اگر در این زمینه دچار مشکل هستید باید لحظهای مکث کنید و این را مطلب را بخوانید، زیرا در آن به برخی از سادهترین روشها را برای نگهداری گوشت برای بیش از یک هفته بدون تلاش زیاد به شما ارائه شده است. نگهداری گوشت حداقل به مدت یک هفته برای حفظ تازگی و جلوگیری از فساد آن ضروری است. همچنین به حفظ طراوت آن کمک میکند و همچنین عفونتهای ناشی از خوردن گوشتهای فاسد رااز ما دور نگه می دارد. در این مطلب به ۶ روش موثر برای ایمن و خوشمزه نگه داشتن گوشت برای بیش از یک هفته اشاره کردهایم.
نحوه نگهداری گوشت در یخچال
انجماد
انجماد یکی از رایج ترین و موثرترین روش های نگهداری گوشت است. آن را بشویید، با ادویه و گیاهان خشک مرینت کنید و محکم در پلاستیک یا فویل آلومینیومی بپیچید، سپس آن را در یک کیسه فریزر دربسته قرار دهید تا قرار گرفتن در معرض هوا به حداقل برسد. یک راه ساده برای تازه نگه داشتن گوشت، انجماد است که رشد باکتریها را متوقف کرده و کیفیت گوشت را برای چندین ماه حفظ میکند.
خشک کردن
بعد از اینکه گوشت را تمیز کردید و آن را با ادویه و سبزی مرینیت کردید، آن را بپزید یا رطوبت آن را از بین ببرید و سپس آن را در ظرف در بسته نگه دارید. خشک کردن گوشت شامل حذف رطوبت برای جلوگیری از رشد باکتری است. گوشتهای خشک ماندگاری طولانی دارند. اگر به درستی خشک شده و در یک ظرف دربسته نگهداری شوند، میتوانند چندین ماه دوام بیاورند.
نمک زدن (نمک سود کردن)
پخت گوشت با نمک رطوبت را از بین میبرد و از رشد باکتریها جلوگیری میکند. میتوانید با مالیدن نمک به طور مستقیم روی گوشت آن را به صورت خشک نمک سود کنید یا میتوانید گوشت را به صورت مرطوب نمک سود کنید، که شامل خیساندن گوشت در آب نمک میشود. گوشتهای شور بسته به روش و نحوه نگهداری میتوانند هفتهها یا ماهها دوام بیاورند. این تکنیک همچنین طعم را افزایش میدهد.
مرینیت کنید
قرار دادن گوشت در محلول نمک و زردچوبه نیز میتواند آن را برای بیش از یک هفته تازه نگه دارد. با این حال، انجماد در دمای مناسب برای حفظ تازگی گوشت ضروری است.
تخمیر
تخمیر گوشت شامل استفاده از باکتریهای مفید برای ایجاد یک محیط اسیدی است که از فساد جلوگیری میکند. این روش بیشتر در مورد سوسیس و کالباس مانند سالامی یا پپرونی که تخمیر و خشک می شوند، رایج است. گوشت های تخمیر شده در صورتی که به درستی در جای خشک و خنک نگهداری شوند میتوانند چندین هفته و حتی ماهها دوام بیاورند. آنها همچنین طعم و بافت منحصر به فردی را ایجاد میکنند.
خارج کردن هوا از بسته گوشت
وکیوم، هوا را از بسته بندی خارج می کند تا ماندگاری گوشت را افزایش دهد. میتوانید بسته گوشتهای تازه، پخته شده را با جاروبرقی به حالت وکیوم(هوای داخل بسته گوشتها را خارج کنید) در بیاورید. گوشت بسته بندی شده با خلاء میتواند در مقایسه با روشهای نگهداری سنتی به میزان قابل توجهی در یخچال (۱-۲ هفته) و در فریزر (تا ۲-۳ سال) دوام بیشتری داشته باشد.
