متخصص تغذیه ورژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهدبهشتی گفت: یکی از باورهای غلطی که بین افراد مبتلا به دیابت مطرح شده است این است که مصرف آب لیموی تازه باعث افزایش قند افراد مبتلا به دیابت می شود و نباید استفاده شود.
دکتر گلبن سهرابی با اشاره به این که یک لیموترش کامل 29 کیلوکالری انرژی دارد و فقط 6 گرم قند دارد اظهار کرد: لیموترش منبع ویتامینC ،اسید فولیک، پتاسیم و فیبر است.
وی افزود: فیبر مواد غذایی باعث می شود قند خون بعد از مصرف آن ماده غذایی زیاد بالا نرود و در عین حال اندیس گلایسمی آب لیمو ترش بالا نیست، یعنی بعد از مصرف آن قند خون با شیب تند بالا نمی رود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که وجود پتاسیم و ویتامین C در آب لیمو ترش تازه در کاهش فشارخون نقش دارد افزود: با توجه به اینکه افراد مبتلا به دیابت بیشتر از افراد معمولی مستعد افزایش فشارخون و بیماریهای قلبی و عروقی هستند مصرف آب لیموی تازه در حد یک چاشنی در کنار غذا می تواند در پیش گیری از بروز فشارخون و بیماریهای قلبی و عروقی نقش موثری داشته باشد.
وی تاکید کرد: ویتامین C موجود در لیموترش تازه در سنتز کلاژن نقش دارد و می تواند در استحکام دیواره رگها و پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی نقش داشته باشد همچنین سیترات پتاسیم موجود در آب لیموترش تازه مانع تشکیل سنگ های کلیوی می شود، بنابراین مصرف آن به این دسته از بیماران هم توصیه می شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با بیان این که مصرف آب لیمو همراه غذا باعث جذب بهتر آهن می شود تاکید کرد: آب لیمو برای افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن هم بسیار مفید است.
بهداشت و سلامت
زهره راوش
درباره لیموترش بسیارمفیدبوداماموادغذایی که برای ماه رمضان روزه داری همه مقاطع سنی مفید است لطفادرج بفرمایید🙏🙏🙏🙏🙏من اولین بار است که چنین مطلبی را مطرح میکنم وپیشنهاد میدهم!