اگه تو رابطه‌ عاشقانت این عادت‌ها رو بالاخره ترک میشی!

داشتن روابط خوب با آدم‌ها بسیار مهم است زیرا ارتباطات اجتماعی بخش بزرگی از زندگی ماست. با این حال، زمان صرف شده برای ایجاد یک رابطه همیشه نتایج مثبتی به همراه ندارد.


روانشناسی رابطه

 اگر متوجه شدید که زمان بیشتری را صرف نگرانی در مورد نظرات دیگران می کنید، زمان خوبی برای توقف و فکر کردن است. ما در این نوشتار به برخی عاداتی پرداخته ایم که در نهایت به ضرر شما تمام خواهد شد.

این ۶ عادت را اگر دارید خیلی زود کمی زمان بگذارید و به رفتارتان فکر کنید. شیوه تعامل شما با آدم‌ها هر طوری که باشد نباید در نهایت منجر به آسیب دیدن تان شود. شما حق دارید از احترام و البته مرزهای شخصی مناسبی برخوردار باشید.

۱. نمی توانید نه بگویید
چه اتفاقی می‌افتد: کارهای دیگران در لیست کارهای شما مهم‌تر از کارهای خودتان است. کمک کردن، مشاوره، خرید، مراقبت، قرض دادن… اما اگر از شما بپرسند که همه این آدم‌ها تا به حال برای شما چه کرده‌اند، احتمالاً چیزی به ذهن‌تان نخواهد رسید!

چه باید کرد: کارها و برنامه‌های خود را اولویت شماره یک خود قرار دهید. اگر کسی بخواهد ثابت کند که شما فردی خودخواه و ناسپاس هستید، احتمالاً سعی دارد احساسات شما را دستکاری روانشناختی کند. قبل از اینکه کورکورانه دست یاری را به سوی کسی دراز کنید، از خود بپرسید که آیا این شخص برای من کاری می کند؟

2. مدام به دنبال تایید هستید
چه اتفاقی می افتد: شما اعتماد به نفس ندارید و دائماً سعی می کنید از افرادی که نظرشان برای شما مهم است تأیید بگیرید. شما هر کاری انجام می دهید تا مورد تمجید یا تمجید رئیس، همکاران، دوستان و بستگان خود قرار بگیرید. اگر تأیید دریافت کنید، احساس می کنید که کار «خوبی» انجام داده اید. اگر بازخورد مورد نظر را دریافت نکردید، احساس می‌کنید که کاری بی‌اهمیت یا «بد» انجام داده‌اید.

چه کاری باید انجام دهید: باید تصمیم بگیرید که خوب هستید و نیازی به اثبات آن ندارید. به جای اینکه به دنبال تایید باشید، برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنید. در حرفه خود پیشرفت کنید و پیشرفت کنید، مراقب سلامتی تان باشید، عشق بورزید و دوست داشته باشید. به این ترتیب اعتماد به نفس همراه وفادار شما خواهد شد و نیاز شما به تایید از بین خواهد رفت.

3. حرف‌تان را می خورید
چه اتفاقی می‌افتد: شما بحث نمی‌کنید، شکایت نمی‌کنید، مبارزه نمی‌کنید یا از حقوق خود دفاع نمی‌کنید. پذیرفتن، صبور بودن و ساکت بودن برای ممانعت از بروز درگیری آسان به نظر می رسد. با این حال، این یک توهم است: اگر نظر خود را ابراز نکنید، هیچ کس هرگز نمی داند که شما هم برای خودتان نظراتی دارید.

چه باید کرد: نظرتان را بیان کنید. شما مجبور نیستید به دنبال حمایت از کسانی باشید که با اعتماد به نفس تر از شما به نظر می رسند. وقتی نظر خود را آشکارا بیان می کنید، فردیت خود را نشان می دهید. شما لایق دریافت احترام هستید.

4. خودتان را به خاطر احساسات دیگران سرزنش می کنید
چه اتفاقی می‌افتد: اگر نمی‌توانید درخواست کسی را برآورده کنید یا افکار، انتظارات یا احساسات کسی را حدس نمی‌زنید، اغلب عذرخواهی می‌کنید. خشم، توهین، اندوه، نارضایتی – احساسات منفی دیگران شما را می ترساند و باعث می شود احساس گناه کنید.

چه باید کرد: سنگی را که حمل می‌کنید – مسئولیت احساسات، مشکلات و انتظارات دیگران- را زمین بگذارید. وقتی احساس گناه می کنید، به این فکر کنید: آن شخص خودش برای حل مشکلش چه کرد؟

5. حد و مرز تعیین نمی کنید
چه اتفاقی می افتد: شما همیشه آماده هستید تا هر کاری برای آدم‌ها انجام دهید. اگر کسی مشکی داشته باشد، تمام وظایف خود را رها می کنید، کلی رانندگی می کنید و مشکل او را حل می کنید. همیشه می توانید برنامه تان را تغییر دهید، اما نمی توانید از کمک به شخص دیگری امتناع کنید.

چه کاری باید انجام دهید: به آنچه هنجار شماست فکر کنید و آن را به اطرافیان تان بگویید. برای آخر هفته برنامه ای دارید؟ به آنها بگویید که نمی توانید تا جمعه برای آنها کاری کنید. باید یک بار برای همیشه اولویت خودتان باشید.

6. کارهایی را انجام می دهید که دوست ندارید
چه اتفاقی می‌افتد: شما در خواسته‌های شخصی دیگران (والدین، بستگان، دوستان، آشنایان) گیر کرده‌اید. به ندرت درخواستی را رد می کنید، بنابراین زمان شما به بخش های کوچک زیادی تقسیم می شود و هیچ کدام از آنها متعلق به شما نیست.

چه کاری باید انجام دهید: فضای شخصی خود را به زمانی برای استراحت، کار، کارهای خانه، پیاده روی، شادی یا مسافرت تقسیم کنید. روزی را انتخاب کنید که فقط کاری را که می خواهید انجام دهید. اولویت های خود را تعیین کنید و هر بار قبل از اینکه شغل دیگری را به عهده بگیرید خوب فکر کنید.

کلام پایانی

آیا در تعیین حد و مرزهای خود موفق هستید؟ واکنش دیگران به آن چگونه است؟ لطفا از تجربه هایی که در این زمینه دارید، برای‌مان بنویسید.

خبرنامه

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید