بازنشستگان تامین اجتماعی نقش مهمی در جامعه دارند و به طور فزایندهای مورد توجه قرار میگیرند.سازمان تأمین اجتماعی در ایران مسئول پرداخت و مدیریت بیمه و حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، است.حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بر اساس فرمولی تعیین میشود که عواملی مانند سابقه کار، حقوق ماهیانه، سن بازنشستگی و سقف پرداختی در نظر گرفته میشوند. با توجه به فعالیت زیادی از افراد در شرکت های خصوصی حقوق و بیمه بازنشستگان تامین اجتماعی از پر چالش ترین مباحث دولت هاست. در ادامه به آخرین خبر از بازنشستگان تامین اجتماعی می پردازیم.سازمان برنامه و بودجه کشور در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: پرداخت ۲۵درصد مابهالتفاوت متناسبسازی حقوق مستمریبگیران در سال جاری و همزمان با افزایش سالانه مستمریها در احکام بازنشستگان اعمال شده و در عمل متناسبسازی بازنشستگان تامین اجتماعی به طور کامل صورت گرفته و از ابتدای سال جاری به تمام مشمولان در حال پرداخت است.
وزیر کار مدعی شده کارگران بروند خودشان با کارفرما چانهزنی کنند؛ خب فرض بگیریم کارگران اصلاً توان چانهزنی هم دارند (که البته ندارند)، بازنشستگان چه کنند؛ چطور باید مستمری حداقلی خود را افزایش دهند، کجا بروند و با که چانهزنی کنند؟
ترمیم مستمری بازنشستگان، بسته به تصمیمگیری برای دستمزد کارگران شاغل است و با اظهارات اخیر وزیر کار، به نظر میآید، امیدی به ترمیم حقوقها نیست، نه مزد زیاد خواهد شد و نه مستمری.
بیست و یکم مرداد، صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه هیچ برنامهای برای ترمیم مزد در دستور کار نیست، برای افزایش حقوق کارگران یک راه حل بدیع ارائه داد و گفت: «عدد و رقم دستمزد برای حداقلبگیرها است، کارگران میتوانند از قدرت چانهزنی استفاده کنند و حقوق بیشتری دریافت کنند».
کارگرانی که قدرت چانهزنی و تشکل مستقل و البته قرارداد دائم کار ندارند، چطور قرار است برای افزایش حقوق خود چانهزنی کنند؟ اما گذشته از این، تکلیف بازنشستگان کارگری که درست یا نادرست افزایش حقوقشان به افزایش مزد کارگران گره خورده چه میشود؟ آنها با چه کسی چانهزنی کنند، با سازمان عریض و طویل تامین اجتماعی!
سبد خرید بازنشستگان خالیست و با مستمری ماهانه فقط یک هفته میشود زندگی کرد؛ بازنشستگانِ حداقلبگیر کارگری بارها این مطلب را تکرار کردهاند؛ اما نه تامین اجتماعی و نه وزیر کار، پاسخ روشنی برای این انتقادات ندارند.
علی اکبر عیوضی (دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران) در این رابطه میگوید: امسال وضعیت معیشتی بازنشستگان تامین اجتماعی، آنطور که انتظار داشتیم، بهبود نیافت؛ در شورایعالی کار قول داده بودند تورم را کنترل میکنند تا با افزایش ناچیز مزد و مستمری که مصوب شده، بازنشستگان بتوانند امور زندگی را بگذرند، اما به این قول پایبند نماندند.
او اضافه کرد: امسال ماده ۴۱ قانون کار اجرا نشد و به تبع آن، مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی نیز به محاق فراموشی افتاد و جامهی عمل نپوشید. متاسفانه «بهبود معیشت» و «کنترل تورم» وعده و وعیدهایی بود که بارها مطرح شد، ولی نشانهای از تحقق این وعدهها نشد.
«تورم کنترل میشود»، وعدهای بود که در مذاکرات مزدی ۱۴۰۲ و قبل از آن بارها تکرار شد؛ عیوضی میگوید: این وعده نه تنها محقق نشد بلکه تورم همچنان به پیش تاخت؛ هنوز نرخهای بالای تورم در اقتصاد ما ادامه دارد؛ هر ماه تورم ماهانه داریم یعنی هر ماه همه چیز به نسبت ماه قبل بازهم گران میشود.
این فعال صنفی بازنشستگان با بیان اینکه «امروز بازنشستگان در وضعیت معیشتی خوبی به سر نمیبرند» میگوید: ما انتظاراتی از دولت داشتیم که برآورده نشد؛ متاسفانه اعتماد بازنشستگان به عملکرد دولت و وزیر کار سلب شده است؛ مساله فقط دولت نیست، مجلس هم کاری برای بهبود معیشت بازنشستگان نکرده است.
