انتظار بازنشستگان به پایان رسید | متناسب سازی حقوق بازنشستگان اجرایی شد | حقوق بازنشستگان چقدر افزایش یافت؟

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به میزان ۹۰ درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور، به تصویب هیات وزیران رسید.


بازنشستگان

“ذبیح‌اله سلمانی” سرپرست معاونت سرمایه انسانی این سازمان با اشاره به نشست‌ها و برگزاری جلسات متعددی که با حضور کارشناسان سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری برگزار شد، از تصویب پیشنهاد این سازمان در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در تاریخ ۲۹/۰۷/ ۱۴۰۳ توسط هیئت وزیران خبر داد.

سلمانی درباره اینکه چنانچه حقوق بازنشستگی فردی از ۹۰ درصد حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور شاغل مشابه و همتراز کمتر باشد، گفت: ما به التفاوت حقوق این دسته از بازنشستگان تا میزان ۹۰ درصد حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور شاغل مشابه و همتراز محاسبه خواهد شد و چهل درصد آن در سال جاری به عنوان ما به التفاوت متناسب‌سازی حقوق سال ۱۴۰۳ در حکم حقوقی به‌صورت ردیف جداگانه درج و در سنوات آتی مشمول افزایش سنواتی خواهد شد.

وی افزود: چنانچه حقوق بازنشستگی فردی در نتیجه متناسب‌سازی هیچ افزایشی نداشته و یا ۴۰ درصد مبلغ ما به التفاوت محاسبه شده، کمتر از ۱۰ درصد تعیین شده در جزء (۱-۲) بند (الف) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور باشد؛ یعنی این مبلغ کمتر از یک میلیون تومان باشد، تا رقم مذکور به عنوان ما به التفاوت حداقل مبلغ متناسب سازی بطور ثابت پرداخت خواهد شد.

پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه کشور در اجرای جزء «۱» بند «ر» ماده «۲۸» قانون برنامه هفتم پیشرفت و همچنین بند «ر» تبصره «۶» قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور بوده که دولت را مکلف کرده است نسبت به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز اقدام کند.

همچنین براساس آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان که در تاریخ ۰۱/۰۵/۱۴۰۳ به تصویب هیئت وزیران رسیده است بایستی مبلغ قابل پرداخت به مشمولان بر اساس میانگین حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز در پایه، رتبه، طبقه، گروه و یا سایر عناوین مشابه با ملاک ۳۰ سال سابقه بیمه‌پردازی محاسبه و پرداخت شود.

لازم به ذکر است که در اجرای ماده ۴ آیین‌نامه اجرایی مذکور، جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه‌بندی بازنشستگان برای انواع مشترکان صندوق بازنشستگی کشوری، شامل مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، معلمان وزارت آموزش و پرورش، قضات و کارکنان قوه قضائیه، اعضای هیئت علمی و غیرهیئت علمی وزارتخانه‌های بهداشت درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه فنی و حرفه‌ای، سازمان انرژی اتمی، دیوان محاسبات کشور و…، توسط سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور در این خصوص جداول مربوط به مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، معلمان وزارت آموزش و پرورش، اعضای غیرهیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و مقامات تهیه و ابلاغ شد و سایر جداول براساس اطلاعات واصله از دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط در حال تهیه است که به زودی ابلاغ خواهند شد.

با توجه به اهمیت معیشت بازنشستگان و اولویت دولت در اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق آن‌ها، سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که به زودی این قانون به مرحله اجرا در خواهد آمد.

در اطلاعیه این سازمان آمده است که برای اجرای قانون، ابتدا قواعد و رویه‌های لازم تنظیم شده و منابع مالی لازم تأمین خواهد شد. طبق برنامه، ۴۰ درصد از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان انجام می‌شود. همچنین، در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، ۳۰ درصد دیگر از متناسب‌سازی نیز پیش‌بینی شده است.

سازمان برنامه و بودجه به زودی احکام جدید حقوقی بازنشستگان را از سوی صندوق‌های بازنشستگی صادر خواهد کرد و به این ترتیب، پرداخت مطالبات نیز آغاز خواهد شد.

این اطلاعیه همچنین به چالش‌های حقوقی و فنی که در مسیر اجرای این قانون وجود دارد اشاره کرده و تأکید کرده است که دولت با همکاری سایر نهادها تلاش می‌کند تا روند اجرایی را تسریع کند و پاسخ‌گوی انتظارات برحق بازنشستگان باشد.

به امید این‌که با تأمین منابع و طراحی سازوکارهای عملیاتی مناسب، پرداخت مستمری بازنشستگان بر اساس احکام جدید به زودی آغاز شود.

سازمان برنامه وبودجه در اطلاعیه ای از تنظیم قواعد و رویه‌های لازم برای اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و صدور احکام جدید و پرداخت مطالبات به‌زودی خبر داد. با توجه به اهمیت بالای موضوع معیشت بازنشستگان عزیز و در اولویت قرار داشتن اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان برای دولت و سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرای این قانون به‌زودی از طریق صدور احکام و پرداخت مطالبات بازنشستگان، سرعت می‌گیرد.

در اطلاعیه سازمان برنامه و بودجه آمده است،  «به منظور اجرای قانون مذکور، اولاٌ، با تنظیم قواعد و رویه‌های لازم و تامین منابع مالی مورد نیاز برای اجرای قانون در سال جاری، ۴۰ درصد از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان انجام می‌شود. ثانیاً، با پیش‌بینی منابع مالی لازم در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ برای اجرای مرحله دوم متناسب‌سازی به میزان ۳۰ درصد، بخش دیگری از فرایند قانونی پیموده شده است. ثالثاً، با صدور احکام جدید از سوی صندوق‌های بازنشستگی، پرداخت مطالبات به زودی آغاز خواهد شد.» «با وجود اینکه مسیر اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، مسیری سهل و آسان نیست و با پیچیدگی‌های حقوقی و فنی روبه‌رو بوده است، دولت چهاردهم در تعامل با سایر قوای کشور، تمام تلاش خود را به کار بست تا سرعت چشمگیری در اجرای قانون ایجاد شود و پاسخ مناسبی به انتظارات بحق بازنشستگان گرامی داده شود.»

سازمان برنامه و بودجه در ادامه این اطلاعیه، از آغاز صدور احکام جدید حقوقی بازنشستگان در صندوق‌های بازنشستگی در اسرع وقت خبر داده و گفته است: «انتظار می‌رود با توجه به تأمین منابع مورد نیاز و طراحی سازوکارهای عملیاتی مورد نیاز، به‌زودی و پس از صدور احکام جدید در دستگاه های اجرایی، پرداخت مستمری بازنشستگان بر مبنای احکام جدید صورت گیرد.»

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید