جیب بازنشستگان پر پول شد | مابه التفاوت حقوق بازنشستگان امروز واریز می‌شود

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز ‌اجرای ‌طرح متناسب‌سازی حقوق ‌بازنشستگان تأمین اجتماعی و شروع پرداخت‌ها در قالب این طرح از امروز خبر داد.


بازنشستگان

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام خبر تحقق وعده اجرای طرح متناسب‌سازی بازنشستگان، اظهارکرد: خبرخوب اینکه مطابق وعده‌ای که برای اجرای طرح متناسب‌سازی برای بازنشستگان مطرح کرده بودیم، فرآیند اجرای این طرح و پرداخت‌ها به بازنشستگان عزیز تأمین اجتماعی که شمارشان چهارمیلیون و ۳۰۰ هزار نفر ‌هستند، از امروز هم‌زمان با پرداخت حقوق آبان‌ماه شروع شده است.

وی با اشاره به تصریح قانون برنامه هفتم پیشرفت در زمینه متناسب‌سازی، یادآورشد: مطابق این قانون، متناسب‌سازی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی مختص بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر است؛ به‌نحوی که برای جبران اُفت میزان مستمری افراد به نسبت مستمری زمان برقراری، ۹۰ درصد این مبلغ به شکلی پرداخت می‌شود که ۴۰ درصد از آن در سالجاری، ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۵ تسویه می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: برای مثال اگر فردی در زمان برقراری مستمری، هفت برابر حداقل حقوق همان سال را دریافت می‌کرده و حالا با گذشت زمان میزان مستمری‌اش به شش برابر مبلغ حداقل حقوق امسال رسیده، مابه‌التفاوت این دو، معادل «یک واحد» است. بنابراین سازمان تامین اجتماعی مکلف است ۹۰ درصد این یک واحد افت را که معادل شش میلیون و ۴۰۰ هزار تومان می‌شود به نحوی پرداخت کند که ۴۰ درصد از این مبلغ در سال جاری و مابقی آن طبق قانون در سال‌های بعد پرداخت شود.

‌میدری تاکیدکرد: نکته مهم اینکه در این فرایند برای بازنشستگان سایر سطوح اگر مبالغ محاسبه‌شده متناسب‌سازی کم‌تر از ۱۰ درصد حداقل حقوق امسال یعنی هفت میلیون و ۱۶۶ هزار و ۱۸۴ ریال باشد؛ پرداخت به آنان تا این عدد ترمیم می‌شود.

وی افزود: در مورد بازنشستگان حداقل‌بگیر نیز اما همان‌طور که گفته شد؛ قانون متناسب‌سازی تنها شامل غیرحداقل‌بگیران است، بااین‌حال خبر خوب اینکه مقرر شد تا با عنوان «حفظ قدرت خرید» مبلغی معادل ۱۰ درصد حداقل دستمزد سال جاری یعنی همان هفت میلیون و ۱۶۶ هزار و ۱۸۴ ریال‌، به نسبت سنوات پرداخت به این گروه از بازنشستگان عزیز هم پرداخت شود.

به گفته میدری هزینه اجرای طرح متناسب‌سازی بازنشستگان در سال جاری بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان است.

، محمدی با اشاره به عملیاتی شدن وعده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل محترم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از آبان‌ماه، درباره نحوه محاسبه آن اظهار داشت: در جلساتی که با کانون‌های عالی بازنشستگان داشتیم، فرمول‌های مختلفی در این خصوص پیشنهاد شد و با توجه به اینکه ارتقای متناسب‌سازی اولویت مهم سازمان برای جلب رضایت بازنشستگان عزیز است، قرار شد که متناسب‌سازی بر اساس جبران ۹۰ درصد افت مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به مستمری زمان برقراری انجام شود. بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، ۴۰ درصد از این مبلغ در سال جاری، ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود.

وی افزود: مثلاً فردی زمان برقراری، ۷ برابر حداقل حقوق دریافت می‌کرده و اکنون ۶ برابر دریافت می‌کند، مابه‌التفاوت این دو، معادل «یک واحد» است. به عبارتی سازمان تأمین اجتماعی مکلف به پرداخت بر اساس ۹۰ درصد آن یک واحد افت است که معادل ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود. ۴۰ درصد از این مبلغ در سال جاری و مابقی آن طبق قانون در سال‌های بعد پرداخت می‌شود.

معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی در خصوص وضعیت متناسب‌سازی حقوق حداقل‌بگیران تصریح کرد: قانون متناسب‌سازی تنها شامل غیر حداقل‌بگیران بود و حداقل بگیران مشمول این قانون نیستند، اما با مساعدت سران محترم قوا و وزیر محترم کار، تعاون و رفاه اجتماعی و مدیرعامل محترم سازمان تأمین اجتماعی، سازوکارهایی تعیین شد تا معادل ۱۰ درصد حداقل دستمزد ماهیانه به نسبت سنوات پرداخت حق‌بیمه به عنوان «حفظ قدرت خرید» به آنهایی که شامل متناسب‌سازی نمی‌شوند، پرداخت شود.

وی با اشاره به اینکه از ۲۳ آبان‌ماه برای همه مستمری‌بگیران، مبالغ مربوط به متناسب‌سازی به همراه حقوق ماهیانه آن‌ها پرداخت می‌شود، گفت: مابه‌التفاوت متناسب‌سازی برای بازنشستگان غیر حداقل‌بگیر و مبلغ حفظ قدرت خرید برای بازنشستگان حداقل‌بگیر، از ۲۳ آبان و مطابق جدول اعلام شده انجام می‌شود.

محمدی با اشاره به بند د تبصره ۱۵ قانون تأمین اجتماعی در خصوص منابع سازمان از محل رد دیون دولت گفت: ان‌شاءالله سازمان برنامه و بودجه کشور کمک خواهد کرد تا منابع مربوطه به موقع تأمین شود و ما متناسب با این منابع پیش‌بینی شده، مابه‌التفاوت ماه‌های گذشته را پرداخت کنیم.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید