پاداش فرهنگیان بازنشسته بعد از یکسال تاخیر و برخلاف وعدههای مکرر وزارت آموزشوپرورش هنوز پرداخت نشده و اکنون حداقل ۵۰ درصد از ارزش خود را از دست دادهاست. یک معلم بازنشسته ۱۴۰۲ با بیان این جمله از اعتراض روز گذشته چند صد نفر از همتایان خود مقابل وزارت آموزش و پرورش خبر داد. او گفت: علیرغم این اعتراض دستهجمعی، هیچ پاسخ روشنی به ما ندادند.
بخشی دیگر از مطالبات این معلمان از این قرار است: عدم پرداخت معوقات حقوق مربوط به رتبهبندی سال ۱۴۰۰(احکام اولیه، تغییر رتبه، اعتراضات رتبهبندی و …)؛ تغییرات احکام شاغلی که در حقوق بازنشستگی اعمال نشدهاست و لزوم محاسبه ۲۴ ماهه رتبهبندی در حقوق بازنشستگی که اکنون ۱۸ ماه محاسبه شدهاست.
این معلمان میگویند: علیرغم انتظار طولانی هنوز مطالبات ما پرداخت نشده؛ ارزش معوقاتمان در طول این مدت به شدت کاهش یافته و آن پول حالا با این قیمت دلار، دیگر قدرت خرید ندارد.
حقوق بازنشستگان
«داریوش کشتکار» روز دوشنبه در آیین معرفی و تقدیر از بازنشستگان نمونه استان بوشهر اظهار کرد: ۱۹ هزار و ۵۰۰ بازنشسته در استان بوشهر از ۶۰ اداره دولتی و شهرداری تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری هستند که ماهانه سه هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال حقوق دریافت می کنند.
وی افزود: میانگین پرداختی حقوق به هر بازنشسته استان بوشهر حدود ۱۵۰میلیون ریال در ماه است.
مدیر صندوق بازنشستگی استان بوشهر تصریح کرد: بیشترین بازنشسته این صندوق مربوط به آموزش و پرورش استان با ۱۳ هزار و ۱۰۰ نفر است.
کشتکار در خصوص شاخصها و معیارهای انتخاب بازنشسته نمونه کشوری، گفت: «علوم، آموزش و پژوهش»، «فرهنگ و هنر»، «کارآفرینی و ایجاد اشتغال»، «فعالیتهای اجتماعی و عام المنفعه»، «فعالیتهای ورزشی و تندرستی» و «ایثار و فداکاری» از جمله ۶ شاخص هستند که در هر محور یک نفر انتخاب و بعنوان برگزیده ملی و استانی مورد تقدیر قرار میگیرد.
وی ادامه داد: برای امسال «مرتضی فیروزی نوری» در محور فرهنگ و هنر، «محمدحسن خسروی بوشهری» در محور علوم، آموزش و پژوهش، «حسین حیدری» در حوزه فعالیتهای اجتماعی و عامالمنفعه و «حسن لاوری» در عرصه ایثار و فداکاری بهعنوان بازنشسته نمونه استان بوشهر انتخاب و تجلیل شدند.
مدیر صندوق بازنشستگی استان بوشهر بیان کرد: در سه ماه اول امسال ۷۵۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به سه هزار بازنشسته این استان پرداخت شده است.
بازنشستگی فرهنگیان
قاسم احمدی لاشکی با بیان اینکه یکی از دغدغههای اساسی و مهم آموزش و پرورش ساماندهی نیروی انسانی است گفت: در برنامه هفتم پیشرفت از ماده ۸۸ تا ماده ۹۲ به حوزه آموزش و پرورش اختصاص یافته است، در ماده ۸۸ شفاف اعلام شده آموزش و پرورش مکلف است ظرف مدت شش ماه آیین نامه سند جامع نیروی انسانی را دوباره آماده کند.
وی با بیان اینکه در گذشته در یک سال، ۳۰۰۰ ورودی جذب میشدند اما از آن طرف بیش از ۵۰ هزار نفر خروجی داشتیم که در سال گذشته با یک سونامی روبرو شدیم افزود: در دولت شهید رئیسی فقط در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ بیش از ۲۰۰ هزار ردیف استخدامی اخذ شد، یعنی میتوان گفت بیش از یک چهارم نیروی امروز آموزش و پرورش در سه سال اخیر استخدام شدند که نشان از پیشی گرفتن ورودی بر خروجی است.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۶۷ هزار نفر خروجی داشتیم که باید جبران میشد ادامه داد: در آزمون اخیر آموزگاری که چند روز گذشته نتیجه آن اعلام نهایی شد، از طریق ماده ۲۸ ، اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، ۲۸ هزار و هشت نفر نیروی جدید جذب شد. همچنین برای آزمون دبیری که هفته آینده اعلام نتیجه میشود بیش از ۲۴ هزار نفر از طریق ماده ۲۸ یعنی کسانی که لیسانس و بالاتر دارند و در آزمون شرکت کردند قبول میشوند. در آزمون کیفیت بخشی که مراحل پایانی دوره و کار ارزیابی و مصاحبه آن درحال انجام است حدود ۲۰ هزار نفر مربی تربیتی، مراقب سلامت و مشاوره و معلم ورزشی جذب میشوند که نزدیک به ۷۲ هزار نفر در این مدت محدود صرفا از طریق ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان جذب میشوند.
لاشکی با بیان اینکه حدود ۳۰ هزار نفر استخدامی از طریق دانشگاه فرهنگیان در دوره چهار ساله اتفاق میافتد گفت: این افراد از اول مهر امسال کار خود را آغاز میکنند. بیش از ۲۰۰۰ نفر در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ردیف استخدامی داده شد. برای اولین بار بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجوز ۳۰۰۰ جذب نخبه در وزارت آموزش و پرورش صادر شد که منتظر هستیم کارهای اداری آن انجام شود.
وی با بیان اینکه امسال جزو سالهایی است که میزان ورودی آموزش و پرورش بر میزان خروجی آن غلبه می یابد گفت: امسال کسانی که در سن بازنشستگی قرار داشتند میمانند و همکاری خواهند داشت، به هر حال امیدوارم که در طی چند سال آینده مشکل اساسی آموزش که نیروی انسانی است، حل شود.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تهران، شهرستانهای استان تهران، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و اصفهان بیشترین کمبود نیروی انسانی را دارند اظهار کرد: این استانها نیاز به مراقبت بیشتری دارند.