای خط چاقو روی آن بماند. سپس به همان صورت داخل فریزر نگهداری میکنیم کره به مدت چند ماه می ماند و سفت سفت می شود و زمان مصرف به آسانی از روی خط ها جدا می شود.
داخل بشقاب می گذاریم و بعد از یک ربع از حالت سفتی خارج می شود و می توان آن را مصرف کرد. میتوانید داخل قالب سیلیکونی شکلات نیز بگذارید.
کره، این فراورده لبنی پرطرفدار به راحتی منجمد میشود و میتوان آن را برای مدت طولانی در فریزر نگهداری کرد. مطالعات علمی نشان دادهاند که کرههایی با حداقل ۸۰ درصد چربی، در دمای زیر ۰ درجه سانتیگراد، ساختار خود را حفظ میکنند و بافتشان دچار تغییرات چندانی نمیشود. به همین دلیل کره یخزده مانند کره تازه قابل استفاده در انواع غذاها و شیرینیها است.
این موضوع بهویژه برای افرادی که بهصورت مرتب از کره استفاده میکنند بسیار کاربردی است. با منجمد کردن کره میتوان از هدر رفتن آن جلوگیری کرد و در مواقع نیاز، بهراحتی از آن استفاده نمود. در ادامه چن روش و ترفند برای نگهداری کره در فریزر را توضیح خواهیم داد.
۱- فریز کردن کره به صورت تازه
کرهی تازه طعم و کیفیت بهتری نسبت به کرهای که تاریخ انقضایش نزدیک است، دارد و هنگام فریز کردن کمتر دچار تغییرات شیمیایی میشود. بنابراین، اگر قصد دارید کره را برای مدت طولانی نگهداری کنید، بهتر است آن را به صورت تازه فریز کنید.
۲- برش دادن کره قبل از انجماد
یکی از ترفندهای فریز کردن کره، برش دادن آن قبل از انجماد است. این کار به دو دلیل زیر مفید است:
برش دادن کره قبل از انجماد باعث میشود که کره در فریزر به صورت یک تکه بزرگ یخ نزد و به راحتی بتوان آن را جدا کرد.
این روش باعث میشود که کره سریعتر در فریزر یخ بزند و بافت و کیفیت خود را حفظ کند.
بنابراین اگر قصد دارید از مقادیر کمی کره استفاده کنید، آن را قبل از انجماد برش دهید. به این ترتیب، دیگر نیازی نیست که کل کره را از فریزر بیرون بیاورید و آن را ذوب کنید. کافی است مقدار کره مورد نیاز خود را از فریزر بیرون بیاورید و از آن استفاده کنید.
۳- استفاده از کاغذ روغنی
یکی از ترفندهای فریز کردن کره، استفاده از کاغذ روغنی است. این نوع بستهبندی از پوشش متفاوتی نسبت به کاغذ مومی استفاده میکند و نشان داده شده است که کیفیت و ماندگاری کره منجمد را حفظ میکند.
۴- استفاده از فویل
یکی دیگر از ترفندهای فریز کردن کره، استفاده از فویل است. فویل مانع از نفوذ رطوبت به کره میشود و باعث میشود که کره در هنگام یخ زدن و ذوب شدن طعم و کیفیت خود را حفظ کند. فویل در مقایسه با کاغذ روغنی، در حفظ طعم و کیفیت کره موثرتر است.
۵- استفاده از بستهبندیهای پلی اتیلن
بستهبندی پلی اتیلن نیز گزینه مناسبی برای بستهبندی کره یخ زده است. این نوع بستهبندی که از پلاستیک متداولی به نام پلی اتیلن ساخته میشود، میتواند کیفیت کره را حفظ کند و از آن در برابر فساد و ذوب شدن محافظت کند.
۶- کره را در بستهبندی اصلی خود فریز کنید
برای فریز کردن کره، میتوانید آن را به همان شکلی که خریداری کردهاید فریز کنید. همچنین برای محافظت بیشتر میتوانید آنها را در فویل یا بستهبندی پلاستیکی نیز بپیچید.
۷- عدم قرار دادن کره در کنار غذاهایی با بوی قوی
کره را در فریزر به دور از مواد غذایی با بوی قوی مانند پیاز و گوشت قرار دهید. در غیر این صورت ممکن است کره طعم و بوی مواد غذایی اطراف را جذب کند و طعم خود را از دست بدهد.
محققان معتقدند که ماندگاری کره منجمد به عوامل مختلفی مانند نوع بستهبندی، وزن و میزان نمک آن بستگی دارد. به عنوان مثال، بستهبندیهای کاغذی باعث کاهش ماندگاری کره میشوند.
کرههای تختهای با وزن حدود ۱۱۵ گرم را میتوان در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد (۰ درجه فارنهایت) به مدت ۱۲ ماه بدون تغییر در کیفیت و طعم نگهداری کرد. در دمای فریزر منفی ۱۰ درجه سانتیگراد (۱۴ درجه فارنهایت)، ماندگاری کره به ۸ ماه کاهش مییابد.
کرههای فلهای و حجیم به دلیل وزن بیشتر (مثلا با وزن ۲۵ کیلوگرم) ماندگاری طولانیتری نسبت به کرههای تختهای دارند و میتوان آنها را در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد به مدت ۱۸ ماه نگهداری کرد.
کرههای حاوی نمک نیز ماندگاری بیشتری نسبت به کرههای بدون نمک دارند. کرههای بدون نمک در فریزر به طور معمول تا ۶ ماه قابل استفاده هستند، اما این مدت زمان ممکن است با توجه به عواملی مانند شرایط نگهداری، کیفیت کره و دمای فریزر متفاوت باشد.