خاصیت روغن رزماری برای ابرو
روغن این گیاه دارویی بهعنوان یک سرم تقویتکننده رشد ابرو و مژه استفاده شود. روغن رزماری به دلیل داشتن ترکیبات ارگانیک منحصربهفرد، به رشد سریع و تغذیهرسانی کمک میکند.
برای تسریع رشد میتوانید روغن این گیاه دارویی را چندین بار در روز بهآرامی روی ابروها ماساژ دهید. این روغن را همچنین میتوان با روغن کنجد و آبلیمو نیز ترکیب کرد. سپس این ترکیب را میتوان با یک سوآپ پنبهای روی ابروها استعمال کرد. میتوانید این کار را دو بار در روز تکرار کنید.
خواص رزماری در لاغری
یکی از خواص زیاد جستوجو شده این گیاه دارویی برای لاغری است. چای یا دمنوش این گیاه دارویی میتواند به کاهش وزن کمک کند. پلیفنولهایی که در چای رزماری موجودند نقش موثری در بالابردن متابولیسم و افزایش چربیسوزی دارند. این گیاه همچنین میتواند به سرکوب اشتها کمک کند و دنبالکردن رژیم غذایی سالم را راحتتر کند.
اگر قبل از صرف غذا یک فنجان چای این گیاه دارویی را بنوشید، این چای پرخاصیت به شما کمک میکند کمتر غذا بخورید و تغذیهتان را در طول روز بهتر کنترل کنید! افزودن این عادت کوچک به روتین روزانهتان میتواند در طول زمان تفاوت بزرگی ایجاد کند.
رزماری برای سرماخوردگی
این گیاه دارویی یک گیاه قدیمی است که از زمانهای دور برای تسکین علائم سرماخوردگی و درمان خانگی گلو درد استفاده میشد. استنشاق بخار حاصل از جوشانده برگها و تکههای ساقه این گیاه دارویی میتواند درمان موثری برای گرفتگی بینی و قفسه سینه باشد.
جوشانده برگ رزماری برای تسکین گلودرد و احتقان بینی موثر است
خواص رزماری برای اعصاب
تحقیقات نشان میدهند که استنشاق رایحه روغن ضروری این گیاه دارویی میتواند سطح کورتیزول (هورمون استرس) در خون را کاهش دهد. علت بالابودن سطح کورتیزول، استرس، اضطراب یا هر فکر یا رویدادی است که بدن را در حالت “جنگ یا گریز” قرار میدهد.
زمانی که استرس مزمن باشد، کورتیزول میتواند سبب افزایش وزن، استرس اکسیداتیو، بالارفتن فشارخون و بیماری قلبی شود. برای مقابله فوری با استرس، از پخشکننده اسانس استفاده کنید یا حتی یک بطری روغن ضروری این گیاه دارویی را باز و رایحه آن را استنشاق کنید.
خواص رزماری برای کبد
این گیاه دارویی برای کبد هم مزایای زیادی دارد. فیتوکمیکالهای موجود در این گیاه دارویی میتوانند به تنظیم عملکرد کبد کمک کنند. روغن ضروری رزماری نیز یکی از مفیدترین روغنها برای کبد است؛ زیرا به پاکسازی خون و دفع سموم مضر از کبد کمک میکند.
رزماری، به دلیل وجود ترکیبات فعالی همچون رزمارینیک اسید (RA)، اثرات مفیدی روی بیماریهای کبدی دارد و اغلب توسط گیاهشناسان و متخصصان طبیعتدرمانی استفاده میشود.
خواص رزماری برای ریه
خواص این گیاه دارویی برای ریه بیشمارند و این گیاه به درمان بسیاری از اختلالاتی که ریهها را درگیر میکنند کمک میکند. زمانی که روغن این گیاه دارویی را استنشاق کنید، بهعنوان خلطآور عمل میکند و احتقان گلو ناشی از آلرژی، سرماخوردگی یا آنفولانزا را تسکین میدهد. استنشاق رایحه این گیاه به علت خواص ضدعفونیکنندگیای که دارد میتواند با عفونتهای تنفسی مبارزه کند. همچنین دارای اثرات ضداسپاسم است که به بهبود و درمان آسم برونش کمک میکند.
از روغن رزماری در دستگاه خوشبوکننده هوا استفاده کنید یا چند قطره را در یک لیوان یا یک قابلمه کوچک آب جوش بریزید و ۳ بار در روز بخار حاصل از آن را استنشاق کنید.
خواص رزماری برای رحم
یکی از خواص زیاد جستوجو شده رزماری برای رحم است. ازآنجاییکه بالابودن زیاد از حد استروژن میتواند در بروز مشکلاتی نظیر ناباروری و برخی از سرطانها دخیل باشد، روغن ضروری این گیاه دارویی میتواند استروژن اضافی را از بدن خارج کند و نقش مهمی در تعادل هورمونی داشته باشد.
این گیاه دارویی همچنین برای تسکین اعصاب و بهبود گرفتگی عضلات همچون یک معجزه عمل میکند. بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که روغن رزماری در تسکین درد قولنج کلیه (کولیک کلیوی) و دیسمنوره (گرفتگی و خونریزی شدید در دوران پریود) فوقالعاده است.