نتیجه گیری
نگهداری موثر گوشت میتواند ضایعات را کاهش دهد و این اطمینان را ایجاد کند که همیشه گزینههای خوشمزهای در دسترس دارید. هر روش فواید و کاربردهای ایده آل خود را دارد، بنابراین در نظر بگیرید که چه چیزی برای سبک زندگی و نیازهای آشپزی شما مناسب است.
اگر در این زمینه دچار مشکل هستید باید لحظهای مکث کنید و این را مطلب را بخوانید، زیرا در آن به برخی از سادهترین روشها را برای نگهداری گوشت برای بیش از یک هفته بدون تلاش زیاد به شما ارائه شده است. نگهداری گوشت حداقل به مدت یک هفته برای حفظ تازگی و جلوگیری از فساد آن ضروری است. همچنین به حفظ طراوت آن کمک میکند و همچنین عفونتهای ناشی از خوردن گوشتهای فاسد رااز ما دور نگه می دارد. در این مطلب به ۶ روش موثر برای ایمن و خوشمزه نگه داشتن گوشت برای بیش از یک هفته اشاره کردهایم.
گوشت فاسد
همین چند روز پیش بود که خبری مبنی بر کشف ۹ تن گوشت فاسد از یک کارخانه بستهبندی در غرب تهران منتشر شد. این گوشتها فاسد، غیرقابل مصرف و فاقد تاریخ بودند و نگرانیها درباره وجود گوشتهای فاسد در برخی از کارخانهها را افزایش داد. سؤال اینجاست که آیا تشخیص گوشت فاسد راهکاری دارد یا خیر؟ دکتر خدیجه رحمانی، استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با همشهری آنلاین درباره این قدرت تشخیص، دلایل فساد گوشت و راههای نگهداری از این ماده غذایی به چند سؤال پاسخ داده است.
رحمانی به تاثیر گوشت فاسد بر سیستم ایمنی بدن اشاره کرد و گفت: مصرف گوشت فاسد منجر به کاهش توان سیستم ایمنی بدن در دفاع از میکروبها میشود و ورود میکروبها به بدن را در پی دارد، برای مقابله با این میکروبها بدن از سیستم ایمنی استفاده میکند که در نتیجه سیستم ایمنی ضعیف میشود. اگر فساد گوشت زیاد باشد، میتواند مسمومیت را نیز در پی داشته باشد.
این متخصص تغذیه درباره شیوه تشخیص گوشت فاسد از غیر فاسد، گفت: تشخیص فساد گوشت از ظاهر آن به سادگی امکانپذیر نیست. این کار باید از سوی بازرسان که بر مراجع عرضه گوشت نظارت کامل دارند انجام شود. حداکثر کاری که مردم عادی میتوانند انجام دهند این است که در زمان خرید گوشت به تاریخ تولید و انقضا دقت کنند. نکته بعدی این است که مردم باید گوشت را از مراکز و مغازههای شناخته شده و معتبر خریداری کنند چون از ظاهر گوشت به راحتی نمیتوان فساد آن را تشخیص داد.
او درباره تشخیص گوشت فاسد از روی ویژگیهای ظاهر آن هم بیان کرد: در ابتدا و پیش از اینکه به بحث خوردن برسیم شما باید در زمان خرید گوشت به بهداشتی بودن آن توجه داشته باشید و از مراکزی خرید کنید که گوشت سالم ارائه میدهند، گوشتهای سالم باید پروانه تولید، تاریخ تولید و انقضا داشته باشند. البته رنگ گوشت فاسد عوض شده و تیرهتر میشود. گاهی اوقات نیز میزان فساد گوشت به حدی است که لزج میشود، بو میگیرد.رنگ، بو و لزجی از علائم ظاهری فساد گوشت هستند، این علائم برای زمانی است که گوشت به وضوح فاسد شده و به هیچ عنوان قابل خرید نیست.