🔥1879

اطلاعیه مهم برای بیمه شدگان تامین اجتماعی | کلاهبرداری جدید از کسانیکه بیمه تامین اجتماعی هستند

سازمان تأمین‌اجتماعی با صدور اطلاعیه‌ای پیرامون تلاش افراد سودجو و متخلف برای سوءاستفاده از نام، عنوان یا لوگوی این سازمان اعلام کرد؛ هرگونه تماس یا پیامکی مبنی بر درخواست ارسال اطلاعات شخصی و مالی بیمه‌شدگان و بازنشستگان، مورد تأیید این سازمان نیست. شایان ذکر است اطلاعیه‌های رسمی سازمان علاوه بر شعبه‌های بیمه‌ای، صرفاً از طریق درگاه‌های ارتباطی رسمی این سازمان منتشر می‌شود.


بیمه تامین اجتماعی

بیمه تامین اجتماعی یک نظام تامین اجتماعی است که به منظور حفظ و تامین حقوق اجتماعی و اقتصادی افراد در برابر ریسک‌های مختلف به صورت تامین مالی فعالیت می‌کند. بیمه تامین اجتماعی در بسیاری از کشورها وجود داشته و در بسیاری از جوامع مورد استفاده قرار گرفته است.هدف اصلی بیمه تامین اجتماعی، ایجاد تعادل میان حقوق و تعهدات اجتماعی و اقتصادی فرد است. اعطای کمک‌های مالی به افرادی که به دلیل بیماری، ناتوانی، تحت تاثیر سن، از کار افتاده‌اند و یا در شرایط اقتصادی ضعیف قرار دارند، از عمده فعالیت‌های این سازمان است.

سازمان تأمین‌اجتماعی پیش از این نیز اعلام کرده که هر نوع تماس تلفنی یا مراجعه حضوری افراد با عنوان سازمان تأمین‌اجتماعی به درب منازل و تقاضای وجه یا درخواست اطلاعات شخصی، مورد تأیید این سازمان نبوده و اقدامی کلاهبردارانه است.

لازم به ذکر است بیمه‌شدگان و بازنشستگان برای کسب هرگونه اطلاعات موردنیاز، در تمام ساعات شبانه‌روز می‌توانند با مرکز ارتباطات مردمی این سازمان با شماره ۱۴۲۰ تماس برقرار کنند و از مشاوره و راهنمایی کارشناسان این مرکز بهره‌مند شوند.

اعلام فهرست بیماری‌های خاص در بیمه تامین اجتماعی

بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به آن دسته از بیماری‌هایی گفته می‌شود که در جامعه عمومیت ندارد و برای درمان نیازمند شرایط ویژه‌ای است. این بیماری‌ها، درمان دائمی ندارد و عوارض آنها تا پایان عمر همراه بیمار می‌ماند.

از همین رو سال گذشته بود که صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج به استناد بند “ن” تبصره ۱۷ قانون برنامه بودجه با پوشش ۲۷ بیماری خاص و صعب‌العلاج و با تزریق بودجه ۵۰۰۰ میلیارد تومانی تشکیل شد و درنهایت ۱۰۷ گروه بیماری صعب العلاج تحت پوشش صندوق بیمه سلامت قرار گرفت؛ صندوقی که اساس‌نامه تشکیل آن در هیئت وزیران ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ به تصویب رسید و پس از آن در وزارت بهداشت برای ساماندهی اجرایی این صندوق، شورای سیاست‌گذاری تشکیل و این شورا با ریاست وزیر بهداشت و ترکیبی از معاونین وزارت بهداشت، سازمان‌های بیمه‌گر و نمایندگانی از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی فعال شد.

به دنبال این موضوع نیز مقرر شد تا بیماران خاص تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هم از اعتبارات و تسهیلات صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج بهره‌مند شوند. به گونه‌ای که طی جلسه هماهنگی سازمان‌های بیمه‌گر پایه به میزبانی سازمان تأمین‌اجتماعی که با حضور مدیران‌عامل سازمان بیمه سلامت و سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح برگزار شد و پس از تبادل‌نظر مدیران و کارشناسان سازمان‌های بیمه‌گر پایه، در زمینه بهره‌مندی بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی از اعتبارات و تسهیلات صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج توافقاتی صورت گرفت و قرار شد اطلاعات بیماران خاص تحت‌پوشش سازمان تأمین‌اجتماعی در اختیار صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج قرار گیرد و بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی نیز از مزایای این صندوق برخوردار شوند.

چندی پیش بود که شهرام غفاری- مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی با اشاره به اقدام سازمان تأمین‌اجتماعی نسبت به نشان‌دار کردن بیمه‌شدگان مشمول صندوق حمایتی بیماران خاص و صعب‌العلاج، اعلام کرد که امکان نشاندار شدن بیماران توسط پزشک در سامانه نسخه‌نویسی فراهم شده و مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی استان‌ها نیز از طریق تشکیل پرونده در پورتال معاونت درمان، نسبت به نشان‌دارکردن بیماران خاص و صعب‌العلاج اقدام خواهند کرد.

مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: تبادل اطلاعات بیماران نشاندار شده و مشمول صندوق از طریق وب‌سرویس از ابتدای تیرماه توسط واحد فناوری سازمان تأمین‌اجتماعی و سازمان بیمه سلامت فراهم شده است. سهم دارو‏ و خدمات بیمه‌شدگان مشمول صندوق حمایتی بیماران خاص و صعب‌العلاج بر اساس قوانین موضوعه پس از کسر سهم بیمه پایه و تکمیلی به‌صورت متمرکز توسط سازمان بیمه سلامت ایران محاسبه و پرداخت خواهد شد.

غفاری همچنین از بازنگری و توسعه خدمات مشمول بیماران خاص خبر داد و گفت: در حال حاضر ۳۶۳۲ خدمت اعم از ویزیت، دارو، خدمات پاراکلینیکی، کار درمانی و… ویژه بیماران خاص، تحت پوشش سازمان تأمین‌اجتماعی و صندوق حمایت از بیماران خاص صعب‌العلاج قرار دارند.

به تازگی اما سازمان تامین اجتماعی فهرست بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج را منتشر و از بیمه‌شدگان خواسته است در صورت ابتلا به بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج، با مراجعه به سامانه پورتال معاونت درمان سازمان تأمین اجتماعی به نشانی darman.tamin.ir و از طریق منوی «درخواست بیمه‌شدگان»، نسبت به تکمیل اطلاعات فردی و بارگذاری مستندات بیماری شامل: تصویر کارت‌ملی، شماره تلفن همراه بیمار، گواهی پزشک، تصویر گزارش‌های پاتولوژی، رادیولوژی، آزمایش‌های تشخیص طبی یا سایر مستندات مرتبط با بیماری مانند خلاصه پرونده بستری اقدام کنند.

لازم به ذکر است درصورتیکه بارگذاری مستندات به هر دلیلی مقدور نباشد، بیماران می‌توانند برای تشکیل پرونده به معاونت خرید راهبردی و اسناد پزشکی مدیریت درمان استان مربوطه مراجعه کنند.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید