روحالله عباسپور درباره کاهش سهمیه بنزین و اینکه مطرح میشود هنگامی که کیفیت خودروسازی در کشور پایین است و مصرف سوخت در خودروها بالا است آیا ضرورت ندارد در بخشهای دیگر هم بازنگری شود، گفت: رییس جمهور یک حرف خیلی خوبی زده است، منطقی و عقلانی نیست لیتری ۴۰ هزار تومان بنزین به کشور بیاوریم اما به مردم لیتری هزار و ۵۰۰ تومان داده شود. این پول خود مردم است. بعد به قول رئیسجمهور پول گندمکاران را نداشته باشیم، پول بازنشستگان را نداشته باشیم، حقوق متناسب با تورم ندهیم، این وضعیت خوبی نیست و به نفع مردم هم نیست.
وی تاکید کرد: نظر شخصی من بر این است که با ایدهای که دولت دارد باید قیمت واقعی شود و درآمد حاصل از آن به مردم داده شود تا قدرت خریدشان بالا برود و جلوگیری از قاچاق صورت گیرد.
وزیر اقتصاد در سخنانی هشدار داد که حذف رقابت از اقتصاد، بهمعنای نابودی آن خواهد بود. همتی بر این نکته تأکید کرد که سیاستهای اقتصادی دستوری تنها در کوتاهمدت مؤثر بوده و در بلندمدت به بحرانهای جدی منجر میشود.
وزیر اقتصاد بهخصوص به مشکل قیمتگذاریها اشاره کرد و گفت: «منطقی نیست که قیمت بنزین را با قیمت ۳۰ هزار تومان خریداری کنیم و تنها ۳ هزار تومان بفروشیم. اینگونه سیاستها نهتنها آسیبزا هستند، بلکه سلامت کل اقتصاد را نیز به خطر میاندازند.»
همتی همچنین به کسری بودجه ۸۵۰ هزار میلیارد تومانی کشور اشاره کرد و توضیح داد که بخش عمدهای از این کسری ناشی از قانون هدفمندی یارانههاست. او بیان کرد که وزارت نفت باید از فروش حاملهای انرژی درآمدزایی کند تا یارانههای ضروری مانند یارانه گندمکاران و قیمت نان تأمین شود. اما واقعیت این است که وزارت نفت نهتنها نتوانسته این حاملها را به قیمت مناسب بفروشد، بلکه مجبور به واردات ۴ میلیارد دلار بنزین شده است.
وزیر اقتصاد به وضعیت کسبوکارهای صنعتی و ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: «با ۳.۵ درصد رشد اقتصادی نمیتوان جهش تولید داشت. رشد غیرنفتی ما اکنون ۲.۵ درصد است و برای حل این مشکلات به وزارت اقتصاد آمدم.»
او انتقاداتی به قانون تثبیت قیمتها که در مجلس هفتم تصویب شده بود، وارد کرد و افزود که اگر قیمت بنزین بهطور منطقی هر سال افزایش مییافت، اکنون وضعیت بهتری داشتیم. همتی در پایان تأکید کرد که «حذف رقابت از اقتصاد، به معنای نابودی آن است و ما باید تلاش کنیم تا مشکلات را حل کرده و در همین کشور زندگی کنیم.»
پیرو انتشار گزارشی با عنوان “حواشی تجارت بنزین سوپر در تهران/ بازار سیاه تشکیل میشود؟ “، روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه تهران اعلام کرد: “عرضه بنزین معمولی و سوپر در کلیه جایگاههای عرضه فرآورده در سطح کلانشهر تهران و شهرستانهای تابعه بر اساس قیمت مصوب تعیین شده ۱۵۰۰۰ ریال برای بنزین معمولی با کارت شخصی و ۳۰۰۰۰ ریال برای بنزین نرخ دوم و ۳۵۰۰۰ ریال برای بنزین سوپر دریافت میشود.
لذا هرگونه عرضه خارج از قیمت مصوب تخلف محسوب شده و با متخلفین برابر مقررات برخورد قانونی خواهد شد.
همچنین از کلیه شهروندان گرامی تقاضا میشود در صورت مشاهده هرگونه تخلف با ذکر مشخصات جایگاه و تاریخ و ساعت نسبت به اعلام شکایت با سامانه پاسخگویی شبانه روزی ۰۹۶۲۷ تماس حاصل فرمایند.
شایان ذکر است بازرسان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه تهران بصورت مستمر بر عملیات توزیع و عرضه فرآورده در جایگاههای سوخت مایع نظارت دارند، یادآور میشود تحقق این امر مهم و حصول نتیجه بهتر نیاز به همکاری صمیمانه شهروندان محترم دارد.
پاکنژاد در باره جلسه روز گذشته با نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه با کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بود.
وی ادامه داد: موضوع ناترازی بحثی است که از جنبههای مختلف باید بررسی شود بخشی از آن مربوط میشود به مکانیزم تولید حاملهای انرژی که باید افزایش پیدا کند.
وزیر نفت افزود: در رابطه با افزایش تولید با چالشهایی روبرو هستیم که ازجمله آن تأمین مالی است که تدابیری اتخاذ شده تا این مشکل را حل کنیم.
پاکنژاد خاطرنشان کرد: بخش مهمتر ماجرا به بهینهسازی مصرف و مدیریت تقاضا و مدیریت مصرف مربوط میشود که راهکارهایی دارد و بخش عمدهای از زحمت این بر دوش مردم است تا همراهی و همکاری کنند تا بتوانیم در این حوزه موضوع ناترازی را به مرور زمان حل کنیم.
وی گفت: ناترازی موضوعی نیست که ظرف یک یا دو سال ایجاد شده باشد این ناترازی دستاورد سالها است.
وزیر نفت ادامه داد: موضوعهایی وجود دارد شاید سرمایهگذاریهای مناسبی که باید انجام میشده مقداری با تأخیر انجام شده است و طبیعتا حل ناترازی مستلزم گذشت زمان است، انشاءالله راهکارها را بتوانیم به نتیجه برسانیم.
پاکنژاد بحث افزایش قیمت بنزین را فراتر از وزارت نفت دانست و افزود: باید در ساختار حاکمیتی کشور در این زمینه تصمیم گیری شود.
وی درباره ناترازی گاز هم گفت: تلاش این خواهد بود که با کمترین چالش در این بخش روبرو باشیم.