محمد محمدی با اشاره به ابلاغ برنامه هفتم پیشرفت، اظهار کرد: باتوجه به ابلاغ برنامه هفتم پیشرفت توسط رئیس مجلس شورای اسلامی، سازمان تامین اجتماعی حسب مورد نسبت به تدوین پیشنویس آئیننامههای اجرایی هر یک از موارد موردنیاز جهت ارائه به مراجع ذیصلاح اقدام کرده است.
وی افزود: همچنین به موجب جزء ۲ بند “ر” ماده ۲۸ قانون مذکور درخصوص اجرای متناسبسازی، صراحتا سازمان تامین اجتماعی مکلف شده در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسبسازی مستمری بازنشستگان اقدام کند به نحوی که در پایان سال سوم برنامه، نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال، با ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری، متناسب شود.
محمدی ادامه داد: به عبارتی دیگر، در راستای اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی با اصلاحات و الحاقات بعدی، سازمان تامین اجتماعی مکلف است در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسبسازی مستمری آن دسته از مستمریبگیران مشمول اقدام کند به نحوی که در سال اول ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد پرداخت شود
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به این سوال که احکام جدید متناسبسازی حقوق بازنشستگان چه زمانی مشخص میشود؟ گفت: با توجه به اینکه بهبود وضعیت معیشت مستمریبگیران همواره مورد نظر بوده و اساسا از وظایف این سازمان تلقی میشود؛ مقرر است به محض تامین بار مالی اجرای کامل این حکم قانونی، اقدامات اجرایی لازم به منظور صدور احکام جدید متناسبسازی مستمریبگیران طی ماههای آتی صورت پذیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی از واریز وام ۳۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان این سازمان خبر داد و گفت: طی روزهای آینده مرحله نخست واریز وام انجام میشود.
احمد اسفندیاری با اشاره به پرداخت وام قرضالحسنه از سوی سازمان تأمین اجتماعی به بازنشستگان اظهار کرد: طی سنوات گذشته این سازمان بر اساس یک برنامهریزی مدون این وام را به بازنشستگان خود پرداخت کرده است.
وی تصریح کرد: بنا برنامهریزی صورت گرفته امسال مبلغ وام قرض الحسنه به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی از ۲۰ میلیون تومان به ۳۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی درباره نحوه ثبتنام جهت دریافت وام اشاره شده، گفت: بازنشستگان در هر استانها و شهرستانهای مختلف میتوانند با مراجعه به سایت کانون بازنشستگان اقدام به ثبتنام برای دریافت وام ۳۰ میلیون تومانی کنند.
اسفندیاری خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود امسال ۵۰۰ هزار نفر از بازنشستگان از تسهیلات قرض الحسنه استفاده کنند. البته این مسئله نیاز به مجوز بانک مرکزی به بانک رفاه دارد.
وی درباره بازپرداخت وام ۳۰ میلیون تومانی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی گفت: بازپرداخت این وام ۲۴ ماه درنظر گرفته شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی اضافه کرد: در مرحله اول در سال جاری ۴۰ هزار بازنشسته جهت دریافت وام ۳۰ میلیون تومانی ثبتنام کردهاند که تا چند روز آینده مبلغ وام به حسابها آنها واریز میشود.
رئیس جمهور منتخب در روز تاسوعای حسینی با جمعی از اعضای جامعه کارگری و کانونهای بازنشستگی در ساختمان پاستور و نهاد ریاست جمهوری دیدار کرد. در این نشست تعدادی از نمایندگان جامعه کارگری و کانونهای بازنشستگی مشکلات، دغدغهها و مطالبات خود را با ایشان در میان گذاشتند.
انتخاب وزیری کارآمد و متعهد که به نیازهای کارگران جامعه عمل بپوشاند و تلاش مضاعفی برای بازنشستگان و کارگران خصوصا در مناطق محروم و مرزنشین صورت دهد از جمله مطالبات مطرح شده بود.
در این نشست رئیس جمهور منتخب این قول را داد که با ایجاد هماهنگی و شنیدن حرفهای حاضرین، مشکلات آنها را تا آنجا که در توان باشد برطرف کند.
