🔥74

ترفند تشخیص آبلیموی اصل از تقلبی | با این روش دیگه سرتون کلاه نمیره

با توجه به افزایش مشکلات سلامتی ناشی از مصرف مواد غذایی ناسالم، مردم بیش از هر زمان دیگری به سراغ محصولات غذایی سالم و ارگانیک رفته اند.


آبلیموی

آبلیمو یکی از مواد مغذی است که به وفور در انواع غذاها مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. بنابراین، تشخیص آبلیموی تازه از آبلیموی غیر اصل برای بسیاری از مصرف کنندگان امری حیاتی است.

ویژگی‌های آبلیموی طبیعی و اصل

لیمو یک میوه محبوب است که مردم از آن برای طعم دادن به غذا استفاده می‌‌کنند. با این حال، به دلیل طعم شدید و ترش، به ندرت می‌‌توان آن را به تنهایی مصرف کرد. لیمو به محصولات پخته شده، سس‌ها، سالاد، مارینادها، نوشیدنی‌ها و دسرها طعم می‌‌بخشد و همچنین منبع خوبی از ویتامین (C) است. یک لیمو 58 گرمی می‌‌تواند بیش از 30 میلی گرم منبع مطمئن (میلی گرم) ویتامین (C) را تأمین کند.

ویتامین (C) برای سلامتی ضروری است و کمبود آن می‌‌تواند منجر به مشکلات سلامتی شود. کاشفان اولیه این را می‌‌دانستند و در سفرهای طولانی خود لیمو می‌‌بردند تا به پیشگیری یا درمان اسکوربوت، یک بیماری تهدید کننده زندگی که در میان ملوانان رایج بود، کمک کنند. لیمو منبع عالی فلاونوئیدها است که نوعی آنتی اکسیدان محسوب می‌‌شوند. آنتی اکسیدان‌ها به حذف رادیکال‌های آزاد که می‌‌توانند به سلول‌های بدن آسیب برسانند، کمک می‌‌کنند. این مواد مغذی می‌‌توانند به پیشگیری از بیماری‌ها و افزایش سلامت و تندرستی کمک کنند.

ویژگی‌های آبلیموی طبیعی و اصل

اگر فردی ویتامین (C) کافی مصرف نکند، دچار بیماری اسکوربوت می‌‌شود. علائم این عارضه ممکن است در عرض یک ماه پس از عدم مصرف ویتامین (C) ظاهر شوند و عبارتند از:

خستگی
کسالت (احساس ناخوشی)
التهاب لثه یا خونریزی لثه
لکه‌های قرمز روی پوست به دلیل شکستن رگ‌های خونی در زیر سطح
درد مفاصل
بهبود آهسته زخم
لق شدن دندان‌ها
افسردگی

بسیاری از این موارد زمانی اتفاق می‌افتند که بافت‌های همبند به دلیل کمبود ویتامین (C) ضعیف می‌‌شوند. از آن جایی که ویتامین (C) به جذب آهن در بدن کمک می‌‌کند، افرادی که دچار کمبود آهن هستند نیز ممکن است دچار کم خونی شوند.
آب لیموی غیر اصل و تقلبی چگونه تهیه می‌‌شود؟

آبلیمو حاوی اسید ترش مزه و ویتامین (C) است. برخی از افراد مزه ترش آبلیمو را به شکل مصنوعی ایجاد می‌‌کنند. برای مثال، اسید سیتریک یا جوهر لیمو آب را ترش کرده و با کمی رنگ خوراکی مخلوط می‌‌کنند تا شبیه به آبلیمو شود. همچنین از اسانس و نمک نیز در تهیه آبلیمو غیر اصل استفاده می‌‌کنند. بنابراین در تهیه این نوع آبلیمو اصلاً از لیمو استفاده نمی‌‌شود.

ممکن است کارخانه‌ها، آبلیموی طبیعی را با جوهر لیمو (اسید سیتریک) و رنگ‌های مجاز خوراکی و آب مخلوط کنند و با کم و زیاد کردن ترکیب‌ها، طعم و رنگ آبلیموی طبیعی را به وجود بیاورند. همچنین برخی از کارخانه‌ها مقداری کاه زبر را با آب ولرم مخلوط کرده و مدتی به حال خود رها می‌‌کنند. در این حالت پس از مدت کوتاهی مایع زرد رنگی ایجاد می‌‌شود که با مقداری اسید استیک یا جوهر لیمو مخلوط خواهد شد.

آب لیموی غیر اصل و تقلبی چگونه تهیه می‌‌شود؟
تشخیص سالم بودن آبلیمو

تشخیص آبلیموی تازه از طریق راه‌های زیر انجام شدنی است:

آبلیموی طبیعی پرز دارد. تقریباً نیمی از محتوای آبلیموی طبیعی پرزهای داخل لیموترش است که در قسمت انتهایی ظرف شیشه ای ته نشین شده اند.
در آبلیموی طبیعی نه تنها پرز هست، بلکه دانه‌های لیموترش نیز دیده می‌‌شود.
رنگ آبلیموی تازه روشن تر از آبلیموهای مصنوعی است. اگر آبلیموی طبیعی را که ته نشین شده است هم بزنید، رنگ روشن سبز را خواهید دید.
رنگ آبلیموهای شیمیایی عمدتاً به زرد تمایل دارد و رنگش مرده است.
آبلیموی طبیعی ترشی کمتری دارد. خیلی ساده می‌‌توانید یک لیوان آبلیموی طبیعی را به اندازه یک قاشق بخورید، بدون اینکه دلتان را بزند.
آبلیموهای شیمیایی ترشی بیشتری دارند و با خوردن یک قاشق از آن از شدت ترشی، دیگر تمایل ندارید که قاشق دیگری از آبلیموی را بخورید.
آبلیموی طبیعی در صورتی که در هوای گرم یا زیر آفتاب قرار گیرد، سریعاً مزه و طعمش تغییر می‌‌کند و رنگش تیره می‌‌شود. همچنین طعم آن به طعم آبغوره نزدیک می‌‌شود.
اما آبلیموهای غیر طبیعی مدت‌های زیادی در هوای گرم و جلوی نور آفتاب قرار می‌‌گیرند و اصلاً تغییر رنگ نمی‌دهند.
به علت ترشی کمتر آبلیموهای طبیعی، مصرف آن برای طعم دهی تقریباً دو برابر آبلیموهای مصنوعی است.

برچسب‌ها:

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید