در اینجا اختصاصاً برای کسانی توضیح میدم که میگن فر نداریم اما دوست داریم غذا یا کیکی که دستور آن با فر گفته شده را درست کنیم.
تا یادم نرفته: اگر فر ندارید اما توستر دارید، میتونید کیک های خوشمزه داخل اون درست کنید. روش پخت کیک در توستر و همه فوت و فن هاش رو براتون نوشتم.
روش درست کردن فر دستساز برای وقتی که فر نداریم
با این فر دستساز میتوانید نتنها از دستورات کیک قابلمه ای بلکه همه دستورات کیک یا حتی غذاهایی که با فر درست میشوند استفاده کنید.
تنها تفاوت این فر دستساز با فر واقعی این است که: گریل بالای فر ندارد و برای دستورات غذایی که لازم است گریل را روشن کنید تا روی آن برشته و پخته شود، نمی توانید روی غذا را برشته کنید. مثل دستور لازانیا که لازمه آخرش یکم گریل فر را روشن کنید که روی پنیرها برشته بشه.
ولی اگر می پرسید ما که فر نداریم پس چطور اون غذاها رو درست کنیم؟ خب این دستورات غذایی که به گریل نیاز دارند رو اگر فقط برای برشته شدن هستند، میتونید در قابلمه با فر دستساز درست کنید و دیگه قسمت برشته شدن اونا رو حذف کنید. البته در فر دستساز هم روی کیک و غذاتون پخته می شود درست مثل فر که روی اکثر کیک ها با شعله زیر، پخته میشود و نیاز نیست گریل را روشن کنید.
۹۵ درصد غذاها و کیکها که نیاز به فر دارند، لازم نیست گریل فر روشن شود، پس نگران نباشید میتوانید بجای فر از این فر دستساز در قابلمه با خیال راحت استفاده کنید.
خب بریم سراغ اصل مطلب:
مراحل درست کردن فر دستساز با قابلمه
وسایل مورد نیاز:
یک قابلمه بزرگ تر با در (بهترین انتخاب قابلمه رویی است.)
یک قالب، ماهیتابه یا قابلمه کوچکتر بدون در
یک پایه فلزی (در ادامه بیشتر توضیح می دهم)
دمی به اندازه درِ قابلمه بزرگتر
توجه: قابلمه ها و پایه حتما کاملاً تمیز باشند که موقع داغ شدن، دود نکند.
۱-قابلمه بزرگتر را روی گاز قرار دهید و داخل آن یک آبکش فلزی یا یک حلقه فلزی یا قالب های کوچک کیک یزدی یا کوکی قرار دهید.
۲- حرارت گاز را یک الی دو دقیقه زیاد کنید تا قابلمه گرم شود. بعد حرارت را خیلی کم کنید در قابلمه را بگذارید تا ۱۰ دقیقه با حرارت کم داغ شود. مثل فر که از قبل باید ۱۰ دقیقه زودتر روشن شود.
۳- کیک و غذا را در قالب یا قابلمه کوچکتر قرار دهید. با احتیاط چون قابلمه برزگ داغ است، قالب را روی پایه قرار دهید.
فر نداریم چیکار کنم روش درست کردن فر دستساز با قابلمه روی گاز
۴- روی در قابلمه بزرگ دمی بگذارید و در قابلمه را محکم ببندید.
۵- با توجه به زمان پخت کیک و غذاتون در قابلمه را باز نکنید تا کامل بپزد. برای مثال اگر کیکتون بعد از ۴۵ دقیقه میپزد تا ۴۰ دقیقه اول در قابلمه را اصلاً باز نکنید.
توجه: شعله گاز نباید خیلی هم سوزنی و کم باشه در حد دم گذاشتن برنج یک درجه بالاتر باید باشد.
پس دیگه نگید فر نداریم چیکار کنیم!؟ دست بکار بشید و کیک و غذایی که دوست دارید رو درست کنید. انشاالله اگر عمری باقی باشه، براتون چند دستور خوب با این فر دست ساز مینویسم.
خوشحال میشم اگر از این روش استفاده کردید نظرتون رو بنویسید و اگر تجربهای برای بهتر شدن غذا و کیک در فر دستساز و در قابلمه دارید، حتماً برامون بنویسید.
منبع:چاره دان
محمدی
ممنون از مطلب مفید تون و اگه ممکنه طرز تهیه ی شیرینی و کیک با فر دستساز هم مطلب بگذارید با سپاس از شما