پزشکیان: دولت باید بستر مناسب برای فعالیتهای صنعتی، تولیدی و تجاری را فراهم کند و در کنار تسهیل شرایط کسب و کار، به اقشار کمتر برخوردار و فقرا توجه داشته باشد. تلاش برای ایجاد عدالت و توجه به وضعیت فقرا و افراد کم برخوردار از وظایف دولت است.وی با درخواست از جامعه کارگری برای پیشنهاد گزینه وزارت کار به عنوان کسی که که توانانی حل مشکلات آنها را داشته باشد، گفت: شما پیشنهاداتتان را بدهید ما بر اساس آن شاخص تلاش خواهیم کرد فردی با مشخصاتی که هم از طبقه کارگر باشد و عالم و آگاه و توانمند باشد انتخاب کنیم؛ چون صرف اینکه آدم از گروهی یا جناحی باشد مشکل ما را حل نمیکند.
پزشکیان همچنین از اهمیت همگرایی و اتحاد برای رفع موانع تولید سخن گفت و با بیان اینکه وظیفه حاکمیت، ایجاد هماهنگی و بستر مناسب برای مشارکت خود مردم و بخش خصوصی در مسیر حل مشکلات اقتصادی و تولیدی است،گفت: بنده به شما وعده نمیدهم که همه مشکلات را حل میکنم؛ چرا که چنین کاری از همه توان و ظرفیتهای بنده و حتی دولت نیز بزرگتر است، اما به شما قول میدهم که بستر و هماهنگی مناسب برای مشارکت شما و بخش خصوصی و تولیدکنندگان را ایجاد و حفظ کنم تا با هم برای رفع مشکلات زیرساختی تولید و اقتصاد کشور تلاش کنیم.
وی در عین حال با اشاره به برخی اظهارات مطرح شده درخصوص حاشیههای ایجاد شده در کمیته سهجانبه تعامل کارگران، کارفرمایان و دولت،افزود: مشکلات ایجاد شده در مسیر تعامل مطلوب طرفین این کمیته ناشی از مشکلات زیرساختی در کشور است که حل آنها میتواند تعاملات این کمیته را نیز سامان بدهد. برای حل این مشکلات نیز باید از همه افراد توانمند و کسانی که میتوانند به حل مشکلات زیرساختی تولیدی و اقتصادی کشور کمک کنند، یاری بگیریم.
پزشکیان ورود به عرضه تولید را وظیفه دولت ندانست و گفت: دولت باید بستر مناسب برای فعالیتهای صنعتی، تولیدی و تجاری را فراهم کند و در کنار تسهیل شرایط کسب و کار، به اقشار کمتر برخوردار و فقرا توجه داشته باشد.تلاش برای ایجاد عدالت و توجه به وضعیت فقرا و افراد کم برخوردار از وظایف دولت است.
وزارت کار و امور اجتماعی با ادغام دو وزارتخانه رفاه و تعاون و تبدیل شدن به وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و داشتن نزدیک به ۱۵ زیرمجموعه بزرگ یکی از کلیدیترین وزارتخانههای کابینه دولت به شمار میرود که با امور رفاهی، معیشتی و اجتماعی مردم گره خورده است.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به لحاظ مرتبط بودن با موضوعاتی همچون بیمه، درمان، حقوق و دستمزد، امنیت شغلی و مسایل بازنشستگان از اهمیت بالایی برخوردار است.
به اعتقاد کارشناسان و فعالان حوزه کار،فردی که سکان اداره این وزارتخانه را به دست میگیرد ضمن آشنایی با قوانین حوزه کار و تولید و آگاهی از مسایل روز جامعه کارگری و مطالبات آنها باید پاسخگو و عملگرا باشد. با توجه به درخواست دکتر پزشکیان برای معرفی گزینههای پیشنهادی تصدی وزارت کار در روزهای آینده باید دید که چه کسانی به عنوان وزیر پیشنهادی این وزارتخانه مهم و کلیدی معرفی خواهند شد؟