او میافزاید: وقتی میگوییم «تورم»، منظورمان اقلام لوکس و تجملی نیست منظور فقط اقلام خوراکی و مایحتاج روزانهی زندگیست؛ بازنشستگان مدتهاست دیگر به دنبال خرید اقلام لوکس نیستند، در تامین همان خوراکیهای روزانه درماندهاند. در یکسال گذشته، کالاهایی داشتهایم که بیش از صد درصد گران شدهاند مثل گوشت و مرغ و لپه و لبنیات و سایر اقلام.
امیدی به ترمیم مزد و مستمری نیست؛ عیوضی میگوید: وزیر کار در صحبتهای اخیر خود به صراحت گفت که ترمیم مزد در کار نیست و به این ترتیب، امیدی به بهبود معیشت نیست؛ این وضعیت برای بازنشستگان و برای کشور خوب نیست؛ قطعاً همه ضرر میکنند.
او اضافه میکند: در آستانهی انتخابات مجلس، وقتی بازنشستگان نتوانند سفرههای خود را با اقلام ساده پر کنند، چطور میتوانند مشارکت انتخاباتی با خرسندی داشته باشند؛ نمایندگان مجلس با وعدهی خدمت به مردم و به فقیرترینها سر کار آمدهاند؛ امروز میپرسیم معنای «خدمت» چه بود؟
این فعال صنفی میگوید: نمایندگان مجلس نخواستند و نتوانستند دولت را مجاب به عمل به قانون و اجرای ماده ۴۱ قانون کار کنند؛ وقتی در مذاکرات مزدی، دستمزد نصف تورم افزایش یافت و بزرگترین بیقانونی در حق میلیونها نفر از جمعیت کشور رخ داد، توبیخ و مواخذهای در کار نبود؛ نمایندگان در مورد لندکروزسواری و تفاوت پژو و لندکروز صحبت کردند، اما در مورد اینکه چرا به قوانین مزدی عمل نشد، خیر!
او در ادامه میگوید: وزیر کار مدعی شده کارگران خودشان با کارفرما چانهزنی کنند؛ خب فرض بگیریم کارگران اصلاً توان چانهزنی هم دارند (که البته ندارند)، بازنشستگان چه کنند؛ چطور باید مستمری حداقلی خود را افزایش دهند، کجا بروند و با که چانهزنی کنند؟ آیا وزیر کار برای این سوال پاسخی دارند؟
ی بی فکر که اشتباهی رفت خودشو بیمه اشتباهی کرد چه اجتماعی
چرا میگید حقوق هفتومن همسر من بیشترین حق بیمه را داد بعد از سی ویک سال پرداخت بیمه پول سه ماه را که خوردند والان هم بعد از گذشت یک سال ماهی چهار تومن دارند میدند وامسال ماهی شش تومن ميدند باید چکار کرد اگر توی این سی ویک سال پول بیمه را سکه ودلار خریده بودیم بیشتر سود میکردیم الان هم جلوی زن وبچه خجالت نمی کشیدیم
مادر دو بیکار
موقعی که این جناب وزیر را میخواستن انتخاب کنن گفتن ایشون صاحب میلیارد ها پول هست و ایشون فرمودن من سرایدار این پولها هستم,از قدیم گفتن سیر از گرسنه خبر نداره,سواره از پیاده. پس نباید توقع زیاد داشته باشیم
لیلا
تقصیر ما نبوده که کار دولتی پیدا نکردیم. همون کاری که شما کردید ما بیشترش رو هم انجام دادیم.در حق ما نیست که اینچنین حقوق بگیریم خود سازمان تامین اجتماعی دولتی حقوق بگذره.
