بازنشستگان بخوانند | افزایش ۲ برابری حقوق بازنشستگان از کی اجرایی می‌شود؟

نماینده نجف‌آباد در مجلس با اشاره به لزوم همسان‌سازی و رتبه‌بندی حقوق فرهنگیان بازنشسته بعد از ۱۴۰۰، گفت: مقرر شد معاونت قوانین مجلس اظهار نظر کارشناسی خود را پیرامون همسانسازی و رتبه‌بندی فرهنگیان بازنشسته ارائه داده و تصمیم‌گیری انجام شود.


بازنشستگان

ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی درباره متناسب‌سازی حقوق و رتبه‌بندی فرهنگیان بازنشسته بعد از تاریخ ۱۴۰۰، گفت: متناسب‌سازی حقوق و رتبه‌بندی فرهنگیان بازنشسته بعد از تاریخ ۱۴۰۰ بر اساس قانون همسان‌سازی و دستورالعمل اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و موظفین، مشمول همسان‌سازی بوده‌اند اما متاسفانه دستگاه مربوطه قانون مصوب مجلس را اجرایی نکرد.

وی با بیان اینکه طبق احکام اصلاحی بازنشستگان با لحاظ کردن رتبه آنها بر مبنای قانون همسان‌سازی هر بازنشسته باید ۹۰% حقوق و فوق‌العاده‌های شاغلین هم‌تراز و هم رتبه خود را دریافت کند، افزود: اما متاسفانه این احکام اجرایی نشده است که موجب تضییع حقوق ذینفعان شده است.

نماینده نجف‌آباد در مجلس گفت: اخیرا جلسه بررسی متناسب‌سازی حقوق و رتبه‌بندی فرهنگیان بازنشسته بعد از تاریخ ۱۴۰۰ در کمیسیون قضایی و حقوقی برگزار شد که در این جلسه تعدادی از نمایندگان مجلس، معاون قوانین مجلس، نماینده سازمان برنامه و بودجه و صندوق بازنشستگی فرهنگیان، حضور داشتند.

ابوترابی تاکید کرد: در این جلسه مقرر شد در آینده‌ای نزدیک، معاونت قوانین مجلس اظهار نظر کارشناسی خود را پیرامون دو موضوع مذکور ارائه داده و تصمیم‌گیری انجام شود.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس اظهار کرد: لازم است تا با هماهنگی دستگاه‌های مختلف با تامین بودجه ۹.۷ همت درباره حقوق بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۰ تامین و هر چه سریع‌تر خواسته این قشر محقق شود.

 متناسب‌ سازی حقوق بازنشستگان

بهروز محبی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد که شورای نگهبان در بند (س) تبصره ۶ موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان را از محل افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانسته و این موضوع به تائید رسید.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مجلس با بیان اینکه شورای نگهبان موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان از محل افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانست ،گفت: تائید این موضوع باعث شد تا خواسته‌ بخشی از بازنشستگان در بودجه روی زمین نمانده و با اقدامات و تدابیر مجلس این موارد به خوبی دیده شود.

بهروز محبی نجم آبادی با اشاره به اعلام نظر شورای نگهبان درباره مصوبات بودجه سال ۱۴۰۳،گفت: خوشبختانه شورای محترم نگهبان به موضوع افزایش ۲۰ درصدی حقوق شاغلان و بازنشستگان در سال آینده ایرادی وارد نکرد و این موضوع مورد موافقت اعضای شورای نگهبان قرار گرفت.

نماینده مردم «سبزوار، جغتای،جوین، خوشاب و داورزن» در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همچنین این شورا  به مصوبه افزایش وام ازدواج برای زوج زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال به ۳۵۰ میلیون تومان و برای سایر افراد ۳۰۰ میلیون تومان، ایرادی وارد نکرد که این مسئله می تواند تاثیرات اجتماعی مناسبی داشته باشد. همچنین این شورا حکم مربوط به واگذاری زمین رایگان به خانوارهای بالای ۴ فرزند و بیشتر زیر ۲۰ سال خلاف موازین شرع و قانون اساسی ندانست.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین این شورا در بند (س) تبصره ۶ موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان را از محل افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانسته و این موضوع به تائید رسید. تائید این موضوع از سوی شورای نگهبان، باعث شد تا خواسته‌های قشری از بازنشستگان در بودجه روی زمین نمانده و با اقدامات و تدابیر مجلس،این موارد به خوبی دیده شود.

وی تاکید کرد: البته شورای نگهیان ایراداتی هم به لایحه بودجه وارد دانسته که حتما در جلسات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه مورد بررسی قرار گرفته و برطرف خواهد شد.

سید محمود حسینی پور، سرپرست معاونت پارلمانی ریاست جمهوری درباره اهمیت «لایحه اصلاح جزء (۲) بند (ر) ماده (۲۸) و تبصره (۴) ماده (۲۹) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران» گفت: با توجه به اینکه در جزء (۲) بند (ر) ماده (۲۸) قانون پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳.۳.۱ صرفاً به متناسب سازی بازنشستگان غیر حداقل بگیر اشاره شده است و با توجه به اینکه مستمری حدود ۷۵ درصد بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی حداقل بگیر و یا کمتر از آن می‌باشد بر این اساس عبارت «غیر حداقل بگیر» در جزء یاد شده موجب می‌شود که این افراد، مشمول متناسب س نشوند؛ لذا دولت «لایحه اصلاح جزء (۲) بند (ر) ماده (۲۸) و تبصره (۴) ماده (۲۹) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران» را برای انجام تشریفات قانونی مربوطه با قید دو فوریت تقدیم مجلس شورای اسلامی نموده است.

وی خاطرنشان کرد: در لایحه مذکور با حذف عبارت «غیر حداقل بگیر» در جزء یاد شده حداقل بگیران هم شامل متناسب سازی خواهند شد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید