حقوق کارگران در ایران یک مسئله مهم و پیچیده است که تأثیر عمدهای بر زندگی و رفاه کارگران دارد. حقوق کارگران در ایران به دستورات قانونی تعیین میشود. قانون کار ایران حقوق و تعاریف مربوط به کارگران را مشخص میکند و شامل مواردی از جمله حقوق پایه، ساعت کاری، تعطیلات، مرخصیها، بیمه و ایمنی و بهداشت در محل کار است.حقوق کارگران در ایران بر اساس سطح تحصیلات، سالهای سابقه کار و نوع شغل تعیین میشود. این حقوق شامل حقوق ماهیانه، پاداشها و مزایا مانند ساعت کار اضافه، محل کار، کارکرد و کارکرد عالی است.حقوق کارگران از مباحث پر چالش دلت است. در ادامه به آخرین خبر لز حقوق کارگران می پردازیم.
وی ادامه داد: مطابق با ماده ۱۴۸ قانون کار ،همه کارگاه ها وظیفه دارند تا لیست کارگران خود را به سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند و برای تک تک کارمندان خود حق بیمه را پرداخت نمایند.
ابوی گفت: کارفرمایان باید از روز اول شروع به کار، نسبت به بیمه کردن کارگران واحد خود اقدام کنند،همچنین طبق قانون باید حقوق کارگر رااز روز اول بپردازد. اما به دلایلی همچون پرداخت حقوق کم و همچنین پرداخت نکردن سنوات و عیدی کارگران خود را بیمه نمیکنند.در حال حاضر مشاهده می کنیم با وجود قوانین محکم در مسیر بیمه شدگان اما باز هم برخی کارفرمایان قوانین را زیر پا می گذارند و کارگران خود را به دلایلی مانند فراراز پرداخت سنوات و عیدی بیمه نمی کنند.
به گزارش تسنیم، به طور کلی، قرارداد آزمایشی برای شناخت دوطرفه میان کارگر و کارفرما منعقد میشود. این قرارداد به ویژه برای کارگران جوان میتواند فرصت شغلی را ایجاد کند. همچنین، کارفرمایان نیز میتوانند از توانایی و تخصص کارگران جدید خود اطمینان پیدا کنند.
به هر صورت، تعهدات کارفرما در مدت آزمایشی قرارداد کمتر است. با این حال، باید توجه داشت که این نوع قرارداد محدود به زمانی مشخص است و کارفرما نمیتواند برای شانه خالی کردن از تعهدات خود نسبت به کارگر، مدت زمان آزمایشی را تمدید کند. متأسفانه این روزها مشاهده می کنیم که تعدادی از کارگران با گلایه از کارفرمایان بیان می کنند, که کارفرما در حقشان اجحاف کرده است . به طور مثال کارفرما در قرارداد شفاهی به نیروی کار گفته است که بعد از یک دوره چند ماهه، حقوق و مزایای قانونی را پرداخت می کند, اما بعد از پایان دوره آزمایشی کارفرما از تعهد شفاهی خود شانه خالی می کند و می گوید که این صحبت را نکرده است و زیربار حرفی که به نیروی کار و وعده ای که داده است نمی رود. در این میان وقت و انرژی و زمان نیروی کار از دست رفته است.
وی با اشاره به اجرای طرح کارورزی و طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار گفت: تنها افرادی که تحت این دو طرح آموزش مهارت و دور آموزشی می بینند شرایطشان متفاوت است. کارگاه هایی که این دو طرح را اجرا می کنند, می توانند تحت قوانین و شرایطی که برایشان مشخص شده است, نیروی کار آزمایشی جذب کنند.
روح الله تجری با بیان اینکه با افزایش تورم اخیرا دولت برای کارکنان و بازنشستگان خود مزایایی در نظر گرفته است، گفت: باوجه به اینکه تورم بالا اثر افزایش حقوق کارگران را از ابتدای سال از بین برده است بنابراین گروه کارگری شورایعالی کار چندین بار درخواست ترمیم حقوق کارگران را داشتهاند اما متاسفانه هیچ توجهی نمیشود.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار گلستان اظهار کرد: تورم در کشور ۴۸درصد اعلام شده ولی متاسفانه حقوق کارگران فقط ۲۷ درصد افزایش پیدا کرده است. بنابراین کارگر چطور میتواند با حداقل دریافتی جدا از معیشت به مسائل مسکن، درمان و آموزش خانوادهاش رسیدگی کند.
وی ادامه داد: اگر حقوق کمتر از تورم افزایش داشته باشد مزدبگیران فقیر، فقیرتر خواهند شد و اگر فقیر نیستند به جمع فقرا اضافه خواهند شد. دولت و مجلس شورای اسلامی باید ثبات اقتصادی ایجاد کنند و قول داده بودند که تورم را مهار کنند عمل کنند.
تجری گفت: در روزهای اخیر مزایای کارمندان به دلیل تورم افزایش پیدا کرد ولی متاسفانه حقوق و مزایای کارگران افزایش داده نشد و حتی به درخواستهای ماههای گذشته برای افزایش حقوق کارگران پاسخی داده نشد.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار گلستان افزود: اگر دولت در طول سال جاری تصمیم گرفت که مزایای کارمندان را به خاطر تورم افزایش دهد موظف است عینا همان رقم مزایای افزایشی را برای کارگران نیز در نظر بگیرد. دولت و مجلس باید مصوبهای را تایید کنند که ماهی ۵۰۰ هزار تومان هزینه ایاب و ذهاب به حساب کارگران واریز نمایند و این موضوع باید قانون شود.
وی بیان کرد: اکثر جامعه کارگری استان مستاجر هستند و پول کرایه خانه و اجاره را ندارند. باگذشت زمان و بهمرور اقلام خوراکی، گوشت و پروتئینها از سبد غذایی کارگران حذف شده است. کارگران این روزها چشم به دست دولت و مجلس دوختهاند تا دستمزد آنان افزایش پیدا کند.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار گلستان گفت: دولتمردان باید افزایش منطقی دستمزد کارگران را در دستور کار قرار دهند. حقوق کارگران کفاف ۱۰ روز زندگی آنها را هم نمیدهد.
تجری خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد حقوق دریافتی کارگران برای اجارهبها صرف میشود و دولت برای خانهدار شدن کارگران ابتدا تعاونیهای مسکن کارگری تشکیل دهد و به کارگران وامهای کم بهره با اقساط بلند پرداخت کند.