نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس گفت: بخش درآمدی دولت در لایحه بودجه سال آینده کشور تا حد زیادی آرمانی دیده شده است، در حالی که دولت باید بودجه را واقعبینانه ببندد.
فرشاد ابراهیمپور در گفتگو با مهر، با اشاره به اینکه لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ هم نقاط قوت و هم یکسری نقاط ضعف دارد، گفت: بیشترین نقطه ضعف لایحه بودجه سال آینده کشور آن است که دارای کسری بودجه است و این کسری بودجه قطعاً در سال آینده تورمزا است.
وی ادامه داد: اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه و همچنین نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، باید هزینهها و درآمدهای دولت را به گونهای مدیریت و تعیین کنند که بار تورمی نداشته باشد.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از سوی دیگر، بخش درآمدی دولت در لایحه بودجه سال آینده کشور تا حد زیادی آرمانی دیده شده است، در حالی که دولت باید بودجه را واقعبینانه ببندد.
ابراهیمپور با بیان اینکه همچنین در لایحه بودجه، بخش مربوط به وام ازدواج و فرزندآوری مشخص نشده و تنها به نظر بانک مرکزی بسنده شده است، تصریح کرد: لایحه بودجه ۱۴۰۴ فاقد ارقام و منابع مشخص برای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری است و این بخش ابهام دارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: به عبارت دقیقتر دولت در لایحه بودجه سال آینده کشور، تعیین موضوع وام ازدواج و فرزندآوری را در اختیار بانک مرکزی قرار داده که ما نسبت به این موضوع اعتراض داریم، چرا که در حال حاضر که وام ازدواج و فرزندآوری در اختیار بانکهای عامل است، مردم معترض هستند و برای دریافت این تسهیلات مشکل دارند و اگر قرار باشد این موضوع در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد، معلوم نیست چه اتفاقی بیافتد.
وی در پاسخ به سوالی درباره قیمت حاملهای انرژی و بنزین در سال آینده، گفت: مجلس به شدت مخالف افزایش قیمت بنزین است و قطعاً در جریان بررسی لایحه بودجه سال آتی زیر بار گرانی بنزین نمیرود.
افزایش قیمت بنزین
محمد بهرامی نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: بدون شک مهمترین اولویت دولت و مجلس شورای اسلامی بهبود وضعیت معیشت مردم و شرایط اقتصادی جامعه است و هر اقدامی که سبب نگرانی مردم شود و در سفره مردم تأثیر بگذارد با حساسیت بررسی و تعیین تکلیف خواهد شد و اجازه نخواهیم داد مردم بیشتر از این از نظر اقتصادی در مضیقه و سختی باشند.
نماینده مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: اقداماتی در این زمینه انجام شده است ولی امکان رسیدن به وضعیت نرمال وجود ندارد زیرا در گذشته برای افزایش تولید بنزین و برق در کشور تدبیر لازم نشده است و رفع این مشکل مشمول زمان خواهد بود و البته نیازمند اعتبار نیز هستیم.
بهرامی خاطرنشان کرد: امیدوارم در سالهای آینده وضعیت بهتری داشته باشیم زیرا استارت اقداماتی مؤثر زده شده است.
مهرداد لاهوتی در پاسخ به این سوال که دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تصمیمی برای افزایش نرخ بنزین نگرفته است آیا مجلس هم با عدم افزایش نرخ بنزین برای سال آینده موافقت خواهد کرد یا برنامهای برای افزایش نرخ بنزین در دستور کار دارد؟ اظهار داشت: موضوع کاملا روشن است امسال برای واردات بنزین ۹۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود اما برای سال آینده واردات بنزین را ۶۵ هزار میلیارد تومان پیشبینی کرده است. معنای این تغییر اعداد شفاف و روشن است که دولت به احتمال زیاد میخواهد نرخ بنزین را در سال آینده افزایش دهد.
وی با بیان اینکه در شرایطی که برای امسال ۹۰ هزار میلیارد تومان هزینه شده دولت در شرایط عادی برای سال آینده باید این عدد را تا ۱۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش میداد، تاکید کرد: میدانیم که امکان صرفهجویی بنزین وجود ندارد و خودروهای موجود در کشورمان هم تغییری نکردهاند که با کیفیت خودروها، مصرف بنزین کاهش پیدا کند. تغییری هم در مصرف بنزین و وضعیت حمل و نقل عمومی ایجاد نمیشود و انتظار صرفهجویی و کاهش مصرف نباید داشته باشیم، بنابراین راه دوم افزایش قیمت بنزین است.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر اینکه در جلسه اخیر کیمسیون تلفیق آقای پاکنژاد وزیر نفت، شفاف و روشن به نمایندگان مجلس اعلام کرد که گزینههایی برای نحوه افزایش قیمت بنزین در جلسه سرا قوا مطرح کردیم، گفت: اینجا باید بگویم که گویا مجلس بیهویت شده است. نمایندگان مجلس نمایندگان مردم هستند و این تصمیم افزایش قیمت بنزین هم درباره مردم است اما تصمیمات در این باره، جای دیگری گرفته میشود و ۸۰ درصد اختیارات در این باره را جای دیگر بردهاند و مردم هم از تعیین تکلیف قیمت بنزین بیاطلاع هستند.
لاهوتی ادامه داد: وزیر نفت در جلسهای به نمایندگان گفت که دنبال راهکاری هستیم که راهی برای افزایش نرخ بنزین پیدا کنیم، با این وجود چرا به مردم باید دروغ بگوییم؟ واقعیت موضوع این است که دولت به دنبال راهی برای افزایش قیمت بنزین است.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: ما هم نمیخواهیم دروغ بگوییم و بلوف بزنیم اگر مجلس همین ۶۵ هزار میلیارد تومان پیشنهاد دولت در لایحه بودجه برای واردات بنزین را تایید کند، در واقع افزایش قیمت بنزین را تایید کردهایم. اما راهکاری که مجلس میتواند برای افزایش بودجه واردات بنزین در نظر بگیرد این است که هزینههای بی حساب و کتاب و وحشتناک بخشهای دیگر مانند بودجههای فرهنگی را کاهش دهد و در نهایت عدد ۶۵ هزار میلیارد تومان را به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برسانیم.
وی گفت: باید توجه داشت دولت درباره افزایش نرخ بنزین اختیار دارد اما اگر مجلس بودجه ۶۵ هزار میلیارد تومانی واردات بنزین را تایید کند یعنی تصمیم دولت برای افزایش قیمت بنزین را تایید کرده است. اما اگر مجلس عدد ۶۵ هزار میلیارد تومان برای واردات بنزین را رد کند و عدد را افزایش دهد یعنی با افزایش نرخ بنزین در سال آینده مخالف است.