حقوق کارگران در ایران یک مسئله مهم و پیچیده است که تأثیر عمدهای بر زندگی و رفاه کارگران دارد. حقوق کارگران در ایران به دستورات قانونی تعیین میشود. قانون کار ایران حقوق و تعاریف مربوط به کارگران را مشخص میکند و شامل مواردی از جمله حقوق پایه، ساعت کاری، تعطیلات، مرخصیها، بیمه و ایمنی و بهداشت در محل کار است.حقوق کارگران در ایران بر اساس سطح تحصیلات، سالهای سابقه کار و نوع شغل تعیین میشود. حقوق کارگران شامل حقوق ماهیانه، پاداشها و مزایا مانند ساعت کار اضافه، محل کار، کارکرد و کارکرد عالی است.. در ادامه به آخرین خبر از حقوق کارگران می پردازیم.
یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره میزان حداقل دریافتی مورد نیاز کارگران با بیان اینکه «در دنیا عرف است و در کشور ما نیز این موضوع به عرف تبدیل شده است که حقوق کارگران متناسب با تورم واقعی و سبد معیشت زندگی کارگران تعیین شود»، گفت: اگر امروز کارگری با ۴ نفر عائله کمتر از ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان حقوق دریافت کند، نشان میدهد که ما فهم درستی از مزد در کشور نداریم.
علی بابایی کارنامی در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر لزوم ترمیم و افزایش حقوق کارگران گفت: موضوع کارگران در کشور بسیار مهم و مساله حقوق آنها مهمتر است. اگر نیروی کار با انگیزهی بالا در واحدهای تولیدی، فعالیت نکند، با توجه به تورم موجود و کاهش قدرت کارگران، اولین ضرر این شرایط به خود کارفرمایان وارد میشود و در مراحل بعدی دولت، جامعه و در مجموع حاکمیت متضرر میشوند. در زمینه حمایت از کارگران بخش همه باید معتقد و مصصم باشیم که به هر قیمتی که شده حقوق کارگران را ارتقا دهیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره میزان حداقل دریافتی مورد نیاز کارگران اظهار کرد: در دنیا عرف است و در کشور ما نیز این موضوع به عرف تبدیل شده است که حقوق کارگران متناسب با تورم واقعی و سبد معیشت زندگی کارگران تعیین شود. چنانچه امروز قیمت ۱۴ قلم کالای اساسی را جمع کنیم، قیمت این کالاها کمتر از ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان نمیشود.
این نماینده مجلس اظهار کرد: به نظر من اگر امروز کارگری با ۴ نفر عائله کمتر از ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان حقوق دریافت کند، نشان میدهد که ما فهم درستی از مزد در کشور نداریم؛ حال ممکن است گفته شود که اگر حقوق زیادی به کارگران پرداخت شود، تورم افزایش مییابد که در پاسخ باید گفت که کارفرمایان میتوانند از جای دیگری نظیر سود دلالی و سفته بازیها و بیتدبیریهای مدیریتی بزنند و حقوق کارگران را افزایش دهند.
بابایی کارنامی در پایان با اشاره تعیین «مهار تورم، رشد تولید» از سوی مثام معظم رهبری برای سال ۱۴۰۲ با تاکید بر اینکه «حمایت از کارگران حتماً به تحقق شعار سال کمک میکند»، عنوان کرد: هماطور که رهبری در دیدار اخیر کارگران فرمودند پرداخت نکردن دستمزد کارگران یکی از مصادیق ظلم به آنهاست؛ در این زمینه باید برای جبران، به وضعیت کارگران رسیدگی شود، هم وضعیت امروز آنها اصلاح و هم گذشته آنها جبران شود.
یک کارشناس حوزه کار با بیان اینکه حمایت از کارگران در ترمیم مزد حمایت از تولید و نیروی کار در کشور است، تعریف خط اعتباری به منظور تامین ارزاق و تقویت سبد معیشت خانوارهای کارگری را خواستار شد.
حمید حاج اسماعیلی در گفتوگو با ایسنا، گفت: اصلاح و بازنگری مزد کارگران به منظور بهبود وضعیت معیشت آنها نه یک ضرورت بلکه اقدامی منطقی و جدی است. در پایان سال گذشته مزد چندان متناسب با تورم و خط معیشت افزایش پیدا نکرد و نیمی از شاخصه ها را در تعیین مزد اعمال کردیم.
وی افزود: در روند تعیین دستمزد در سال جاری نیز با تغییر قیمت اقلام و کالاها مواجه بودیم که بر زندگی خانوارهای کارگری تاثیرگذار بود، بنابراین ضرورت دارد راههایی برای کمک و حمایت از معیشت جامعه کارگری صورت گیرد.
