قیمت طلا و سکه روز سه شنبه با کاهش ارزش در تمام قطعات و وزنها بازگشایی شد. در چهارمین روز هفته سکههای سنگین یک کانال عقبنشینی کردند و روند حباب سکه نیز نزولی شد.
پیش بینی قیمت طلا و سکه
معاملهگران بازار طلا افت محدود قیمت دلار را در روند نزولی بازار طلا موثر میدانند. به نظر میرسد شروع ماه محرم به رسم سالهای گذشته رکود نسبی در بازار طلا به همراه خواهد داشت؛ علاوه بر آن برخی از فعالان بازارهای مالی شروع عرضه خودروهای جدید وارداتی را عامل خروج پول از بازار ارز، طلا و سکه میدانند.
به نظر میرسد با وجود ثبات فعلی قیمت دلار، میتوان برای بازار طلا نیز تا میانه مرداد و برگزاری مراسم تحلیف رئیسجمهوری جدید، روزهای آرامی را پیشبینی کرد.
نقره گران شد
گفتنی است اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش با رشد نزدیک به هشت دلاری روی رقم ۲۳۶۵ دلاری معامله میشود. اونس جهانی نقره با رشد ۳۵ سنتی روی رقم ۳۱ دلار و ۱۱ سنتی ایستاده است. قیمت هر گرم نقره ۹۹۹ با رشد ۷۰۰ تومانی با قیمت ۵۹ هزار و ۹۷۰ تومانی معامله میشود.
قیمت سکه امامی ۶۵۰ هزار تومان ریخت
قیمت سکه امامی روز سهشنبه ۱۹ تیر روی رقم ۳۹ میلیون و ۹۵۲ هزار تومانی معامله شد و کاهش ۶۵۶ هزار تومانی داشت. قیمت سکه بهار با افت ۴۱۰ هزار تومانی روی رقم ۳۶ میلیون و ۹۱۰ هزار تومانی ایستاد و یک کانال عقبنشینی کرد.
شایان ذکر است قیمت نیمسکه با کاهش ۴۳۰ هزار تومانی و ربع سکه با افت ۲۵۰ هزار تومانی بهترتیب با رقمهای ۲۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی و ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی بسته شد. سکه گرمی با قیمت ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی معامله شد و تغییر قیمت نداشت.
کاهش حباب سکه از قیمت جلو زد
قیمت طلا روز سهشنبه همانند سکه ریتم کاهشی داشت. هر مثقال طلای ۱۸ عیار با کاهش ۱۲۲ هزار تومانی با رقم ۱۴ میلیون و ۵۲۲ هزار تومانی معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با افت ۳۰ هزار تومانی روی رقم سه میلیون و ۳۵۱ هزار تومانی بسته شد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۳۰۷ هزار تومانی معامله شد.
حباب سکه در چهارمین روز هفته در تمام قطعات کاهش پیدا کرد. حباب سکه امامی ۷۹۵ هزار تومان، سکه بهار ۵۵۴ هزار تومان، نیمسکه ۳۳۲ هزار تومان، ربعسکه ۲۹۲ هزار تومان و سکه گرمی ۲۱ هزار تومان کاهش یافت.
طلای ۱۸ عیار
اگر به دنبال سرمایهگذاری در جواهراتی هستید که در مقایسه با سایر انواع جواهرات قیمت بالاتری دارند، به شما طلای ۱۸ عیار را پیشنهاد میدهیم. طلای ۱۸ عیار طلایی پرزرقوبرق برای نشان دادن استایل منحصر به فرد شما است و طرحهای بسیار متنوعی دارد. این نوع جواهرات در مقایسه با جواهراتی که طلای ۱۴ و ۱۰ عیار دارند، گرانتر هستند.
طلای ۱۸ عیار از ۷۵ درصد طلای خالص تشکیل میشود. ۲۵ درصد باقیماندهی آن را هم فلزات دیگر که معمولا ترکیبی از مس، نقره و پالادیوم هستند، تشکیل میدهد.
رنگ طلای ۱۸ عیار اغلب زرد یا زرد متمایل به نارنجی پررنگ است. گاهی اوقات، طلای ۱۸ عیار در مقایسه با طلاهایی که عیار پایینتری مانند ۱۴ و ۱۰ دارند، رنگ پررنگتری دارد. طلای ۱۸ عیار در رنگهای سفید، زرد و رزگلد یا دو رنگی و سه رنگی به فروش میرسد. این نوع طلا با وجود افزایش درصد طلا نسبت به آلیاژ، بادوام و در برابر خراشیدگی و کدر شدن مقاوم است.
برای ساخت زیورآلات طلایی از درصد طلای مختلفی استفاده میشود. بر همین اساس، عیار طلای آنها متفاوت است. در ادامه، با رایجترین انواع عیار طلا و ویژگیهای هر یک آشنا میشوید.
طلای ۲۴ عیار
طلای ۲۴ عیار خالصترین نوع طلای موجود در بازارهای جهانی است. این نوع طلا از ۹۹٫۹ درصد طلای خالص تشکیل میشود. طلای ۲۴ عیار رنگ زرد تیره یا زرد متمایل به نارنجی دارد. همین رنگ هم باعث شده تا طلای ۲۴ عیار در مقایسه با سایر انواع طلا جذابتر به نظر برسد. طلای ۲۴ عیار با فلزات دیگر ترکیب نمیشود و طبیعیترین رنگ طلا یعنی طلایی مایل به قرمز را دارد.
طلای ۹ عیار
طلای ۹ عیار دارای کمترین درصد طلا است. این طلای ارزانتر را میتوان داخل بندها و زنجیرهای طلایی به کار برد. در طلای ۹ عیار از ۳۷٫۵ درصد طلا و ۶۲٫۵ درصد آلیاژهایی مانند مس و نقره استفاده میشود.
رنگ طلای ۹ عیار به دلیل نسبت بیشتر آلیاژهای به کار رفته در آن اغلب ظاهری کمی کمرنگتر دارد. بااینحال، ممکن است برخی از افراد طلا با این عیار را ترجیح بدهند چون به نظرشان ظاهری جذابتر دارد. طلای ۹ عیار چگالی کمتری دارد و به دلیل نسبت قابل توجه آلیاژ به طلا، در مقایسه با طلا با عیار بیشتر زودتر دچار ساییدگی و خوردگی میشود.
طلای ۹ عیار به دلیل ترکیب آلیاژ بالایی که دارد، نسبت به طلا با عیار بالاتر انعطافپذیری و شکلپذیری کمتری دارد. به عبارت دیگر، ممکن است طلای ۹ عیار در مقایسه با طلا با عیارهای بالاتر سفتتر باشد، با انگشت یا بدن سازگار نشود. بااینحال، طلای ۹ عیار در مقایسه با طلای خالص ۲۴ عیار سختتر و در برابر خراشیدگی و فرورفتگی مقاومتر است چون درصد قابل توجهی از آن را فلزات دیگر تشکیل میدهند.