خبر خوش برای یارانه بگیران | یارانه معیشتی مهر ماه چقدر افزایش یافته است؟ | یارانه معیشتی این افراد قطع شد

پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: تغییری در پرداخت یارانه‌ها ایجاد نمی‌شود.


یارانه

براساس گزارش دیوان محاسبات مبلغ ۱۸۴هزار میلیارد تومان خارج از منابع چهارگانه هدفمندسازی یارانه‌ها برای پرداخت یارانه‌ها تأمین شده که محل تأمین آنها تنخواه بانک مرکزی، تنخواه خزانه و بودجه عمومی کشور بوده است.

با توجه به گزارش دیوان محاسبات کشور که چندی پیش در خصوص عملکرد شش‌ماهه منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها منتشر شد، از ۷۵۹همت منابع پیش‌بینی‌شده هدفمندی برای سال ۱۴۰۳، در شش‌ماهه اول سال جاری مبلغ ۲۱۲همت (معادل ۵۵ درصد پیش‌بینی ۶ماهه و ۲۸ درصد پیش‌بینی یک‌ساله) محقق گردیده است و به‌منظور تأمین کسری منابع نسبت به مصارف، مبلغ ۱۸۴همت از سایر منابع (خارج از ۴ ردیف اصلی عنوان‌شده در منابع قانون) استفاده شده است.

اما نکته‌ای که در این بین وجود داشت این بود که دقیقاً در گزارش دیوان محاسبات کشور مشخص نشده بود که منظور از عبارت «منابع خارج از ۴ ردیف اصلی عنوان‌شده در منابع قانون» چیست.

طیبه حسینی سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در پاسخ به این سؤال که مبلغ ۱۸۴ هزار میلیارد تومان مورد اشاره از کدام منابع تأمین شده است، گفت: تا امروز تنها ۵۳ درصد از منابع سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها وصول شده است، اما این مقدار پاسخگوی مصارف اجتناب‌ناپذیری سازمان که در جدول ۱۴ قانون بودجه برای ما تعیین شده نیز، نبوده است، از همین رو، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ناچار شده است به راه‌حل‌های اضطراری روی بیاورد، از جمله استفاده از تنخواه بانک مرکزی، استقراض از خزانه و همچنین استفاده از محل منابع بودجه عمومی (با دریافت مصوبه از سران قوا)، به این ترتیب سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها تلاش کرد ۴۷ درصد باقی‌مانده را که به‌دلیل عدم تأمین منابع از سوی شرکت‌های نفتی به دست نیامده است، جبران نماید.

وی افزود: مصارف ما به‌میزان ۸۷ درصد بوده است، در حالی که تنها ۵۳ درصد از منابع وصول شد؛ لذا برای تأمین ۳۴ درصد اختلاف موجود، که در اولویت موارد اجتناب‌ناپذیر قرار دارد، ناچار به اقدامات فوق بوده‌ایم. موارد اجتناب‌ناپذیر شامل یارانه نقدی، مستمری‌های کمیته امداد و سازمان بهزیستی، تأمین دارو، و پرداخت مطالبات گندم و سایر مواردی است که در جدول ۱۴ قانون‌گذار برای ما تعیین شده است، با وجود این، به‌دلیل کمبود منابع مالی، حتی قادر به پرداخت این هزینه‌ها نبوده‌ایم، چه رسد به سایر موارد.

حسینی ادامه داد: مسئله دیگری که وجود دارد این است شرکت‌های نفتی، اعم از شرکت پالایش و پخش، گاز و خود شرکت ملی نفت، منابعی را که بر اساس قانون موظف به تأمین آن هستند، فراهم نمی‌کنند، این امر باعث شده است سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها برای تأمین موارد اجتناب‌ناپذیر، ناچار به استقراض از خزانه و استفاده از تنخواه بانک مرکزی شود و همچنین از سران قوا مصوبه‌ای بگیرد که اجازه دهد از بودجه عمومی استفاده نماید. در صورتی که شرکت‌های نفتی به‌موقع منابع مورد نیاز را تأمین کنند، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها قادر خواهد بود تعهدات قانونی خود را به‌موقع انجام دهد و نیازی به این اقدامات اضطراری نخواهد بود.

لازم به ذکر است که با توجه به اظهارات سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، دولت علاوه بر استفاده از تنخواه بانک مرکزی و خزانه، برای تأمین منابع یارانه‌ها که به‌ویژه به‌علت پرداخت هزینه‌های مربوط به خرید تضمینی گندم افزایش قابل‌توجهی پیدا کرد، ناچار به دریافت مجوز سران قوا به‌منظور استفاده از بودجه عمومی شده است.

محمود ملکوتی خواه رئیس سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در ارتباط با سوال قطع برخی از پرداخت‌های مربوط به مطالبات معلولان مستمری بگیر گفت: قطع مستمری نداشتیم. اعتبارات را مجلس تصویب می‌کند و سازمان برنامه موظف است طبق بودجه ارقام را پرداخت کند. این رقم هر ماه و بتدریج از طریق ارقامی که همکاران سازمان بهزیستی به ما ارائه می‌دهند، پرداخت میشود.

وی گفت: سقف رقمی که می‌توانیم پرداخت کنیم یک دوازدهم عددی هست که هر ماه در قانون از طریق قانونگذار تسریع کرده است و منابع براساس وصولی مصارف قرار دارد. یک مشکل ما عدم تحقق منابع هدفمندی بود در حالیکه ما ملزم بودیم مانند کمک مستمری مددجویان بهزیستی پرداخت می‌کردیم.

بنابراین یک دوازدهم آن تا شهریورماه پرداخت شده، اما در لیستی که در سازمان بهزیستی ارائه می‌دادند برخی نفرات از طرق مختلف مانند توانمندسازی و… خارج و افراد جدید جایگزین می‌شوند لذا خروج نفرات و ورود نفرات جدید شکل گرفت که آن خروجی‌ها تعدادشان کمتر از ورودی‌ها بود و از لحاظ اعتباری اینگونه اعلام شد که این افراد مستمری نگرفتند و یا قطع شده ولی قطعی در کار نبود؛ لذا در شهریور ماه بخش عمده ایی از نفراتی که در ماه‌های قبل جا مانده بودند به این لیست اضافه و پرداخت شد یعنی شش دوازدهم اعتبارات سال ۱۴۰۳ باید پرداخت میشد.

ملکوتی خواه در ادامه گفت: تاکنون ۱۰۷ درصد پرداختی داشتیم یعنی از ۱۰۰ درصد بالاتر پرداخت کردیم در حالیکه در منابع سازمان هدفمندی ۵۴ درصد محقق شده بخاطر اولویت و ضرورت عزیزان مددجوی بهزیستی که با مشکل برنخورند. خبر خوشی که باید عرض کنم این است که سازمان با این پرداختی که کرده است یارانه و مستمری هیچکدام از عزیزان قطع نشده است و اگر افرادی در لیست سال ۱۴۰۳ بودند از فروردین تا شهریورماه به هر دلیلی مستمری دریافت نکرده قول دادیم به سازمان بهزیستی و مسئولان رفاه و کار این نفرات را لحاظ کنیم.

 

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید