این خانوارها با یارانه معیشتی خداحافظی کنند | حذف یارانه معیشتی از این ماه آغاز شد

یارانه نقدی ماه آبان در روزهای آینده به حساب حدود ۲۷ میلیون سرپرست خانوار واریز می‌شود.


یارانه

طیبه حسینی سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در مورد حذف یارانه ثروتمندان، اظهار کرد: تصویب آئین نامه حذف یارانه پردرآمدها در هیئت وزیران صورت گرفته اما ابلاغ رسمی آن هنوز انجام نشده است.

حسینی ادامه داد: همه ساز و کارهای لازم برای اجرای این آئین نامه با جزئیات مشخص شده است و پس از ابلاغ باید دید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متولی امر چطور آن را اجرایی خواهد کرد.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها تصریح کرد: فکر می‌کنم حداکثر اوایل هفته پیش رو مصوبه ابلاغ خواهد شد و پس از ابلاغ بیشتر می‌توان در مورد آن صحبت کرد.

در مصوبه هیأت وزیران، ۶ شاخص اعم از درآمد ماهانه، ارزش خودروهای تحت مالکیت، ارزش املاک، مبلغ خرید ماهانه، اقامت خارج از کشور و سفرهای خارجی به‌عنوان شاخص‌هایی که بر توانمندی مالی خانوار دلالت دارند، مدنظر قرار گرفته و احتمالاً یارانه نقدی خانوارهایی که یکی از این ۶ شاخص را داشته باشند، قطع خواهد شد. البته این فرایند به‌صورت تدریجی انجام می‌شود و احتمالاً افرادی که واجد تعداد بیشتری از این شاخص‌ها هستند، در اولویت خواهند بود.

مبنای تغییر دهک‌بندی خانوارها

در قانون بودجه ۱۴۰۳، دولت موظف شده بود آیین‌نامه مربوط به نحوه دهک‌بندی خانوارها را تهیه و تصویب کند، اما شهادت رئیس دولت سیزدهم و روی کار آمدن دولت چهاردهم باعث شد تدوین و تصویب این آیین‌نامه تاکنون به تأخیر بیفتد.

مصوبه‌ای که اکنون برای شناسایی خانوارهای پردرآمد ابلاغ شده، در حقیقت آیین‌نامه اجرایی جزء (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده‌واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ است که بر اساس ماده ۲ آن، خانوارهایی که واجد هر یک از شرایط اعلامی در آیین‌نامه باشند، با رعایت ملاحظات اجتماعی و به‌صورت تدریجی «غیر مشمول حمایت دولت» تلقی می‌شوند.

حذف یارانه نقدی

هیأت وزیران دولت چهاردهم مصوب کرده است که این خانوارها از فهرست یارانه نقدی حذف شوند:

۱- خانوارهای دارای املاک و مستغلات با مجموع ارزش ریالی بالاتر از ۳۵ میلیارد تومان.

۲-خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت ۲ اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش ۳ میلیارد تومان.

۳- خانوارهایی که درآمدهای آنها (متناسب با تعداد اعضای خانوار) بیش از سقف مشخص باشد.

۴- خانوارهایی که میزان خرید آنها از طریق حساب‌های غیرتجاری از رقم تعیین شده بالاتر باشد.

۵- ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه.

۶- خانوارهایی که در بازه یک‌ساله بیش از ۵ سفر خارجی داشته باشند.

ماده تبصره‌های آیین‌نامه دولت

– وضعیت خانوارهایی که مشمول شاخص‌های ۶ گانه نیستند و قبلاً مشمول حمایت دولت نبوده‌اند، تغییر نمی‌کند؛ به‌عبارت‌دیگر، خانوارهای غیرثروتمند به فهرست یارانه اضافه نخواهند شد.

– تشخیص خانوارهای دارای شرایط ویژه نظیر بیماری خاص، معلولیت و… که مشمول شاخص‌های ۶ گانه شده باشند، بر عهده کارگروهی متشکل است وزارت کار، سازمان هدفمندی و سازمان برنامه‌وبودجه است.

– وزارت کار مجاز است با استفاده از ظرفیت سازمان‌های حمایت عمومی، دولتی یا مردم‌نهاد، نسبت به پاسخگویی به اعتراضات اقدام کند.

– وزارت کار مکلف است تشخیص اولیه مبنی بر غیرمشمول بودن خانوارها و علت عدم‌شمول آن‌ها را از طریق مقتضی به اطلاع سرپرست خانوار برساند و افراد معترض باید مدارک مورد ادعای خود را از طریق سامانه مربوطه ارائه دهند تا ظرف ۱۰ روز بررسی شود.

– سازمان هدفمندی یارانه‌ها باید نسبت به ثبت‌نام از متقاضیان یارانه نقدی – معیشتی از طریق سامانه الکترونیک اقدام کند.

