دولت سال گذشته ۳.۵ میلیون نفر را بهعنوان جامانده سهام عدالت شناسایی کرد. بر همین مبنا قرار بود به هر کدام از جاماندگان سهام عدالت، ۱۰ میلیون تومان سهام تخصیص یابد که البته در نهایت، رئیس وقت سازمان خصوصیسازی از درخواست لغو تصویبنامه تخصیص سهام عدالت به جاماندگان خبر داد.
«سهام عدالت جاماندگان چه شد؟»، سوالی است که این روزها درباره وعدههای دولت و مجلس پرسیده میشود. پیشتر وعده داده شده بود که دولت سهام جدیدی را تحت عنوان سهام عدالت به دهکهای مشمول و افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی تخصیص دهد.
طی سالهای گذشته وعدههای زیادی درباره تخصیص سهام عدالت به جاماندگان مطرح شده است. دولت در ابتدا عنوان میکرد که منابعی برای تخصیص سهام جدید ندارد، اما فشار مجلس سبب شد دولت به دنبال منابع برای سهام جدید، وعدههایی را مطرح کند.
سرنوشت سهام عدالت جاماندگان چه شد؟
در همین راستا دولت سال گذشته ۳.۵ میلیون نفر را بهعنوان جامانده سهام عدالت شناسایی کرد. بر همین مبنا قرار بود به هر کدام از جاماندگان سهام عدالت، ۱۰ میلیون تومان سهام تخصیص یابد که البته در نهایت، رئیس وقت سازمان خصوصیسازی از درخواست لغو تصویبنامه تخصیص سهام عدالت به جاماندگان خبر داد.
حسین قربانزاده آن زمان در مورد دلیل این درخواست توضیح داده بود که حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بهعنوان جامانده سهام عدالت شناسایی شدهاند که این موضوع به ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد، در حالی که طبق تصویبنامه هیات وزیران قرار است دو درصد سهام بانک ملت، سه درصد از سهام بانک تجارت و ۲.۷ درصد از سهام بانک صادرات مشمول این واگذاری شوند و باید گفت منابع در نظر گرفته شده، منابع مورد نیاز را پوشش نمیدهد.
بهتازگی، اما معاون جدید واگذاری سهام و بنگاههای سازمان خصوصیسازی آخرین وضعیت واگذاری سهام عدالت به جاماندگان را تشریح کرده است. محمود قامت در مورد تخصیص سهام عدالت به جاماندگان گفته است که ترجیح سازمان خصوصیسازی و قانونگذار واگذاری سهام شرکتهای بورسی به جاماندگان سهام عدالت است.
او در این باره به ایسنا گفته است که سازمان خصوصیسازی در پیشنهادی که سال گذشته به دولت ارائه کرد اعلام کرد که سهام شرکتهای بورسی را مد نظر دارد، امسال نیز پیشنهاد مذکور دوباره مطرح شده است.
وی به این سوال که کدام شرکتهای بورسی مد نظر قرار دارند، پاسخ داده است: شرکتهایی از جمله هلدینگ خلیج فارس، فولاد مبارکه، شرکت ملی صنایع مس و…. به طور کلی همه شرکتهای بورسی که در گروه دو دولت قرار دارند پیشنهاد نخست برای واگذاری سهام عدالت به جاماندگان هستند.
معاون سازمان خصوصیسازی همچنین در مورد مبلغی که قرار است به جاماندگان تخصیص یابد توضیح داد: رقم سال گذشته ۱۰ میلیون تومان بوده است، اما ممکن است امسال تغییر کند.
با این توضیحات مشخص است که دولت هنوز سهامی به جاماندگان تخصیص نداده و همچنان در حال شناسایی منابع برای این واگذاری است.
هک موبایل با لینک جعلی ثبتنام سهام عدالت
رئیس پلیس فتای البرز از دستگیری یک کلاهبردار اینترنتی که از طریق فیشینگ اقدام به هشت فقره کلاهبرداری به ارزش دو میلیارد ریال کرده بود، خبر داد.
به گزارش ایسنا، سرهنگ رسول جلیلیان با اعلام این خبر گفت: در پی ارجاع یک فقره پرونده کلاهبرداری اینترنتی به پلیس فتای استان مبنی بر برداشت غیر مجاز از حساب یکی از شهروندان، بررسی تخصصی ماموران پلیس فتا در این خصوص آغاز شد.
وی اضافه کرد: پس از بررسیهای تخصصی صورت گرفته مشخص شد که مالباخته از طریق پیام رسان واتساپ وارد یک لینک آلوده مربوط به ثبت نام سهام عدالت شده و بدافزاری بر روی گوشی تلفن همراه وی نصب و اطلاعات بانکی این شخص افشا شده است.
رئیس پلیس فتای استان البرز افزود: بلافاصله اقدامات فنی و پلیسی در خصوص شناسایی متهم پرونده آغاز و در یک مدت زمان کوتاه مخفیگاه کلاهبردار اینترنتی در منطقه مهرشهر کرج شناسایی و با هماهنگی مقام قضائی این شخص دستگیر شد.
این مقام انتظامی تصریح کرد: تاکنون هشت نفر از مالباختگان این پرونده در سراسر کشور شناسایی و تلاش برای کشف کلاهبرداریهای اینترنتی احتمالی ادامه دارد.
جلیلیان در پایان با بیان اینکه ارزش کلاهبرداریهای صورت گرفته توسط متهم تاکنون دو میلیارد ریال برآورد شده است، خاطرنشان کرد: به کاربران اینترنتی نیز توصیه میکنیم تا از ورود به لینکهای ارسالی از سوی اشخاص ناشناس جدا پرهیز کنند.