به ازای هر فنجان قهوه حدود ۵۰ میلیلیتر آب سرد و یک قاشق چایخوری قهوه ریز آسیابشده و کمی شکر را در جذوه یا ایبریک بریزید. مخلوط را به خوبی هم بزنید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا کف کند. قهوه شما آماده است.
قهوه ترک نوعی دانه قهوه نیست. بلکه روشی برای درست کردن قهوه است.
سالها قبل، دربار عثمانی (ترکیه امروزی) قهوه را به روشی جدید درست می کردند، که بعداً به قهوه ترک معروف شد.
نماد قهوه ترک، جذوه است. جذوه وسیلهای است که برای درست کردن قهوه ترک استفاده میشود.
جذوه (قهوه جوش مخصوص تهیه قهوه ترک)
چطور قهوه ترک درست کنیم؟
مواد لازم:
جذوه
پودر قهوه
آب
شکر
مراحل تهیه قهوه ترک
ابتدا آب را در جذوه بریزید. برای هر فنجان قهوه، یک و نیم فنجان آب بریزید.
پودر قهوه را داخل جذوه بریزید. یک قاشق غذاخوری پُر پودر قهوه برای هر نفر کافی است.
اگر شیرین میپسندید، مقداری شکر هم به محتویات جذوه اضافه کنید.
جذوه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید کمکم گرم شود.
همین ابتدا میتوانید مواد را دو سه باری آهسته هم بزنید.
پس از چند دقیقه، مقداری کف روی لبههای ظرف شکل میگیرد.
وقتی قهوه شروع به کفکردن کرد، جذوه را از روی شعله بردارید و کف را با قاشق داخل فنجانها بریزید.
جذوه را بار دیگر روی شعله بگذارید و این بار که شروع به جوشکردن کرد، دیگر میتوانید قهوه را در فنجانها بریزید.
نکات درست کردن قهوه ترک
نکاتی که کمک میکنند قهوه ترک حرفهایتری دم کنید:
برای تهیه قهوه ترک باید از آب سرد استفاده کنید. ترجیحا تصفیهشده باشد.
پودر قهوه باید ریز باشد. ریز در حد آرد یا پودر کاکائو. وگرنه طعم خوبی پیدا نمیکند.
از قهوه تازه آسیابشده استفاده کنید. قهوهی مانده، معمولا کیفیت ندارد.
قهوه ترک درست و حسابی، باید کفدار باشد. بعد از چند بار تمرین، قهوهتان کفدار میشود.
از حرارت ملایم استفاده کنید و هروقت احساس کردید قهوه درحال جوشآمدن است، جذوه را چند لحظهای از روی حرارت بردارید تا دما پایین بیاید. یادتان باشد اگر شعله را بالا بکشید و قهوه سریع به نقطه جوش برسد، طعم تلخی پیدا میکند که خوشایند نیست.
برای اینکه قهوه کفدار شود باید از همزدن بیش از حد یا سریع خودداری کنید. اصلا نیازی هم به همزدن زیاد نیست.
قهوه را خیلی آرام در فنجان بریزید تا کفی که داشتید از بین نرود.
نکاتی درباره نحوه سرو قهوه ترک
قهوه ترک همیشه با یک لیوان آب سرو میشود. کمی آب بنوشید تا عطر و طعم قهوه را در دهان بهتر حس کنید.
قهوه را با عجله سرنکشید. بهتر است اندکی اجازه دهید تا قهوه در فنجان تهنشین شود.
در فرهنگ ترکیهای ها، معمولاً قهوه را با شیرینی جاتی مثل باسلوق میخورند
علی
ما که درست انجام می دادیم.با همین روش.