قرار است یک میلیون تومان علیالحساب متناسبسازی جداگانه به حساب بازنشستگان کشوری واریز شود.
سی تیر حقوق بازنشستگان کشوری بدون متناسبسازی واریز شد؛ حالا مدیران صندوق بازنشستگی کشوری در خصوص عدم پرداخت یک میلیون تومان علیالحساب متناسبسازی حقوق بازنشستگان در تیرماه اعلام کردهاند که این مبلغ طی دو سه روز آینده با تامین منابع مالی به صورت جداگانه به حساب بازنشستگان و وظیفهبگیران کشوری واریز خواهد شد.
گفتنیست این یک میلیون تومان برای بازنشستگان لشگری و تامین اجتماعی نیز واریز نشده است.
دلایل تاخیر در پرداخت مستمریهای تامین اجتماعی چیست؟
محمد حسن موسیوند، عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته خرمآباد، در اعتراض به تأخیر پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: تأمین اجتماعی در تیرماه با تأخیر ۳ تا ۴ روزه مستمریِ بازنشستگان را واریز کرده و بازنشستگان با مشکل پرداخت اقساط خود مواجه شدهاند.
وی گفت: خیلی از همین بازنشستگان به بانک رفاه قسط پرداخت میکنند. آیا بانک رفاه از دریافتِ جریمه تأخیر در پرداخت اقساط خود میگذرد؟ خیر، بانک رفاه و بانکهای دیگر یک ریال از جریمه تأخیر خود نمیگذرند و بازنشسته علاوه بر اینکه حقوقش با تأخیر پرداخت میشود، مجبور است جریمه هم بپردازد.
موسیوند ادامه داد: بسیاری از بازنشستگان، حداقلبگیر هستند و با مستمری اجارهخانه و اقساط خود را به سختی پرداخت میکنند. مستمری به قدری ناچیز است که بازنشسته نمیتواند پساندازی داشته باشد و برای همین مبلغ ناچیز برنامهریزی کرده است، پس با تأخیرِ در پرداخت حقوق، مشکلات بسیاری برای بازنشستگان به وجود میآید.
عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته خرمآباد گفت: بازنشستگان در مراجعه به ما دائم از این تأخیر در پرداخت حقوق و مشکلاتی که برایشان ایجاد شده شکایت میکنند. آنها میگویند احتمالا مسئولان با حقوقهایی که دریافت میکنند، باورشان نمیشود که پرداخت به موقعِ همین حقوق ناچیز برای ما چقدر میتواند مهم باشد.
موسیوند در ادامه از عدم پرداخت یک میلیون تومان متناسبسازیِ حقوق خبر داد و گفت: علیالحساب متناسبسازی را پرداخت کردند، اما هنوز خبری از استمرارِ اجرای قانون متناسبسازی و پرداختِ یک میلیون تومان نیست. یک میلیون تومانِ متناسبسازی قطعا نمیتواند مشکلاتِ معیشتیِ اساسیِ بازنشستگان را حل کند، اما بازنشستگان برای همین مقدار ناچیز هم برنامهریزی کردهاند.
وی بیان کرد: تأمین اجتماعی حدود ۸۰۰هزار میلیارد از دولت طلبکار است و اگر دولت طلب خود را با تأمین اجتماعی صاف کند، دیگر دلیلی برای ارائهی خدمات از سوی این سازمان به بیمهشدگانش نمیماند.
موسیوند بیان کرد: از رئیسجمهور میخواهیم که پرداختِ طلبِ سازمان از دولت را در دستور کار خود قرار دهد تا ناترازی سازمان روز به روز افزایش پیدا نکند و دردسرِ بیمهشدگان بیش از این نشود.
پرداخت ۷۵ میلیارد تومان وام به این بازنشستگان
داریوش کشتکار با بیان اینکه ۱۹ هزار و ۵۰۰ بازنشسته در استان بوشهر حقوقبگیر صندوق بازنشستگی کشوری هستند، اظهار داشت: ماهانه افزون بر ۳۲۰ میلیارد تومان حقوق به حساب بازنشستگان استان واریز میشود.
وی میانگین پرداختی حقوق به هر بازنشسته استان بوشهر حدود ۱۵ میلیون تومان در ماه اعلام و بیان کرد: بیشترین حقوق بازنشستگی مربوط به اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بهصورت متوسط ماهانه ۷۰ میلیون تومان است.
مدیر صندوق بازنشستگی استان بوشهر بیشترین بازنشسته را مربوط به آموزش و پرورش دانست و خاطرنشان کرد: از مجموع ۱۹ هزار بازنشسته حقوقبگیر صندوق بازنشستگی از ۶۰ اداره و شرکت شامل شهرداریها و دستگاههای دولتی استان بوشهر ۱۳ هزار و ۱۰۰ نفر آنان بازنشسته آموزش و پرورش هستند.
کشتکار با اشاره به جشنواره ورزشی بازنشستگان تصریح کرد: صندوق بازنشستگی استان بوشهر با هدف اشاعه ورزش سلامتمحور و ایجاد نشاط و شادابی هر ساله اقدام به برگزاری جشنواره ورزشی میکند که در سال جاری جشنواره ورزشی بازنشستگان پس از بهتر شدن وضعیت آب و هوایی برگزار میشود و تاکنون ۲۰۰ بازنشسته استان بوشهر برای شرکت در این جشنواره ثبتنام کردهاند.
وی از پرداخت ۳۶ میلیارد تومان وام کمبهره به بازنشستگان این استان در سه ماه نخست سال جاری خبر داد و گفت همزمان با آغاز مردادماه ۳۹ میلیارد تومان وام ضروری کمبهره به حساب یکهزار و ۳۰۰ بازنشسته استان بوشهر واریز شد. در مجموع امسال تاکنون ۷۵ میلیارد تومان وام بهره ۴ درصدی ضروری به ۳ هزار بازنشسته این استان پرداخت شده است.
کشتکار با اشاره به معرفی بازنشستگان نمونه سال جاری گفت: امسال مرتضی فیروزی نوری در محور فرهنگ و هنر، محمدحسن خسروی بوشهری در محور علوم، آموزش و پژوهش، حسین حیدری در حوزه فعالیتهای اجتماعی و عامالمنفعه و حسن لاوری در عرصه ایثار و فداکاری بهعنوان بازنشسته نمونه سال جاری استان بوشهر انتخاب و تجلیل شدند.