بازنشسته مظلوم تامین اجتمائی
باسلام یکی نیست به این آقای وزیر کار بگه تورا به خدا خودت با هفت هشت میلیون میتوانی یک هفته زندگی کنی چرا این قدر با کارگر وبازنشسته دوشمنی داری تمام سرمایه تامین اختمائی ازپول حق بیمه است که شما آمدی دست گذاشتی روش امسال تورم چهل وهفت در صد بوده شما شواری عالی کار را مجبور کردی که پای مصوبه که شما خواستی امضا کنند آنهم بیست وهفت وبیست ویک درصد از خدا بترس ما حق خودرا میخواهیم نه بیشتر ما را خلو عروس وداماد و نوه شرمنده کردی خدا خیرت بدهد چه پدر کشتگی با ما داری
باسلام خبرگزاری من این دیدگاه را تا حالا ننوشتم نمیخواهی چاپ کنی نکن خدا نگهدار شما
ناشناس
بازنشستگان و مستمری بگیران عزیز از نماینده مجلس حوزه انتخابیتون پیگیر افزایش حقوق و مستمری خود باشید کهویز مربوطه را ملزم به اجرایه خواسته خود نمایید چون موقع اخذ رأی نمایندگان قول هایی میدهند و پس از آنکه به مجلس رفتند قول خود را فراموش کرده اند چطور نمايندگان مجلس نمیتوانند ویز تعاون و رفاه را ملزم نمایند که نسبت به افزای حقوق به این قشر ضعیف که جوانی خود را در راه خدمت به کشور خود ادا نموده الان در سن پیری حتی نتوانند به پزشک بابتسلامتی مراجعه کند و شرمنده خانواده خود باشد
ناشناس
من یک باز نشسته هستم حقوقی که ماهیانه می گیرم سه روزه از بابت قسط و اجاره منزل و بدهی های طول ماه که از مغازه ها نسیه می گیرم کفایت نمیدهد از آن گذشته فرزندانم همراه با خانواده رفت و آمد دارند از مسئولين کشور و وزیر تعاون و رفاه این سوال را دارم که آیا شما با این مبلغ ناچیز در طول ماه امورات زندگیتان را میگذارنید مسلم است که چنین چیزی نمیباشد پس اگه چنان چه دم از مسلمانی میزنید فکری به حال بازنشستگان و مستمری بگیران بکنید که پیش زن و بچه خود شرمنده نباشند
ناشناس
بهدادمابرسید،تورموگرانیخیلیریادهوحقوقماهیچوپوچ،کمککمککمککمک……..
سعید
از آنجایی که هزینهای زندگی زیاد شده و من قادر به تأمین حد اقل های زندگی نیستم نه خودم نه خانواده و نه بستگان درجه یک
ناشناس
این حقوق فقیرانه شایسته ی مردم خوب و زحمتکش ما نیست
مسئولین اگر مردم را درک نکنند و متناسب با زحماتشان و تورم جامعه به انها حقوق ندهند مطمئن باشند که به سرنوشت بدی دچار خواهند شد
بهتر است مسئولین ما کمی تاریخ بخوانند تاریخ به آنها کمک خواهد کرد که
تصمیمات بهتری بگیرند
بازنشسته کارگری
مابه التفاوت۲۵درصدبمدت۲سال دودشدهوا رفت خط فقر۳۰میلیون حقوق اکثریت۷تا۱۲چطوری زندگی رااداره کنیم وعده هاهمش پوچ وتوخالی
محمد
سلام و عرض ادب خواهش میکنم یکی به این وزیر ما بگه جلسه فوق العاده شورای عالی کار رو برگزار کنه به خدا قولی که اول سال دادی اجرایی نشد این حقوق ها کفاف زندگی رو نمیده . تورو داره بیداد میکنه
ناشناس
بایدخون گریه کرد
محسن
متاسفانه سال به سال تنها بازنشستگان بخصوص تامین اجتماعی سفره آنان کوچکتر میشود . اگر تورم حال با ۱۶ سال قبل را مقایسه کنیم ، درآمد آنان به یک دهم تقلیل یافته !! یک بازنشسته با ۲۷ درصد از حقوق خود طی این سی سال می بایست حداقل حقوق بالغ بر ۴۰ تا ۵۰ میلیون باشد !! یکی از دوستان ۳۰ سال قبل خود را بیمه عمر کرد ، آنهم با مبلغ خیلی پایین ، هم اکنون بیمه گذار به وی گفته یا مبلغ یک میلیارد را نقدا بگیرد و یا برای وی حقوق مشخص کند !! باور نمی کنید الان در ماه بیش از ۳۰ میلیون حقوق می گیرد !! علاوه بر اینکه پول وی برای بازماندگان قابل برداشت است ، واقعا در حق بازنشستگان ظلم بزرگی شده . بخصوص اینکه هزینه های آنان هم اکنون سر به فلک کشیده !!
احمدی
حق خودمان را بدهید چیز دیگه اضافی نمی خواهیم. ماده 41….
ناشناس
با سلام آخه شما بزگوارا خودتون فکر کنید با ماهی هفت تومن چی بخوریم که چیزی هم برای خرید پوشاک و البسه بمونه مابقی زندگی هیچ مهمانیها هم تعطیل تفریح تعطیل اونایی که نوه دارن گردن کج مشکلی نیس
ناشناس
آخه یکی نیست بگه کارمندان بازنشسته دولت که ناخواسته سر از تامین اجتماعی در آوردن کارگر نیستند ما چه کنیم
ناشناس
خبر مهم و خوبی بود
ناشناس
خیلی خوب است
حمید
سلام حداقل میتوان سفره بازنشسته راباوام قرض الحسنه وبا پرداخت تمامی دیون بدهکاری آنهاکه پرداخت نشده جبران کنید