تعیین تکلیف مسکن کارگری | کارگران صاحب خانه شدند

تکلیف مسکن کارگران روشن شد؟


کارگران

​مسکن یکی از مهمترین مشکلات کارگران است. چرا که با افزایش و نوسانات قیمت مسکن در بازار، توان کارگران برای تهیه آن یا پرداخت اجاره بهای آن پایین آمده است.

مطابق آمارها نزدیک به ۷۰ درصد درآمد کارگران صرف اجاره بها و تأمین مسکن می‌شود.

بیش از نصف حقوق کارگران صرف پرداخت اجاره بهای خانه می‌شود و عملا توان خرید مسکن با حقوقی که دریافت میکنند را ندارند؛ حتی در صورتی که وام بگیرند.

مطالعه بیشتر: انتقال طرح مسکن کارگری از معاونت تعاون به معاونت اجتماعی
چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار در هفته کارگر سال ۱۴۰۳ خبر از ساخت ۶۰هزار مسکن کارگری داد.

او درباره این طرح توضیح داد: وزیر کار چند ماه قبل دستور تشکیل قرارگاه مسکن کارگری را صادر کردند که با حضور سازمان‌های تابعه وزارتخانه و دستگاه‌های مختلف و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی شکل گرفت، ولی ما تمرکز کردیم روی اینکه چند سناریو را طراحی کنیم و برخی از این سناریوها، تعاونی محور، برخی کارفرما محور و برخی دیگر روی رفع موانع پیش روی کارگران و کارفرمایان است.

او ادامه داد: تلاش وزارت کار این است که در چند ماه آینده رویکرد جدید و بسته‌های اختصاصی مسکن کارگری ایجاد شود. در ماه های اینده، این رویکرد ها اعلام خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی هم درباره آخرین وضعیت مسکن کارگران اظهار داشت: تا کنون برای ۱۴۰هزار واحد مسکن کارگری زمین تأمین شده است و هر منطقه‌ای که بتوانیم زمین را تأمین کنیم نسبت به ارائه زمین برای مسکن کارگران اقدام می‌کنیم، اما این اراضی به پیمانکاران تعلق نمی‌گیرد بلکه اگر مدیران صنایع بتوانند در مناطقی که اراضی تأمین شده است، برای کارگران مسکن بسازند با آنها نهایت همکاری را خواهیم داشت، البته اگر مدیران صنایع پای کار نیایند باز هم از روش‌های دیگری برای خانه‌دار کردن کارگران اقدام می‌کنیم.

معاون تعاون وزیر کار نیز درباره موضوع مسکن کارگران، خبر داد: مبلغ ۸هزار میلیارد تومان با هدف حمایت از احداث مسکن کارگران در قالب شرکت‌های تعاونی مسکن، در سراسر کشور برنامه‌ریزی شده است.

مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه تا تمام کارگران متقاضی مسکن را خانه‌دار نکنیم، آرام نمی‌نشینیم، گفت: تا کنون برای ساخت ١۴٠ هزار واحد مسکن کارگران زمین تامین و به مدیران صنایع ارائه شده‌ است.

 ارسلان مالکی، معاون وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین وضعیت مسکن کارگران و اینکه کدام پیمانکاران می‌توانند از این ظرفیت برای کارگران مجموعه استفاده کنند، اظهار داشت: تا کنون برای ١۴٠ هزار واحد مسکن کارگری زمین تامین شده و هر منطقه‌ای که بتوانیم زمین را تامین کنیم نسبت به ارایه زمین برای مسکن کارگران اقدام می‌کنیم. اما این اراضی به پیمانکاران تعلق نمی‌گیرد بلکه اگر مدیران صنایع بتوانند در مناطقی که اراضی تامین شده برای کارگران مسکن بسازند، با آنها نهایت همکاری را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: البته اگر مدیران صنایع پای کار نیایند باز هم از روش‌هایی دیگری برای خانه‌دار کردن کارگران اقدام می‌کنیم.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در پاسخ به این سوال که با توجه به درآمد پایین کارگران، دولت چه روش ویژه برای خانه‌دار کارگران بکار گرفته است، گفت: اعتقاد داریم اگر صنایع پای کار بیایند بهترین روش برای خانه‌دار کردن کارگران است چراکه صنایع هم می‌توانند کارگران را از تسهیلاتی برخوردار کنند و هم اینکه مسئولیت اجتماعی در زمینه ایجاد زیرساخت‌ها دارند و می‌توانند در زیرساخت ‌سازی کمک کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: همچنین صنایع و کارفرمایان می‌توانند پروژه را مدیریت کنند که این نکته بسیار مهمی محسوب می‌شود چراکه شاید تمام کارگران نتوانند این پروژه را مدیریت کنند اما مدیران صنایع می‌توانند این اقدام را انجام دهند و در این صورت با وجود مدیریت مدیران صنایع در کنار ارایه تسهیلات، کارگران سریع‌تر صاحب خانه می‌شوند.

وی تاکید کرد: این اراضی به صورت رایگان و ٩٩ ساله در اختیار کارگران قرار می‌گیرد.

مالکی با اشاره به نگرانی‌ها درباره خوابگاهی شدن این واحدهای مسکونی اختصاص داده شده به کارگران و فضای نامساعد زندگی در این محدوده‌ها به دلیل مجاورت آن با کارخانه‌ها و صنایع تاکید کرد: این تفکر کاملا اشتباه است. کسانی که اینگونه درباره مسکن کارگران اظهار نظر می‌کنند، اشرافی به طرح‌های در نظر گرفته شده ندارند. وقتی از مسکن کارگران صحبت می‌شود شاید تجربه ساخت مسکن برای کارگران در دوره انقلاب صنعتی تداعی شود اما به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم برای کارگران آن طرح منسوخ شده به اجرا برسد و در طرح‌هایی که تعریف کرده‌ایم تمام الزامات شهری در آن دیده شده‌است.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: نقطه قوت این اقدام این است که طرح‌ها را به خود کارگران سپرده‌ایم و تمام طرح‌ها با در نظر گرفتن پیشنهادات و نکات ارایه شده از سوی مدیران صنایع به اجرا می‌رسد.

وی گفت: در برخی از پروژه‌ها شهرک سازی خواهد شد و قرار بر است که در الحاق محدوده‌ها، بخشی را برای ساخت مسکن کارگران تفکیک کنیم و قرار نیست در بیابان برای کارگران خانه بسازیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که با توجه به منابع اراضی چه سقفی برای واحدهای مسکن کارگران در نظر گرفته شده، اظهار داشت: سقف در نظر گرفته شده به اندازه تعداد متقاضیان است و تا تمام کارگران متقاضی مسکن را خانه‌دار نکنیم، آرام نمی‌نشینیم و تمام اقدامات لازم برای این فعالیت و این پروسه را انجام می‌دهیم.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید