هنوز مشخص نیست که نشستهای اصلاح متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری به نتیجه برسد.
روز گذشته نشستی در سازمان برنامه و بودجه با حضور مدیران صندوق بازنشستگی کشوری و نمایندگان بازنشستگان با هدف بررسی جداول متناسبسازی برگزار شد.
«فرج کمیجانی» بازنشسته کشوری و عضو کارگروه پیگیری در این رابطه گفت: اولین جلسه کارگروه تخصصی پیگیری مطالبات بازنشستگان با حضور مسئولینی از سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور استخدامی و صندوق بازنشستگی کشوری تشکیل شد.
وی با بیان اینکه این نشست حدود پنج ساعت به طول کشید؛ افزود: در این جلسه جداول تهیه شده توسط سازمان امور استخدامی مورد بررسی دقیق کارشناسی قرار گرفت و یکسری اشکالات مطرح شده توسط اعضای جلسه رفع و رجوع شد. کمیجانی ادامه داد: میتوان گفت که جلسه بسیار خوب و تعاملی برگزار شد و به دلیل کثرت جداول ادامه جلسه به روز یکشنبه آینده موکول شد.
مسعود پزشکیان رئیسجمهور صبح دیروز سه شنبه ۸ آبان با حضور در مجلس شورای اسلامی، از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور دفاع کرد.
میزان افزایش حقوق بازنشستگان
یکی از مهم ترین و حساس ترین موضوعاتی که در لایحه و قانون بودجه سنواتی در خصوص آن تصمیم گیری می شود، نرخ افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری است اهمیت و حساسیت این موضوع از چند جهت است.
این نرخ به طور مستقیم بر زندگی جمعیت قابل توجهی از جامعه یعنی شاغلین و بازنشستگان بخش دولتی اثر گذار است.
از آنجا که بزرگترین بخش مصارف بودجه عمومی دولت اعتبارات هزینه ای است و مهمترین عامل تعیین کننده رشد اعتبارات هزینه ای حقوق و دستمزد کارکنان دولت و مستمری بازنشستگان است تعیین این نرخ در حکم تعیین تکلیف بخش بزرگی از کل مصارف بودجه است.
اگرچه تعیین نرخ رشد حداقل حقوق کارگران کارکنان بخش غیر دولتی در فرآیندی غیر از فرآیند بودجه و در چارچوب مصوبات شورای عالی کار صورت می گیرد با این حال نرخ تعیین شده در بودجه میتواند به عنوان مبنایی برای چانه زنی در فرآیند تعیین نرخ رشد حداقل حقوق کارگران نیز قرار گیرد و از این جهت برای سایر شاغلین نیز حائز اهمیت است.
افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان نسبت به امسال
بر اساس لایحه بودجه سال ۱۲۰۴ کل کشور حقوق کارکنان دولت ۲۰ درصد بیشتر از حقوق امسالشان خواهد بود.
البته با در نظر گرفتن افزایش پرداختی به کارکنان دولت به موجب قانون جوانی جمعیت و ترکیب کارکنان از جهت وضعیت تأهل و تعداد فرزندان، به طور متوسط کارکنان دولت افزایشی در حدود ۲۸ درصد را تجربه خواهند کرد.
حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری نیز ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت که با در نظر گرفتن پرداختیهای قانون جوانی جمعیت و اجرای قانون در خصوص متناسب سازی حقوق بازنشستگان در عمل متوسط رشد حقوق این بازنشستگان حدود ۳۹ درصد خواهد بود.
مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور نیز ۲۰ درصد افزایش خواهد
امیررضا میکائیلی: در روزهای گذشته «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برای تشریح جزئیات تصویب آئیننامه دولت با موضوع «متناسبسازی حقوق بازنشستگان» در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی؛ حضور یافته بود.
میدری ضمن خبر دادن از صدور احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان صندوقهای بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی و صندوق فولاد از آبان ماه سال جاری، گفت: «حدود ۷ میلیون بازنشسته مشمول متناسبسازی حقوق هستند.»
وی همچنین افزوده بود: جدول تهیه شده از سوی سازمان اداری استخدامی باید متناسبسازی بازنشستگان کشوری صورت میگرفت. این جدول نهایی و ارسال شد و صندوق بازنشستگی کشوری ظرف ۴۸ ساعت تمام احکام جدید را صادر خواهد کرد.
ابهامی که پس از سخنان وزیر کار مطرح شده است، این است که تغییرات وعده داده شده برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان، برای همه بازنشستگان صدق خواهد کرد یا نه؟ آیا بازنشستگانی که موضوع قانون استخدام کشوری هستند مانند مستمری بگیران تامین اجتماعی نیز از این تغییرات بهرهمند میشوند؟
بر اساس قانون غیر حداقلیبگیران یعنی بازنشستگان دولت، مشمول متناسب سازی حقوق هستند. از طرفی دیگر به واسطه صحبتهای وزیر کار که بالاتر ذکر شد؛ فقط ۷ میلیون نفر از جامعه بازنشستگان، از این تغییرات بهرهمند خواهند شد. از صحبتهای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اینگونه برداشت میشود که حداقلی بگیران احتمالا مشمول این سخنان نمیشوند، چون ۷۵ درصدحداقلیبگیران، جزو بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی هستند.