تصمیم جدید دولت برای بنزین | افزایش قیمت بنزین قطعی شد؟

روابط عمومی وزارت نفت با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد موضوع تعیین قیمت حامل‌های انرژی از جمله بنزین در زمره سیاست‌گذاری‌های بالادستی است و در این زمینه وزارت نفت فقط مجری تصمیم‌های ابلاغی دولت و مجلس محترم خواهد بود.


بنزین

اداره کل روابط عمومی وزارت نفت با صدور اطلاعیه‌ای سخنان یکی از نمایندگان مجلس درباره اظهارنظر وزیر نفت پیرامون افزایش قیمت بنزین را تکذیب و تصریح کرد: نقل قول منتشر شده به نام وزیر نفت صحیح نیست و اساساً موضوع تعیین قیمت حامل‌های انرژی از جمله بنزین در زمره سیاست‌گذاری‌های بالادستی است و در این زمینه وزارت نفت فقط مجری تصمیم‌های ابلاغی دولت و مجلس محترم خواهد بود.

بدیهی است نقل اظهارات نادرست در مورد افزایش قیمت بنزین و یافتن راهکارهایی برای اجرای آن و انتساب این سخنان به وزیر نفت فاقد اصالت بوده و تکذیب می‌شود.

مهرداد لاهوتی در پاسخ به این سوال که دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تصمیمی برای افزایش نرخ بنزین نگرفته است آیا مجلس هم با عدم افزایش نرخ بنزین برای سال آینده موافقت خواهد کرد یا برنامه‌ای برای افزایش نرخ بنزین در دستور کار دارد؟ اظهار داشت:‌ موضوع کاملا روشن است امسال برای واردات بنزین ۹۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود اما برای سال آینده واردات بنزین را ۶۵ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی کرده‌ است. معنای این تغییر اعداد شفاف و روشن است که دولت به احتمال زیاد می‌خواهد نرخ بنزین را در سال آینده افزایش دهد.

وی با بیان اینکه در شرایطی که برای امسال ۹۰ هزار میلیارد تومان هزینه شده دولت در شرایط عادی برای سال آینده باید این عدد را تا ۱۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش می‌داد، تاکید کرد: می‌دانیم که امکان صرفه‌جویی بنزین وجود ندارد و خودروهای موجود در کشورمان هم تغییری نکرده‌اند که با کیفیت خودروها، مصرف بنزین کاهش پیدا کند. تغییری هم در مصرف بنزین و وضعیت حمل و نقل عمومی ایجاد نمی‌شود و انتظار صرفه‌جویی و کاهش مصرف نباید داشته باشیم، بنابراین راه دوم افزایش قیمت بنزین است.

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر اینکه در جلسه اخیر کیمسیون تلفیق آقای پاک‌نژاد وزیر نفت، شفاف و روشن به نمایندگان مجلس اعلام کرد که گزینه‌هایی برای نحوه افزایش قیمت بنزین در جلسه سرا قوا مطرح کردیم، گفت: اینجا باید بگویم که گویا مجلس بی‌هویت شده‌ است. نمایندگان مجلس نمایندگان مردم هستند و این تصمیم افزایش قیمت بنزین هم درباره مردم است اما تصمیمات در این باره، جای دیگری گرفته می‌شود و ۸۰ درصد اختیارات در این باره را جای دیگر برده‌اند و مردم هم از تعیین تکلیف قیمت بنزین بی‌اطلاع هستند.

لاهوتی ادامه داد: وزیر نفت در جلسه‌ای به نمایندگان گفت که دنبال راهکاری هستیم که راهی برای افزایش نرخ بنزین پیدا کنیم، با این وجود چرا به مردم باید دروغ بگوییم؟ واقعیت موضوع این است که دولت به دنبال راهی برای افزایش قیمت بنزین است.

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود:‌ ما هم نمی‌خواهیم دروغ بگوییم و بلوف بزنیم اگر مجلس همین ۶۵ هزار میلیارد تومان پیشنهاد دولت در لایحه بودجه برای واردات بنزین را تایید کند،‌ در واقع افزایش قیمت بنزین را تایید کرده‌ایم. اما راهکاری که مجلس می‌تواند برای افزایش بودجه واردات بنزین در نظر بگیرد این است که هزینه‌های بی حساب و کتاب و وحشتناک بخش‌های دیگر مانند بودجه‌های فرهنگی را کاهش دهد و در نهایت عدد ۶۵ هزار میلیارد تومان را به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برسانیم.

وی گفت: باید توجه داشت دولت درباره افزایش نرخ بنزین اختیار دارد اما اگر مجلس بودجه ۶۵ هزار میلیارد تومانی واردات بنزین را تایید کند یعنی تصمیم دولت برای افزایش قیمت بنزین را تایید کرده‌ است. اما اگر مجلس عدد ۶۵ هزار میلیارد تومان برای واردات بنزین را رد کند و عدد را افزایش دهد یعنی با افزایش نرخ بنزین در سال آینده مخالف است.

افزایش قیمت بنزین تأثیر مستقیم بر زندگی و معیشت مردم دارد، مسئله‌ای که حتی زمان تبلیغات ریاست جمهوری نیز مطرح شد اما مسعود پزشکیان این موضوع را در زمان تبلیغاتش رد می‌کرد.

تقریباً یک هفته از زمان ارائه لایحه بودجه به مجلس می‌گذرد بررسی این لایحه نشان می‌دهد در هیچ جای ان به طور مستقیم اشاره‌ای به افزایش قیمت بنزین نشده است ولی با توجه به افزایش منابع هدفمندی این گمانه زنی وجود دارد که دولت قصد افزایش قیمت بنزین را دارد. امروز یکی از نمایندگان مجلس در مخالفت با لایحه بودجه سال آینده از این موضوع پرده برداشت و گفت دولت برنامه افزایش قیمت ۴۰ درصدی بنزین را در سال آینده دارد.

بنزین گران نمی‌شود!

همانطور که در ابتدای این گزارش نیز اشاره شد مسعود پزشکیان در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری موضوع افزایش قیمت بنزین را تکذیب کرده است اما گفتگو های او چه در مجلس و چه در محافل دیگر نشان می‌دهد وی نسبت به این موضوع می‌اندیشد.

دولت مکلف بود مقدار درآمد حاصل از فروش داخلی فرآورده‌های نفتی را در لایحه‌، درج می‌کرد اما این کار را نکرده است. این در حالی است که همه ساله در لوایح بودجه رقم کل درآمد دولت از فروش داخلی فرآورده‌های نفتی در بخش هدفمندی یارانه‌ها درج می‌شد. به نظر می‌رسد علت سانسور این رقم در لایحه بودجه سال آینده، این بوده که دولت نخواسته رشد درآمدهای این بخش افشا شود.

طبیعی است وقتی در بودجه سال آینده، درآمد دولت از محل فروش فرآورده‌های نفتی رقم خیلی بیشتری نسبت به سال جاری باشد، معنایی جز افزایش قیمت یک یا چند حامل انرژی ندارد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید