محمد ترکمانه گفت: این بنیاد در هفته ملی جمعیت با هدف تشویق، ترویج و حمایت از فرزندپروری خانوادههای ایرانی اقدامات متعددی را انجام خواهد داد.
وی افزود: این بستههای حمایتی که شامل ٤٠ قلم کالای با کیفیت ایرانی مورد نیاز نوزاد است به خانوادههای واجد شرایط اهدا میشود.
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام درباره خانوادههای مشمول دریافت این بستهها گفت: اولویت دریافت بسته با خانوادههای محروم و پرجمعیت (بیش از سه فرزند) است و همچنین نوزادان با سن بیش از ۶ ماه مشمول این طرح نمیشوند.
ترکمانه گفت: در ۲ سال گذشته ۱۵ هزار بسته حمایتی در سراسر کشور توزیع شده است و مقرر شد تا پایان امسال نیز ٣ هزار بسته دیگر در سراسر کشور توزیع شود.
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام ادامه داد: در قالب طرح حمایت از خانوادههای دارای فرزند چندقلو، اقلام و هدایایی پس از ثبت نام خانوادههای متقاضی در سامانه ایران جوان و ارزیابی به آنها اهدا میشود که این اقلام شامل یک بسته لبخند مادری و یک کارت هدیه یک میلیون تومانی به ازای هر نوزاد و تامین ۶ ماه پوشک نوزاد است.
ترکمانه با بیان اینکه تا پایان سال ۱۴۰۲، تعداد ۶۴۸ خانواده دارای فرزند چندقلو مورد حمایت ستاد اجرایی فرمان امام قرار گرفتند، گفت: در راستای حمایت از فرزندآوری و تحکیم خانواده، بستههای بانکی که شامل وام قرضالحسنه ۱۵ میلیون تومانی، یک کارت هدیه یک میلیون تومانی برای مادر و افتتاح حساب سپرده بلندمدت ۲ میلیون تومانی برای نوزاد است، تخصیص داده میشود که تا پایان سال گذشته ۱۰ هزار نفر در این خصوص به بانکهای عامل معرفی شدند.
وی تاکید کرد: ستاد اجرایی فرمان امام در جهت کمک به کاهش هزینههای درمانی زوجهای نابارور در مناطق محروم، تاکنون ۳ مرکز درمان ناباروری در استانهای ایلام، سمنان و چهارمحال و بختیاری تجهیز کرده است و همچنین با هدف کمک به درمان این زوجها تاکنون ۱۱ هزار و ۶۲۷ نفر برای دریافت تسهیلات به بانک عامل معرفی شدند.
گفتنی است، بر اساس اعلام ستاد ملی جمعیت، هفته ملی جمعیت از روز شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه آغاز و تا جمعه ۴ خرداد ماه ادامه دارد.
دکتر محمدمهدی ناصحی درباره بستههای صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج اظهار کرد: ۱۰۷ گروه بیماری از خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج برخوردار هستند؛ به عبارت دیگر میتوان گفت حدود ۳۰۰ بیماری مشمول دریافت بستههای حمایتی شدهاند.
وی با بیان اینکه سرطان جزو بیماریهایی است که تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج قرار دارد، افزود: هنگامی که از بیماری سرطان سخن به میان میآید منظور فقط یک نوع خاص از گروه سرطان نیست؛ بلکه تمام سرطانها را در کانون توجه قرار دادهایم و حمایتها تنها از یک نوع خاص نیست.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: همچنین ارائه بسته حمایتی برای بیماریهایی که چندین نوع دارند، فقط مختص سرطان نیست، بلکه بیماریهای متابولیک نیز چندین نوع دارند؛ حداقل ۲۲ نوع بیماری متابولیک شناسایی شده است. بیماران مبتلا به بیماریهای متابولیک نیز از بستههای حمایتی صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج استفاده میکنند.
ناصحی با بیان اینکه بنیاد بیماران نادر برخی از بیماریها را معرفی کرده است، خاطرنشان کرد: اغلب بیماریهایی که توسط بنیاد بیماریهای نادر اعلام شدهاند زیر چتر حمایتی صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج قرار دارند.
وی با بیان اینکه ارائه بسته حمایتی همهجانبه جزو دغدغههای سازمان بیمه سلامت محسوب میشود، اظهار کرد: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج نسبت به تعداد بیماریهای تحت پوشش نگران نیست اما نسبت به چگونگی ارائه بستههای حمایتی احساس نگرانی میکنیم؛ به طوری که بستههای حمایتی باید به نحوی باشد که خدمات مناسبت در اختیار بیماران قرار گیرد.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت درباره افزایش تعداد بستههای حمایتی صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج اظهار کرد: تعداد گروههایی که از بستههای حمایتی برخوردار میشوند تقریبا کامل است. بر مبنای دستورالعملهای ابلاغی معاونت درمان وزارت بهداشت، بیماریها در سامانه ثبت میشوند و از خدمات برخوردار میشوند. تلاش ما بر این است که عمده بیماریهای خاص و صعبالعلاج از بستههای حمایتی برخوردار شوند؛ با توجه به رویکرد صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج، تعداد گروههای بیماری که از حمایت برخوردار هستند به میزان محسوسی افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰۷ گروه از بیماریها تحت پوشش حمایتی این صندوق هستند، افزود: بیماریهای تحت پوشش این صندوق، در سامانهها ثبت شدهاند. همچنین معاونت درمان وزارت بهداشت با توجه به اهمیت موضوع بیماریها و گستردگی خدماتی که میبایست برای بیماران ارائه شود، درصدد نگارش موارد دیگر است و پس از آن به سازمان بیمه سلامت ابلاغ میشود. خوشبختانه، وزارت بهداشت نسبت به نگارش تعداد مناسبی از بیماریها که نیاز است تحت چتر حمایتی قرار گیرند در سال جاری اقدام کرده است. بخشی از بیماریها ابلاغ شده و بخشی دیگر نیز در حال سپری کردن مراحل ابلاغ هستند. بر همین اساس، وزارت بهداشت ۱۱ بیماری دیگر را نیز ابلاغ کرده است که شش بیماری از ۱۱ بیماری ابلاغ شده برای بارگذاری در سامانهها آماده شدند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت درباره بیماریهای تحت پوشش صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج گفت: ۱۰۷ گروه از بیماریهای خاص و صعبالعلاج تحت پوشش این صندوق قرار دارند. حدود دو سال از عمر صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج میگذرد و در این مدت از دوام خوبی برخوردار است. ما در سازمان بیمه سلامت میتوانیم ادعا کنیم اعتباری که در تمام سازمانهای بیمه کمتر از یک همت بوده در سال جاری به ۹ همت رسیده است. رشد اعتبار تخصیص یافته بیانگر این است که دولت، وزارت بهداشت و سازمانهای بیمهگر در نظر دارند چتر حمایتی مناسبی برای بیماران خاص و صعبالعلاج در نظر بگیرند.
ایسنا