اخیراً جلساتی با حضور محمد اسدی رئیس عالی کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی، علیاصغر بیات دبیر کانون عالی کارگران بازنشسته و علی دهقانکیا رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران با رئیس کمیسیون اجتماعی و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی برگزار شده است. در این جلسات به بررسی مشکلات و مطالبات بازنشستگان پرداخته شد.
در این نشستها، نمایندگان بازنشستگان خواستار اجرای قانون متناسبسازی حقوق و رفع تبعیضهای موجود شدند. همچنین نمایندگان مجلس بهطور مستقیم با رئیس سازمان برنامه و بودجه تماس گرفته و خواستار تسریع در اجرای متناسبسازی حقوق و پرداخت یک میلیون تومان علیالحساب به بازنشستگان در سهماهه دوم سال شدند.
در همین راستا، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۱۵ مهرماه سال جاری نسبت به اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی واکنش نشان داد. وی اعلام کرد که پس از برگزاری جلسات و با دستور معاون اول رئیسجمهور و هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه، مقرر شده است مبلغ ۸ هزار میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات متناسبسازی حقوق بازنشستگان به سازمان تأمین اجتماعی اختصاص یابد.
وزیر رفاه این اقدام را یکی از گامهای مهم دولت در جهت اجرای این طرح دانست.
میدری همچنین افزود که تا پایان سال جاری، مطابق قانون، مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان به صورت اوراق بدهی به سازمان تأمین اجتماعی تحویل داده خواهد شد. این تصمیم بخشی از برنامههای میانمدت دولت برای تأمین منابع مالی مورد نیاز جهت پرداخت مطالبات متناسبسازی حقوق بازنشستگان است.
میرهاشم موسوی مدیرعامل وقت سازمان تأمین اجتماعی نیز در تاریخ ۱۶ مهرماه سال جاری در تشریح جزئیات این طرح بیان کرد که با دریافت منابع مالی، فرآیند پرداخت علیالحساب و صدور احکام بازنشستگان براساس قوانین مربوطه و در هماهنگی با مجلس شورای اسلامی انجام خواهد شد.
وی از پیگیریهای رئیسجمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص تأمین منابع متناسبسازی قدردانی کرد و به دستور ویژه معاون اول رئیسجمهور برای تأمین مالی این طرح اشاره کرد.
موسوی اعلام کرد که در گام نخست، ۸.۷ هزار میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی تخصیص داده خواهد شد و این منابع به محض واریز، مطابق قوانین و در تعامل با مجلس، برای پرداخت علیالحساب و صدور احکام بازنشستگان استفاده خواهد شد.
این اقدامات نشاندهنده عزم جدی بازنشستگان برای بهبود وضعیت معیشتی و حقوقی آنها و همچنین اهمیت همکاری مجلس و دولت در رفع این مشکلات است.
براساس این گزارش، پیشبینی میشود که سازمان تأمین اجتماعی، با تأمین اعتبار لازم، مبلغ ۳ میلیون تومان را تحت عنوان علیالحساب برای ۳ ماهه دوم سال در قالب متناسبسازی پرداخت کند.
همچنین، پیش از این در تاریخ ۱۳ تیرماه سال جاری مبلغ ۳ میلیون تومان برای ۴.۲ میلیون بازنشسته تأمین اجتماعی واریز شد. این مبلغ به عنوان علیالحساب متناسبسازی و معیشت بازنشستگان برای ماههای فروردین تا خردادماه پرداخت شده است.
سید محمدرضا فیاضی بروجنی، مدیرکل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی گفت: پرداخت حقوق مهر ماه بازنشستگان از امروز بیست و یکم مهر آغاز میشود. بر این اساس پرداخت مستمری بخش اول از بازنشستگانی که نام خانوادگی آنان با حرف “الف” شروع میشود؛ آغاز خواهد شد و مستمری بخش دوم بازنشستگان با حرف “الف” نیز روز ۲۲ مهر ماه پرداخت خواهد شد.
پرداخت حقوق مهرماه بازنشستگان براساس حروف الفبا، طبق جدول ذیل انجام خواهد شد و بازنشستگان همکار سازمان تأمین اجتماعی آخرین گروه از بازنشستگان خواهند بود.
حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ و نیروهای مسلح و سایر دستگاههای اجرایی از این قائده مسنثنی نیست و شامل افزایش ۲۰ درصدی شدهاست. این افراد به تناسب سنوات خدمتشان حقوق دریافت کرده و مبلغ ۹ میلیون تومان صرفا حداقل دریافتی است. این در حالی است که حداقل حقوق سال ۱۴۰۳ مبلغ ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام شده است.
متناسب سازی حقوق بازنشستگان
میرهاشم موسوی ضمن تقدیر از پیگیری ویژه رئیس جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در موضوع تأمین منابع متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، از دستور ویژه معاون اول رئیس جمهور برای این تأمین مالی خبر داد و گفت: با صدور دستور معاون اول ریاست جمهور به سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی، محل تأمین منابع متناسبسازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی تعیین شده و همانطور که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کردهاند؛ در گام نخست ۸.۷ هزار میلیارد تومان منابع در اختیار این سازمان قرار خواهد گرفت که به محض دریافت منابع، مطابق قوانین مربوطه و در تعامل با مجلس شورای اسلامی، فرایند پرداخت علیالحساب و صدور احکام بازنشستگان این سازمان انجام میشود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به روند پیگیریهای انجام شده در خصوص اجرای طرح متناسبسازی و تأمین منابع لازم گفت: با برگزاری جلسات متعدد و پیگیری ویژه رئیس جمهور، در نهایت معاون اول ایشان، با پینوشت گزارش جلسه تصمیمگیری مسئولان دولتی پیرامون متناسبسازی حقوق بازنشستگان که در روز شنبه ۷ مهرماه و با حضور معاون رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی در خصوص لایحه اصلاح جزء ۲ بند (ر) ماده ۲۸ و تبصره ۴ ماده ۲۹ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت برگزار شده بود؛ راهکارهای پیشنهاد شده در این جلسه مورد تایید قرار گرفت.
موسوی افزود: معاون اول رئیسجمهور در هامش گزارش جلسه مذکور، خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر امور اقتصادی و دارایی، راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت تصویب شده در جلسه را تأیید کرده و دستور بر اجرای این مصوبات دادند. پیرو راهکارهای کوتاه مدت مصوب جلسه سازمان برنامه و بودجه کشور موظف شده است، مبلغ ۸.۷ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی را به عنوان دو ماه علیالحساب متناسبسازی به حساب سازمان تأمین اجتماعی واریز کرده و برای تداوم اجرای طرح تا پایان سال، وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز با هماهنگی بانک مرکزی ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر و در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار دهد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص الباقی تعهدات دولت به این سازمان نیز گفت: بر اساس راهکارهای میان مدت ابلاغ شده، الباقی تعهدات دولت به تأمین اجتماعی تا سقف ۱۳۰ هزار میلیارد تومان میبایست براساس بند (د) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، از طریق واگذاری داراییهای دولت و سهام شرکتهای دولتی به سازمان تأمین اجتماعی تأدیه شود و وزارت امور اقتصادی و دارایی به تحقق فرآیندهای واگذاری دارایی و سهام کمک کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، موسوی ضمن تقدیر از تعامل و پیگیری خوب و سازنده بازنشستگان و نمایندگان کانونهای بازنشستگی در سراسر کشور گفت: این تعامل سازنده مسیری است که آینده سازمان را ناظر به اصل سه جانبهگرایی و با همگرایی، همافزایی و رویکرد کارشناسی تضمین میکند و سازمان نیز همواره خود را ملزم به انجام تکالیف در برابر پیشکسوتان و ذینفعان معزز خود میداند. ان شاء الله به محض دریافت منابع، مطابق قوانین مربوطه و در تعامل با مجلس شورای اسلامی، فرایند پرداخت علیالحساب، صدور احکام و ادامه طرح متناسبسازی برای بازنشستگان این سازمان انجام میشود.