– برای به‌روزرسانی مستمر شناسه اقتصادی خانوارها در پایگاه رفاه ایرانیان، دستگاه‌های اجرایی ازجمله بانک مرکزی، سازمان ثبت‌اسناد، نیروی انتظامی و… مکلف هستند حسب درخواست وزارت کار یا سازمان هدفمندی، داده‌های موردنیاز را به‌صورت برخط ارائه کنند.

اعتراض به دهک بندی یارانه

از لحاظ آماری دهک به معنای یک دهم جمعیت کل کشور و یک مفهوم نسبی و جمعیتی است. به عبارت دیگر دهک ۱۰ معدل ۱۰ درصد از جمعیت کشور خواهد بود که در مجموع و پس از ترکیب آیتم های وسع سنجی  نسبت به مابقی جمعیت کشور وضعیت رفاهی بالاتری دارد.

لازم به ذکر است هر دهک از لحاظ جمعیتی همواره ثابت و به طور متوسط شامل ۸.۵ میلیون نفر است. بنابراین در صورتی که در هر مرحله از وسع سنجی افراد از دهک ۱۰ خارج شده و به دهک های پایین تر بروند، دقیقا معادل تعداد همان افراد از دهک های پایین تر به دهک ۱۰ اضافه می شوند.

روش های استعلام دهک بندی خانوار

افراد برای کسب اطلاع از دهک خانوار خود می توانند از دو روش ذیل استفاده نمایند:

استعلام از طریق سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: متقاضیان می توانند برای اطلاع از آخرین وضعیت دهک بندی خود به سامانه حمایت به نشانی https://hemayat.mcls.gov.ir / مراجعه کنند. با ورود به سامانه دهک بندی خانوار امکان بررسی و پیگیری واریز یارانه معیشتی برای افراد وجود دارد.

استعلام دهک خانوار از طریق شماره گویا: برای استفاده از این روش متقاضیان باید ابتدا با شماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند. سپس کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن شان را وارد کنند. به این ترتیب می توانند از دهک خود مطلع شوند.

آموزش اعتراض به دهک بندی یارانه 

بر طبق اعلام وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی خانوارهایی که به دهک‌بندی خود اعتراض دارند می‌توانند با ثبت تغییرات درآمد، دارایی‌ها و شرایط ویژه خود در سامانه hemayat.mcls.gov.ir، درخواست بررسی مجدد دهک‌بندی خود را ارائه کنند.

۱. آدرس hemayat.mcls.gov.ir را در مرورگر خود وارد نمایید و گزینه «ورود به سامانه حمایت» را انتخاب کنید.
( توجه داشته باشید خدمات این سامانه برای سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است، در صورت نیاز به اصلاح ساختار خانوار از طریق دستورالعمل های سازمان هدفمندی و پلیس +۱۰ اقدام فرمایید.)

۲. در قسمت دوم وارد بخش احراز هویت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می شوید، گزینه کاربر حقیقی را انتخاب کرده، سپس کد ملی سرپرست خانوار را وارد نمایید و پس درج کد امنیتی بر روی گزینه ورود به سامانه کلیک کنید.

(توجه: ضروری است کد ملی وارد شده متعلق به سرپرست خانوار باشد.)

در صورتی که برای اولین بار به نسخه جدید سامانه مراجعه کرده اید، لازم است مراحل ثبت نام را طی کنید.

۳. در این بخش شما وارد پروفایل کاربری خود در سامانه حمایت شده اید و می توانید دهک رفاهی خانوار خود و وضعیت یارانه را مشاهده نمایید.

۴. در صورت تمایل به ثبت درخواست بازبینی دهک خانوار، بر روی دکمه درخواست بررسی کلیک کنید و مراحل ذیل را دنبال کنید.

پس از تایید موافق نامه، فرایند ثبت درخواست برای شما آغاز می شود.

مرحله دوم : بررسی ساختار خانوار

( توجه: مرجع اطلاعات خانوار سازمان هدفمندی یارانه است، در صورت مشاهده مغایرت در اطلاعات اعضای خانوار خود، می بایست به همراه مدرک مورد نیاز که توسط سازمان هدفمندی یارانه ها اعلام شده و در وبگاه آن سازمان موجود است به دفاتر پلیس + ۱۰ یا سایر دستگاه های معرفی شده توسط آن سازمان معرفی نمایید. در صورت انجام فرایند فوق، اطلاعات خانوار در دوره دهک بندی بعدی بروزرسانی خواهد شد)

مرحله سوم : بررسی اطلاعات خودرو اعضای خانوار

مرحله چهارم: بررسی اطلاعات درآمد اعضای خانوار

مرحله پنجم: بررسی اطلاعات بانکی اعضای خانوار

مرحله ششم: بررسی بیماری خاص یا معلولیت اعضای خانوار

مرحله هفتم: بررسی وضعیت فعالیت اعضای خانوار در بازار بورس

مرحله آخر : تایید تعهد نامه

 

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید