محمد صالح صیوانی در ارتباط تلفنی با خبر ساعت ۱۱ شبکه استانی سیمای خوزستان گفت: از مرداد ماه امسال قیمت نان تا ۲۵ درصد بر اساس اعلام دولت در بیشتر استانهای کشور افزایش یافت و خوزستان آخرین استان مشمول تغییر قیمت این کالا بوده است.
براساس گزارش خبرگزاری صداوسیما، وی افزود: بر اساس تحلیلهای انجام شده از سوی کارگروه آرد و نان استان، قیمت نان لواش و تافتون نوع یک، ۸ هزار ریال و نوع ۲، ۸ هزار و ۵۰۰ ریال شده است. (نوع یک و نوع بر اساس کیفیت آرد مشخص میشود)، همچنین قیمت نان بربری به ۲۱ هزار و ۵۰۰ ریال و نان سنگک به ۳۲ هزار و ۵۰۰ ریال تغییر کرده است.
صیوانی با بیان اینکه قیمت نان تنوری دولتی نوع یک ۸ هزار و ۵۰۰ ریال و نوع ۲ نیز ۷ هزار و ۵۰۰ ریال تعیین شده است، ادامه داد: تغییر قیمت نان بر اساس نظر کارگروه آرد و نان انجام شده و بعد از تایید دولت در کارتخوانهای نانواهای دولتی اعمال شده است.
رئیس اتحادیه آرد و نان خوزستان میگوید: شرایط کار در استان با توجه به گرمای شدید و بدی هوا بسیار سخت است و انتظار میرود حمایت لازم از صنف نانواها در تامین تجهیزات و یا پرداخت تسهیلات و تغییر قیمت نان حمایت انجام شود.
در استان خوزستان ۳ هزار و ۴۰۰ نانوایی وجود دارد که ۹۰۰ واحد از این تعداد در اهواز قرار دارد.
محمد صالح صیوانی رئیس اتحادیه صنف نانواداران اهواز با اشاره بر جایگاه قانون در حمایتها و جریمه ی نانوادارن ، گفت : طرح هوشمندی سازی و نصب کارتخوانهای ویژه نانوایان و همچنین خدمات متولیان طرح شامل بانک سپه و وزارت اقتصادی را نیازمند امکان سنجی و بازنگری و درنهایت مناسبسازی شرایط ویژه خوزستان است
رئیس صنف نانواداران اهواز افزود : اعضای این صنف مسئولیت و تعهد در خدمت را همواره با کیفیت در پخت و مردمداری انجام میدهند جایگاه موثر دولت در تصمیم گیری های کلان با هدف جلوگیری از هدر رفت آرد یارانه ای و دیگر تخلفات ناشی از عدم شفافیت، طرح هوشمند سازی آرد یارانه ای با کارتخوان های هوشمند با قابلیت آیتم های مختلف را راه اندازی کرده است و اما شرایط خوزستان بسیار متفاوت و متمایز از دیگر استانهای کشور است
محمدصالح صیوانی اشتباه دولت در محسبات نانینو را مورد انتقاد قرار داد و یادآور شد : در استانهای دیگر وزن هر چانه ۱۶۰ گرم است و هر کیسه آرد ۳۵۶ نان تولید میکند و اساس محاسبه دستگاه هوشمند نانینو در خوزستان با تعریف وزن هر چانه ۱۸۰ گرم باید ۳۵۶ قرص نان تولید کند و این یعنی نانواداران خوزستان بدون هیچ قصوری روزانه متخلف شناخته میشود چراکه اگر میانگین بین ۱۸ تا ۲۰ کیسه پخت داشته باشد طبق محاسبات نانینو روزانه دو کیسه کم پخت کرده است و تخلف محسوب میگردد و این موضوع خلاف واقع است چراکه محاسبات نانینو اشتباه است
صیوانی شدت گرما را شرایط متفاوت و چالشی جدی خوزستان خواند و توضیح داد: نانواداران برای جلوگیری از وا رفتگی خمیر، اجبارا تا هفتاد درصد آرد بیشتر از دیگر نقاط کشور صرف تولید خمیر میکنند و درواقع دولت میبایست برای خوزستان در تعریف هر کیسه نان چند چانه خمیر میشود ، بازنگری کند تا بیش از این ۹۰۰ نانوایی کلانشهر اهواز را دچار خسارت تعزیر و جریمه نشود و حقیقتا بیم آن دارم که درآمدهای نانوادار دیگر کفاف پرداخت حق حقوق کارگران و ابرار معاش خود را نداشته باشد
وی گفت : وضعیت نابسامان سهمیه ۲۷۰ نانوادار اتفاقا بخش مناطق محروم بحرانی است و اصطلاحا زیر چرخه اقتصادی است و این ۲۷۰ نانوا تنها در چندساعت تایم بعدازظهر پخت انجام میدهند و شاید فریادرسی و تقسیمات عادلانه تر سهمیه ها و محاسبات نانینو درآینده آنها را به ادامه فعالیت امید داده است
وی ادامه داد : عدم تمکن مالی و صرفه اقتصادی نانواداران موجب عدم بروزرسانی ۴۰درصدی دستگاه ها شده است و گردش مالی اجباری با بانک سپه و خدمات و تسهیلات ناچیز این بانک از دیگر موضوعات مهمی است که میتواند چاره ساز واقع شود
صیوانی در پاسخ وظایف وی بعنوان رئیس این صنف در پیگیری و ارجاع مشکلات و معضلات نانوادارن ، گفت : بنده به عنوان خدمتگزار صنف نانوایان شهرستان اهواز، با احصاء و دستهبندی، طی جلساتی مختلف ضمن شرح شفاهی مشکلات ، لیستی از مجموعه ای از انتقادات و پیشنهادات خود را کتباً به مشاور وزیر اقتصاد ، وزارت بازرگانی ، استاندارهای مختلف خوزستان ، سازمان جهاد کشاورزی را تحویل دادهام که متاسفانه با صبر و پیگیری تا کنون هیچ گونه اقدامی جهت برون رفت از این مشکلات صورت نگرفته است.