این فعال حوزه کار تصریح کرد: اگر بازنگری دستمزد در نیمه دوم سال برای کارگران صورت گیرد منطقیتر است، هر چند بعید است که آمادگی و عزم و اراده ای برای این کار وجود داشته باشد.
حاج اسماعیلی با اشاره به افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی گفت:معتقدم همانطور که سازمان برنامه و بودجه برای افزایش مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد منابع درنظر گرفت برای حمایت از سبد کارگران نیز باید خط اعتباری جدیدی را تعریف کنیم.
وی حمایت از کارگران در ترمیم مزد را حمایت از تولید و نیروی کار دانست و گفت: این مسأله هم به لحاظ اقتصادی و اجتماعی اهمیت دارد و هم در امنیت عمومی کشور موثر است.
این کارشناس حوزه کار افزود: تا پایان سال شش ماه دیگر داریم و باید راهکارهایی برای تقویت معیشت کارگران پیدا کنیم هر چند که اجرای آنها در بحث حمایتهای غیر نقدی در بخش خصوصی کار دشواری است.
وی در پایان گفت: اگر در خصوص درخواستی که گروه کارگری برای بازنگری مزد داشتند شرکای اجتماعی همراهی کنند در پایان سال برای تعیین دستمزد سال بعد چالش کمتری خواهیم داشت.
بهنام جوزری
سلام وقت بخیر بعداز 19سال کار کردن توشرایط سخت زیان با تازه حقوقمان شده 8تومن چرا دولت شرکت های خصوصی را موظف به پذیرفتن طرح طبقه بندی مشاغل نمیکند شرکت که کنار ماهست طرح طبق بندی مشاغل اجرا کرده حقوق پرسنل شان از 5تا 6تومان رفته
بالا ولی ما تا صحبت از حقمان میکنیم تصفیه چکار باید کنیم
کارگر فوق لیسانس بدبخت
سلام ، من با مدرک کارشناسی ارشد و پانزده سال سابقه ، توی یه شرکت لوکس با پایه حقوق ۷ میلیون دارم کار میکنم ، اینجا مهمنیست مدرک تحصیلیت چیه ، چقدر زحمت کشیدی ، چقدر تحربه داری ، چقدر کارایی داری ، مهم اینکه کی شما رو سفارش کرده ، همکار من همون کاری رو بنده دارم انجام میدم رو داره انجاممیده و خیلی بیشتر از من میگیره ، سازمان ها و شرکت ها و کارخانه جات افتاده دست یه عده کلاش ، اینجا شده بم بمیی ما هم شدیم فقرای هندی
سیاهی
من کارگر لعاب وکوره هستم که حتی جمعه ها میرمدسرکار تا بتونم خرج زندگی رو بدم به اضافه کارتا اخر شب موندن حقوقم ۱۰ تومان میشه شرکت وقتی تعطیلات تابستونی داره در مدت تعطیلی که ۱۰ روز هست کارگر بدون حقوق تعطیل میشه یعنی یک سوم حقوق اون ماه رو دریافت میکنه عید هم همینطور ۱۲ سال هست دارم تواین شرکت کارمیکنم ریالی عیدی ندیدم به کار ما سختی کار میخوره که صاحبکار ما با بیمه توانی میکنی جیب مامور بیمه رو پر میکنه اسم کسی رو تو سختی کاروهزار حق وحقوق دیگه رد نکنه هرکس هم اعتراض کرده اخراجش کردن کسی هم به دا د ما نمیرسه
حمید صاحبدل
بازنشسته تامین اجتماعی ،با ۲۶ سال سابقه ۶۲۰۰ میگیرم با۴ سر عاعله ،واقعا کمه دولت باید فکری بکنه.
ناشناس
الان من کارکر پمپ بنزین هستم با ماهی شیش هفصد حقوق تا اون مبلغها خیلی واصله هست چرا دولت برای ماها هم راه جاره ای دستوری به کارفرما ها نمیده درباره حقوق های مون تا اندازه حقوق مابغی شغلها هم ما هم حقوق بگیریم
ایلیا
یکی از شغلهای که دربارش هیچ جا یا خیلی کم صحبت میشه کارکران پمپ بنزین هستن که تو گرما و سرما شب و روز دارن کار میکنن با کمترین حقوق و هیچ کس هم پیگیر نیست هیچ جا درباره حقوق انها نمینویسه ….
هرروز صاحب پمپ بنزینها پول دارتر و کارکران پمپ بنزین هر سال سخترو سختر میشه زندگیشون ….
ناشناس
دولت اگر میفهمید یک کارگر با ۴ نفر ادم ۸ میلیون تومان حقوق میگیره با چه زحمتی زندگی را میگذراندتا الان فکری بحال کارگر و بازنشسته میکرد دوبت شش کلاسه همین میشود هنوز روز خوشمان است